|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
K-Lee Family
|
Ja pamiętam dokłądnie kiedy K-lee przestała załatwiać się w domu, miała wtedy 10 miesięcy. U nas od początku nie było wykładzin ani dywanów. Planowaliśmy remont na lato, więc niebardzo nas martwiło zniszczenie paneli czy parkietu. Jak Kalinka była mała uczyliśmy ją załatwiania się w 1 miejscu. Obok klatki miała rozłożony podkład higieniczny taki z apteki, dla ludzi. On nie przemakał, a wszystko ładnie wchaniał. Po "użyciu", wymieniałam na nowy. Ale K-lee od początku na długo zostawała sama w domu i często po prostu od razu po wyjściu z klatki się załatwiała, trudno było zdążyć zbiec z 2 pietra na trawkę
Ale w końcu się udało, żadnych sygnałów nie musiałam jej uczyć, teraz sama przychodzi do nas, patrzy głęboko w oczy i gdy tylko wstajemy biegnie pod drzwi I też mimo, że musiałam ciągle sprzątać, powtarzałam sobie, że prędzej czy później każdy pies sam uczy się załatwiania na dworze. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
My mieszkając na Xp. tez nie mielismy wyjścia i czekaliśmy aż młody sam załapie
|
|
|
#3 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
K-Lee Family
|
Hihihihi... też się nam zdazrało podkłady rozszarpywać, ale szybko przerzuciła się na gąbki do mycia naczyć z kuchni
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|