Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-02-2009, 10:27   #1
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
I kdybych se podepsal, tak stejně nebudeš nic vědět o mně a chceš mi hned narvat problémovýho psa, abych se ukázal...
Zvláštní úvaha. Všem kritikům bych narvala problémové psy, nejen tobě.
Konkrétně v tomhle případě by bylo třeba fajn, aby chovatelé věděli, komu ČVčko do ruky nepatří, komu už se z něj povedlo udělat zabijáka.
U čévéček je to trochu jinak. V chovu jsou stále jedinci, kteří problémové psy dávají. Chovatelé bohužel kryjí i se psy o kterých se ví, že jejich povaha je hodně problematická. Nikdo z nás nechce vychovat ze svého psa zabijáka. Některé povahy jsou ale bohužel hodně tvrdé - nevím jak to lépe napsat. Nechci ale aby moje slova vyzněla tak, že majitel nenese žádnou vinu, to rozhodně ne. Jen se občas vyskytene pes, který by byl tvrdým oříškem pro každého. Původní majitelka suchdolského psa už rozhodně čévéčko mít nebude, to si buď jistý.
Jinak ani v životě nemám moc rád lidi, který si hrabou na svým písečku a zbytek je jim ukradenej.
Tak si založ útulek a já ti je tam budu posílat. Klidně nejdřív v klidu dostuduj, problémových psů bude vždycky dost. Ale bacha abys pak toho undertakera nepotřeboval sám.
1) Každý sám svého štěstí strůjcem. Co si ze svého psa vychováš, to z něj máš. Lidé, kteří s takovým psem pracujou dálEviděl bych ale důvod cpát takového psa někomu, kdo o něj nestojí. Kritika je věc, která občas může pomoct a motivovat. Konkrétně ta paní si tu kritiku určitě zaslouží, protože pokud není člověk slepej, tak vidí, co mu doma roste.
2) Souhlas, přesto si každý vybírá chovku a štěně sám a do značný míry má možnost jeho vlastnosti upevnit nebo potlačit. Když psa nezvládala sama, měla určitě mnoho možností se s někým poradit, jak problém vyřešit. Na povahu psa bych to moc neházel, protože na tom se dá hodně pracovat.
3) To jsi trochu vytrhla z kontextu. Bylo tím míněno, že se tu Adrian zmínil o tom psu ze Suchdola, ty jsi věděla, který to je, Pavel se ptal, ale proč upozornit na majitelku, která nezvládla a navíc když už zýmiňuješ povahu v souvislosti s rodiči, možná by stálo za to upozornit na to, který pes to byl, aby bylo vidět, že tam nemusí být všichni psi úplně OK Tím jsem myslel ten vlastní píseček.
Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju. Mám jednoho psa a to mi stačí. Pokud budu chtít dalšího, pořídím si ho, pokud budu chtít útulek, pořídím si ho, ale asi nikdy to nebude na tvůj rozkaz. Navíc všichni tam jednou skončíme a když by mě měl roztrhat pes, proč ne. Pokud na to bude mít a bude lepší soupeř, tak je to dobrá smrt
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 10:58   #2
RadeKKK
http://www.arqeva.cz/

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
1) Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju. Mám jednoho psa a to mi stačí. Pokud budu chtít dalšího, pořídím si ho, pokud budu chtít útulek, pořídím si ho, ale asi nikdy to nebude na tvůj rozkaz. Navíc všichni tam jednou skončíme a když by mě měl roztrhat pes, proč ne. Pokud na to bude mít a bude lepší soupeř, tak je to dobrá smrt
Proboha jakou školu studuješ, když nepoznáš návrh od rozkazu?? Daniela Ti nerozkazuje, je Ti dala návrh, jak prospěšně můžeš pomoci psům.
RadeKKK jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 11:14   #3
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by RadeKKK View Post
Proboha jakou školu studuješ, když nepoznáš návrh od rozkazu?? Daniela Ti nerozkazuje, je Ti dala návrh, jak prospěšně můžeš pomoci psům.
Tak si založ útulek a já ti je tam budu posílat. Tohle je návrh? Nějak mi to nepřijde. Navíc kdybych potřeboval návrh, tak bych se na něj optal.

Jeníku, fakt sis myslel, že jde převychovat agresivního psa tak, aby fungoval bez jediného ale? RD pokud má ten pes nějaký problém, tak na něj upozorní. Když to potom nový majitel nedodrží, může si stěžovat jak chce. Už ho nebudu obhajovat, ale pokud RD soustavně lže, můžeš všem uvést pár příkladů za všechny nebo pomlouváš jentak od cesty?
I. Eichler je konkurence a taky se podle toho chová. O jeho přístupu ke psům moc nevím, zkusím se podívat i na druhou stranu mince. Ale co jsem tak slyšel, tak třeba pan Ing. Hartl z něho zrovna nadšený nebyl.
Ono s tou genetikou povah, tam se to asi moc řešit nedá, protože i v jednotlivých vrzích máš povahy naprosto rozdílné. Je potřeba to stále selektovat a stejně se vždycky najde jedinec, kterej ne zrovna dobrou povahu dostane geneticky, případně mu s ní ještě pomůže majitel. Uvidíme, co budu říkat za ty dva roky. Zatím všechno klape jak má, ale vím, že bude hůř.
Old 17-02-2009, 11:42   #4
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik
Default Pár příkladů

1. Hlavní lež byla od počátku v adopci Joshe, nedal nové majitelce VEŠKERÉ informace, věděl od počátku, že má pes velké problémy respektovat ženu jako vůdce. Když se pak objevily u něj na fóru informace, jak to je, začal tyto informace mazat, začal bránit korektní diskuzi a kopat okolo sebe a svádět problém na někoho jiného. Pokud chtěl psa nutně pustit do světa, neměl opustit brány ČR, a ne ho ještě dát do Švýcarska.
2. V podobě ostatních věcí, lhal o situaci na Ovčárech, dával nekompetentní rady (např. v případě jiných psů, když se potřeboval zbavovat psů kvůli rozmaru mít vlka).
3. Lhal o adoptovaných psech z Krupé - čuba měla rakovinu, řekl, že je březí, vymýšlel si story jak z béčkového dojáku ohledně špatného života adoptovaných zvířat z Krupé a dával ještě nesmyslnější rady.
4. Cenzuroval i normální příspěvky, které pouze poukazovaly na to, že Ruda opravdu není bůh a je chybující, což si on sám nechtěl připustit.
5. Pokud máš i jeho knížku, i v ní je plno slátanin. Jedna z nich je, že RR zde nemá co dělat, protože není na naše podmínky stavěný. Co by potom na to měli říci např. majitelem Huskyn, Malamutů, Středoasiatů, atd... Dále hlášky o genetických mutacích retrieverů, to by Ruda musel mít alespoň elementární znalosti obecné genetiky, aby k měl co říci a poslední perla - nikdy se nesekl v předpovídání povah u malého štěněte. přímo s jistotou prý řekne, jakou povahu bude mít pes za 2 roky...

Stačí to? Nebo mám ještě pokračovat?
Jenik jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 11:47   #5
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik
Default A k převýchově

Ne, nemyslím si, že pes se dá převychovat bez ALE, dokonce si myslím, že pes, který jednou zabije, bude zabíjet dál, ale rozhodně si myslím, že takový pes nepatří k nějaké adopci. Má si ho vzít někdo, který ho "zkrotí", ale to je taky všechno, dál ho nedávat, protože je každému jasné, že pes není hloupej a zkusí to znovu. Člověk je tvor chybující a chyby dělá a stačí jeden jedinej ústupek, nejednotnost a začíná odznovu, proto nevěřím na převýchovu, nevěřím na to, že něco takového existuje. Není to o psychologické komunikaci, je to o lámání psa v různých formách - bití, hladovka, odsunutí na konec smečky spojené s napadáním výše podtavených členů.... A to se mi nelíbí...
Jenik jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 13:25   #6
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Ono s tou genetikou povah, tam se to asi moc řešit nedá, protože i v jednotlivých vrzích máš povahy naprosto rozdílné. Je potřeba to stále selektovat a stejně se vždycky najde jedinec, kterej ne zrovna dobrou povahu dostane geneticky, případně mu s ní ještě pomůže majitel. Uvidíme, co budu říkat za ty dva roky. Zatím všechno klape jak má, ale vím, že bude hůř.
Jak myslíš selektovat malá štěňata? Nebo máš na mysli bonitaci? Majitelé kteří nemohou svému psu ani sáhnout do huby při kontrole zubů a manipulují s ním pouze v košíku se na bonitaci většinou ani neobjeví.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 14:57   #7
Undertaker
Member

Neříkám ti, co máš psát, ale když už se Pavel zeptal, možná by bylo bývalo lepší odpovědět a nedělat s tím tajnosti. To si myslim, že se nedá srovnat s tím, cos mi poručila ty

Ohledně selekce... štěňata jsou blbost, ale ty bonitace jsou asi dobrá volba, jen to chce čas.
Old 17-02-2009, 15:27   #8
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Neříkám ti, co máš psát, ale když už se Pavel zeptal, možná by bylo bývalo lepší odpovědět a nedělat s tím tajnosti. To si myslim, že se nedá srovnat s tím, cos mi poručila ty
Jsme jak báby na pavlači Neporoučím ti nic, jen navrhuji, jak nehrabat jen na vlastním písečku. Výhledově. Pokud něco takového zrealizuješ, klobouk dolů. Pak nás tu můžeš všechny stavět do latě.
Quote:
Ohledně selekce... štěňata jsou blbost, ale ty bonitace jsou asi dobrá volba, jen to chce čas.
Bonitace jsou jediná volba. Bonitační kódy ale zdaleka neodpovídají skutečnosti. Je hlavně na chovatelích jakého psa si pro svou fenu vyberou. Kolik bonitací už jsi viděl?

Old 17-02-2009, 17:20   #9
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Pro Undertakera:
Mám knihu od RD i od Ivo Eichlera, tu první mám přečtenou částečně, druhou kompletně. Obojí má něco do sebe, určitě je dobré, si rozšiřovat obzory. A obecně-to, že např. pan Hartl není nadšený z I. Eichlera, ještě neznamená, že je špatný..stejně tak jiní nejsou nadšeni např. z RD apod. Osobně to beru tak, že každá rada dobrá, když nefunguje jedno, mohlo by fungovat druhé. Ivo Eichler přistupuje ke psům zase uplně jinak, než RD. Popravdě, jeho postupy mi přijdou logičtější a výsledky realističtější. Ale nechci soudit-osobně neznám ani RD ani I. Eichlera. Beru to jako rozšiřující literaturu-informace, o kterých je dobré vědět. Zajímalo by mne, co říká pan Hartl na RD..Znovu zdůrazňuji, že nesoudím ani jednoho ze zmiňovaných..pokud mi někdo konstruktivně poradí jak na nějaký problém s mým psem, je mi jedno od koho ta rada bude.
P.S.: Obě knihy mám-má je půjčené chovatel...kdyby sis je chtěl půjčit, dej mi jen vědět a půjči si je
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2009, 13:13   #10
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
To jsi trochu vytrhla z kontextu. Bylo tím míněno, že se tu Adrian zmínil o tom psu ze Suchdola, ty jsi věděla, který to je, Pavel se ptal, ale proč upozornit na majitelku, která nezvládla a navíc když už zýmiňuješ povahu v souvislosti s rodiči, možná by stálo za to upozornit na to, který pes to byl, aby bylo vidět, že tam nemusí být všichni psi úplně OK Tím jsem myslel ten vlastní píseček.
Vím jaks to myslel.
Buď si jistý že spoustu lidí kteří tuto debatu čtou ví které psy mám na mysli a vědělo i o tom suchdolském. I Pavel ví o jakého psa se jednalo, jen chtěl abych to napsala já.
Quote:
Taky mi prosím nediktuj co mám dělat až dostuduju.
Nápodobně. Ty mi nediktuj co mám a co nemám psát. Je to totiž podobně demagogické.

Last edited by CDaniela; 17-02-2009 at 13:18.
Reply

Posting Rules