|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Plessowy wilczak
|
Sama kombinujesz jak pokazać Bajowi co robić czy też masz jakąś "instrukcję obsługi"?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Różnie. Zależy, co i kiedy i jak.
Zwykle podpieram się kanałami YT albo tym, co widziałam jak znajoma uczyła swojego szetlanda.
|
|
|
#3 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Nasi mistrzowie:
Na drugim zawsze się wzruszam.
|
|
|
#4 |
|
Plessowy wilczak
|
Przeboscy
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
(Znaczy nie tyle samo skupienie, ile jego stopień |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Wilczak to nie border, ale ja jestem zdania, że wszystkiego można przynajmniej spróbować. Taki pokaz z gladiatorem z wilczakiem wzbudziłby na pewno respekt.
|
|
|
#7 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Do takich pokazów można mieć jednak różne podejście (przynajmniej w odniesieniu do wilczaków); z jednej strony na pewno wzbudziłby (wilczak i szkoleniowiec) respekt i szacunek, z drugiej strony część osób mogłaby powiedzieć, że to trochę "poniżej ich godności" takie turlanie po podłodze na przykład. W sensie, że wilczak kojarzy się jednak z naturą, wolnością, dzikością, dumą itp. Fakt faktem, że to co widać na filmikach zapiera dech w piersiach. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Plessowy wilczak
|
Zanim Witek zobaczył wilczaki to na 100% chciał takiego pieska od świnki Babe
Co nie zmienia faktu, że za nic na świecie nie wymieniłabym Astuni nawet na super skupionego i grzecznego psa. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|