![]() |
![]() |
|
Různé Vše o československých vlčácích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
Když tě tolik zajímají problémoví psi nebo spíš drby okolo nich ![]() Last edited by CDaniela; 16-02-2009 at 18:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Když na to někdy budu mít, rád se agresivního psa ujmu, ale zatím na to nemám. Možná bys i ty mohla pochopit, že studuju a situace mi jaksi dovolí jen jednoho psa a toho už mám. Mimoto už jsem se omluvil, ale bohužel vzhledem k jejím komentářům a k oné fotce s komentářem, případně videu na youtubu mám na Evu svůj názor.
Možná kdybys hned uvedla na pravou míru, kdo byl majitelem a co to bylo za ČV na Suchdole, nemuselo dojít k tomuto omylu. Pracuju s informacema a když se mi dostane informace zavádějící a ty si pravdivou necháš pro sebe, potom se není čemu divit. Když to je takhle, tak smekám před Evou, že si Freekinga vzala. Nemám Rudu za boha, ale právě takoví psi chodí k němu a přes něj eventuelně dál. Když to bez něj dopadne takhle, že přijdou k sobě dva psi, který pak omezujou jeden druhýho, tak možná lepší negativní komentáře řešit jinde. Jinak o tom ČVčku ve Švýcarsku sem čet a když rok a půl byl ten pes u Rudy v pohodě a pak ve Švýcarsku někoho pokouše, tak je to jeho vina? Tady to zrovna nejsem já, kdo si myslí, že by Ruda udělal z každého agresora psa bez jediného ale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Quote:
Na Evu můžeš mít názor jaký chceš ale nebuď nespravedlivý a nemluv o věcech o kterých nic nevíš. Že ses zmýlil je má vina? No skvělý ... A k Suchdolskému psu - nevím proč bych se tu měla pro senzacechtivé čtenáře rozepisovat o pohnutých psích osudech. Nikdo z vás by se takového psa neujal i kdyb jste k tomu podmínky měli. Je to velké riziko a zátěž na spoustu let. Jen byste kritizovali a radili. K Axovi - jasně že je to z velké části Rudova vina. Ten pes byl darován jako převychovaný. Bohužel ho nová majitelka těžce podcenila. Víc se k němu vyjadřovat nebudu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ikdybych se podepsal, tak stejně nebudeš nic vědět o mně a chceš mi hned narvat problémovýho psa, abych se ukázal... Dál necítím potřebu se podepisovat, tady za člověka snad mluví nick. Psal jsem jen o tom, že kdybys to netutlala, nespojil bych si to takto. Diskuzní forum je výborným prostředkem k tomu, aby se člověk přiučil a dělat chyby je lidský. Ale když se najde někdo, kdo informace má a radši je neposkytne, je to trochu kontraproduktivní.
Konkrétně v tomhle případě by bylo třeba fajn, aby chovatelé věděli, komu ČVčko do ruky nepatří, komu už se z něj povedlo udělat zabijáka. Jinak ani v životě nemám moc rád lidi, který si hrabou na svým písečku a zbytek je jim ukradenej. Jasně... lepší než hledat jiné řešení je zavřít psa do kotce a čekat než zdechne. Možná by se dalo něco dělat, někdo by s nápadem přišel, ale nemá to cenu zkoušet, je lepší nechat si to pro sebe a onoho psa tak nechat. Ax byl darován s určitými podmínkami. Splnila je majitelka jak měla? Nemyslim si. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Taky jsem chtěla původně vůbec nereagovat, že to nemá cenu, že tu někdo rozebírá jednu fotku s textem. Já tu fotku viděla už dávno a mě tedy nepohoršila, já situaci totiž narozdíl od undertakera pochopila. Dva dominantní psi, spolu být nemůžou, ale občas se musí proběhnout i Rocco, tak hold King musí taky do kotce. Nic víc v tom nevidím a už vůbec ne to, že by se názvem fotky nějak Kingovi Eva vysmývala, jak tu pořád omýláš!!! A už vůbec ne tohle, cituji: ...lepší než hledat jiné řešení je zavřít psa do kotce a čekat než zdechne. Nikdy si tam osobně nebyl, jak tohle můžeš vůbec napsat!! To už si teda přehnal!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
To, co cituješ, to už byla narážka ne na Kinga, ale na toho zlého psa ze Suchdola, takže by to chtělo taky trochu ubrat napětí.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Někdy tady třeba budeš chtít poradit a po tak agresivních příspěvcích už k tobě nemusí být zkušenější chovatelé sdílní... Mám ČSV teprve necelý rok a když byla štěně, taky jsem myslela, jak bude pořád jen lítat po zahradě, žádný kotec. Ale ted už vím, že to tak nejde, někdy do toho kotce prostě musí, i když ho nesnáší. A neberu to v žádném případě jako týrání, hold si holka pořád nemůže dělat jen co chce ona ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Nebo sis mohl pro začátek místo toho roztomilého štěňátka vzít nějakého dospělce z nabídky psů na wolfdogu, kteří shánějí nový domov. I u Rudy je spoustu potřebných psů kteří by měli rádi někoho svého. Last edited by CDaniela; 17-02-2009 at 10:16. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
2) Souhlas, přesto si každý vybírá chovku a štěně sám a do značný míry má možnost jeho vlastnosti upevnit nebo potlačit. Když psa nezvládala sama, měla určitě mnoho možností se s někým poradit, jak problém vyřešit. Na povahu psa bych to moc neházel, protože na tom se dá hodně pracovat. 3) To jsi trochu vytrhla z kontextu. Bylo tím míněno, že se tu Adrian zmínil o tom psu ze Suchdola, ty jsi věděla, který to je, Pavel se ptal, ale proč upozornit na majitelku, která nezvládla a navíc když už zýmiňuješ povahu v souvislosti s rodiči, možná by stálo za to upozornit na to, který pes to byl, aby bylo vidět, že tam nemusí být všichni psi úplně OK ![]() Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju. Mám jednoho psa a to mi stačí. Pokud budu chtít dalšího, pořídím si ho, pokud budu chtít útulek, pořídím si ho, ale asi nikdy to nebude na tvůj rozkaz. Navíc všichni tam jednou skončíme a když by mě měl roztrhat pes, proč ne. Pokud na to bude mít a bude lepší soupeř, tak je to dobrá smrt ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
|
![]() Quote:
Buď si jistý že spoustu lidí kteří tuto debatu čtou ví které psy mám na mysli a vědělo i o tom suchdolském. I Pavel ví o jakého psa se jednalo, jen chtěl abych to napsala já. Quote:
Last edited by CDaniela; 17-02-2009 at 13:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|