![]() |
![]() |
|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Tak pokud má v PP Jevišovickou, tak ostatní "bonitace" (slovenskou o týhle škatule neřadím, ale když je zapsaná Jevišovická, tak je taky na vedlejší koleji) jsou fajn socializace.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Tobě trochu uniká podstata problému. Nejde o to, že pro zábavu objíždí bonitace, to nikomu nevadí. Jde o to, že se tu možná někdo snaží bonitovat "načerno". Případný majitel feny třeba nepozná (nebo nebude řešit) jestli je bonitační kód v PP krycího psa pravý a podobně. Je to tak trochu pokus o "legalizaci" možná vadných psů. Něco jako praní špinavých peněz....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ale tak se nehádejte. Moniku nepřesvědčíte, ona dělá vše legálně a nejlíp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Tak nějak mi to fakt uniká... bonitační karty si může udělat kdokoliv, napsat si tam taky cokoliv, ale pokud se neví o případu, kdy by měl pes takovou "bonitaci" zapsanou v PP, tak to snad může být všem ukradené. Nějak mi nedochází jiná možnost, než bonitace zapsaná do papírů normální legální cestou nebo "bonitace" zapsaná v PP (tady se konkrétní případ pokud vím nenašel) neoprávněně. U nás a na Slovensku je snad oficiální bonitace potřeba ke krytí a předpokládám, že krytí někdo schvaluje (a ten někdo obvykla zná populaci dost dobře), takže by se na zvíře s neplatným záznamem v PP přišlo. Nebo kde to má mezeru?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Podle tohoto textu předpoklám, že se někdo snaží posuzovat ostatní metodou: " Podle sebe soudím tebe! " Chápu, že většina lidí má pohled na svět takový, v čem vyrůstá a jak se on sám chová k ostatním a jakým způsobem on sám proplouvá životem. O jaké bonitaci " na černo " a legalizaci vůbec mluvíš ???? V POLSKU JE LEGÁLNÍ CHOVAT A CHOVÁ SE NA PSECH BEZ BONITACE! BONITACE JE JIM NA NIC ! Stačí toto vysvětlení? Last edited by Monika; 19-10-2009 at 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
No někdo bonituje u sebe v Klubu a někdo holt oblíždí různé partičky po Evropě a snaží se dělat "české bonitace". Jak jsem již psal, je zajímavé, že tihle lidé se účastní akcí vždy nějaké skupinky, která se odtrhla od místního Klubu nebo hlavní skupinky chovatelů a majitelů v té které zemi.
PS : Jinak Monika nám nějak zapoměla reagovat na téma o italské žádosti o garanta plemene http://www.wolfdog.org/forum/showthr...498#post244498. Žeby Ing. Hartl prozradil veřejně něco, co neměl ... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Promiň, já zapoměla ty už jsi tam volal. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Á takže jsme zase zveřejnili něco nepříjemného. Ale naštěstí Ing.Hartl to řekl na schůzi před x členy české pobočky, takže to nejde tentokrát popřít a už vůbec ne se schovávat za jeho jméno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
Hrobníku, to by ti nemělo být ukradené. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Tak si ještě jednou přečti první příspěvek od Margo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Jasně. Už chápu. Omlouvám se, může za to patrně moje lenost přemýšlet nad polštinou. Bylo by možné sem hodit seznam psů, kteří mají v PP právě tyto "bonitace"? Asi by se to hodilo jako varování před krytím s těmito psy nebo fenami. Jejich majitelé by určitě poděkovali tomu, kdo jim neoprávněně zapsal bonitační kódy do PP.
Paní Ing. Soukupová, jako odbornice na ČSV si Vás velmi cením, oceňuji co jste pro plemeno dlouhá léta dělala, ale pokud nedokážete přiznat svoji chybu nebo se k ní aspoň nějak postavit, případně osvětlit pravdu, ztrácím ve Vás důvěru (na tom Vám určitě nezáleží), ale hlavně mi v opozici přijdete pro klub jako nepotřebná, ba dokonce spíše nebezpečná. Když mi smysluplně dokážete odpovědět na pár otázek, rád se omluvím a svoje stanovisko přehodnotím. 1) Pokud Vám jde o ČSV, jakým právem jste zapisovala nebo nechala zapisovat na "bonitaci" v Polsku (byť třeba sebelepší, ale oficiálně neuznané) výsledky do průkazů původu? Předem děkuji za odpověď sem nebo případně na mail Roman Brabec Last edited by Pavel; 20-10-2009 at 08:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|