Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

View Poll Results: Souhlasíte s tím, aby køí¾enci kanadské vlèice a NO bez PP byly zapisováni v registru ÈsV ?
ano 15 17.86%
ne 69 82.14%
Voters: 84. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2009, 13:19   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Marianka.
Viděla jsi Ave Lupo Mutaru naživo?

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 15:26   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Viděla jsi Ave Lupo Mutaru naživo?
Neviděla, ale o to přece nejde. Nepřu se o to, jestli je nebo není krásná. Jen si myslím, že jakožto kříženec neměla na výstavě ČsV co dělat. Buď ji měl rozhodčí vyhodit nebo lépe ji tam organizátor vůbec neměl pustit. Něco jiného je, když se pro zajímavost přijde někam ukázat (já bych se docela ráda koukla) a něco jiného je regulerní výstava konkrétního plemene.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 16:18   #3
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

je to to isté, ako keby som ja prišla s mojím čsv do výstavného kruhu saarloosov. je to vlčí kríženec? je. ALE nie je to preukazom pôvodu deklarovaný jedinec DANÉHO plemena, nemá tam čo robiť...
to len na okraj
Old 04-11-2009, 16:19   #4
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Neviděla, ale o to přece nejde. Nepřu se o to, jestli je nebo není krásná. Jen si myslím, že jakožto kříženec neměla na výstavě ČsV co dělat. Buď ji měl rozhodčí vyhodit nebo lépe ji tam organizátor vůbec neměl pustit. Něco jiného je, když se pro zajímavost přijde někam ukázat (já bych se docela ráda koukla) a něco jiného je regulerní výstava konkrétního plemene.
Lenko, je to trochu jinak. Kříženci měli být posouzeni na klubových nebo speciálních výstavách (podle mě by to sice mělo být mimo pořadí) a museli získat aspoň VD (pokud se nepletu 2x od dvou různých rozhodčích), aby mohli být dále požíváni v pokračování "pokusu". Také měli být posouzeni na bonitaci, což se nestalo ani u jednoho z nich. Z výstav má Ave 1x výborná (A. Šimáčková), Audrey 2x VD (J. Jedlička, M. Soukupová - doufám že nikdo nebude tvrdit, že zrovna tito dva rozhodčí nevěděli, co posuzují v tomto případě za zvíře ).

Já Ave Lupo Mutara na vlastní oči viděl mnohokrát. Jak jsem napsal, tak Ave z těch tří nejvíc připomíná ČSV. Ale podle mého názoru to určitě není v exteriéru ideál ČSV... . Ano, je nohatá, má zbarvení ČSV (i když v tom zbarvení byly při bližším pohledu nějaké zvláštnosti) a vcelku dobrou kostru, ale to je tak všechno. Rozhodně znám spoustu mnohem typičtějších fen s mnohem více přednostmi.

A to že je krásná? Ale jistě, každý pes je krásný! Ale ne každý je typický představitel plemene. A podobnost s vlkem? No jistě, jenže ... podívejte se na různé poddruhy vlků a všimněte si rozdílů - velikost, tvar hlavy, srst, zbarvení... No už to zase slyším - jak tvrdí zastánci Mutar v chovu ČSV, že vlk je jeden. Takže všichni Ti přírodovědci, kteří pojmenovali jeho poddruhy se zřejmě mýlí, nebo to zbytečně komplikují - vždyť přece stačí jeden jediný Canis lupus ... .

V tomto vlákně jsme ale s tímto zase O.T. ...

Karel

P.S.: Po tom co to Pavel přesunul sem už O.T. nejsme .

Last edited by alexa; 04-11-2009 at 17:57.
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 18:50   #5
CDaniela

CDaniela's Avatar

alexa
Ano, je nohatá, má zbarvení ČSV (i když v tom zbarvení byly při bližším pohledu nějaké zvláštnosti) a vcelku dobrou kostru, ale to je tak všechno. Rozhodně znám spoustu mnohem typičtějších fen s mnohem více přednostmi.

A kolik těch typičtějších fen tam tenkrát ve třídě bylo? Bavíme se o Speciálce.

Old 04-11-2009, 19:34   #6
alexa
Junior Member

Quote:
A kolik těch typičtějších fen tam tenkrát ve třídě bylo? Bavíme se o Speciálce.
Danielo, prosím nepřevracej to. Reagoval jsem na příspěvek Jiřiny Nekvasilové (Ave je krásná), Lenky (Ave neměla na výstavě co dělat), a dále na Tvůj příspěvek určený Lence (viděla jsi Ave Lupo Mutaru naživo?), ke kterému jsem napsal svůj názor na tuto fenu. Jestli tu větu co jsi vypíchla někdo chápe tak, že to má přímou souvislost s pořadím na SpV 2004, tak sorry, nemá. Ani nemůže, protože ve třídě otevřené ve Světlé byly jen dvě feny (Ave Lupo Mutara a Betty z Uher), a to není "spousta". Je to prostě jen konstatování, že já Ave Lupo Mutara "naživo" znám a že znám spoustu mnohem typičtějších fen.
Na speciálce ve Světlé nad Sázavou jsem tehdy nebyl, netuším jak se tam ty feny předvedly, v jaké byly momentální kondici... Taky jsem na jiném místě (http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=104) už předevčírem napsal, že vím jaká zvířata se paní Šimáčkové líbí a proto mě to zase nijak výrazně nepřekvapilo... Ale mezi námi, Betty má (jako ostatně každý) jistě své nedostatky, ale kdyby bylo na mě, postavil bych je opačně a asi bez CACu. Ale na mě to není, rozhodčí nejsem, ve Světlé jsem nebyl, takže to "kdyby" je úplně o ničem.

Karel
Old 04-11-2009, 19:43   #7
CDaniela

CDaniela's Avatar

Teda promiň ale tentokrát opravdu nemám tendenci nic převracet. Právě Lenka psala o Ave Lupo v souvislosti s výstavou. Proto i můj komentář navazoval ve stejném duchu. Já jsem na výstavě na rozdíl od vás ostatních byla a vím že o titulu CAC tenkrát rozhodl pohyb.

Old 04-11-2009, 19:49   #8
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Karle, s Danielou asi nemá smysl o tom moc diskutovat, ta se bude přímé odpovědi vyhýbat. Sama byla (nebo je ?) majitelkou (nebo spolumajitelkou) jedné z Mutar. Na čévéčkářské veřejnosti se snaží mít obrázek jakési "nestranné" osoby, ale je v tomhle podvodu až po uši. Bude Mutary bránit, ale bude se vždy vyhýbat jejich otevřenému schvalování, stejně jako jejich otevřenému odsouzení. Nebo je tomu jinak Danielo ? Rád bych se mýlil.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 19:52   #9
alexa
Junior Member

Quote:
Teda promiň ale tentokrát opravdu nemám tendenci nic převracet. Právě Lenka psala o Ave Lupo v souvislosti s výstavou. Proto i můj komentář navazoval ve stejném duchu. Já jsem na výstavě na rozdíl od vás ostatních byla a vím že o titulu CAC tenkrát rozhodl pohyb.
Tak jestli to tak vyznělo, tak sorry. Ale konkrétně tuhle větu jsem k výstavě nevztahoval, což snad plyne i z ostatních mých (i dřívějších) příspěvků.
Old 05-11-2009, 09:27   #10
RadeKKK
http://www.arqeva.cz/

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Lenko, je to trochu jinak. Kříženci měli být posouzeni na klubových nebo speciálních výstavách (podle mě by to sice mělo být mimo pořadí) a museli získat aspoň VD (pokud se nepletu 2x od dvou různých rozhodčích), aby mohli být dále požíváni v pokračování "pokusu". Také měli být posouzeni na bonitaci, což se nestalo ani u jednoho z nich.

Mýlíte se, Audrey má českou bonitaci.
RadeKKK jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 10:59   #11
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by RadeKKK View Post
Mýlíte se, Audrey má českou bonitaci.
Podle toho odkazu na výsledky i Ave, jenže...

Viděl někdy někdo (kromě několika "vyvolených") jejich bonitační karty? Byl někdy někde zveřejněn jejich bonitační kód? Byl někdy někde oficiálně zveřejněn jejich výsledek DKK?

Jo jo, tyto předem řádně neoznámené bonitace na letních táborech... tábor v Jetřichovicích, kde tato bonitace měla proběhnout, navíc není táborem pořádaným KCHČSV, je to soukromá akce (to není nic proti Vám, paní Nekvasilová).

Letos na jaře jsme konečně dostali - po čtyřech letech!!! - od bývalé poradkyně chovu bonitační karty do roku 2004. Minimálně poslední roky (od r. 2000) však nejsou kompletní, spousta psů tam chybí. Bonitační karty Audrey a Ave Lupo Mutara chybí samozřejmě také. Abych byl konkrétní, z fen bonitovaných v roce 2004 byly klubu předány pouze 4 bonitační karty: Aset Voodoo Wolf z Peronowki, Bernie z Uher, Dixie Dakmat, Kira (Itálie). Toť vše. Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?

Karel

Last edited by alexa; 05-11-2009 at 11:06.
Old 05-11-2009, 11:24   #12
RadeKKK
http://www.arqeva.cz/

RadeKKK's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Podle toho odkazu na výsledky i Ave, jenže...

Jo jo, tyto předem řádně neoznámené bonitace na letních táborech... tábor v Jetřichovicích, kde tato bonitace měla proběhnout, navíc není táborem pořádaným KCHČSV, je to soukromá akce (to není nic proti Vám, paní Nekvasilová).
Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí na jaře v Hostivicích schválena. A přijeli na ní i lidé , co na táboře nebyli. Další roky jsem to klubu opět nabízela a nebyl zájem, proto další tábory už byly jako "Moje soukromá" Dovolená se psy pořádaná jako výcvikový tábor pro ČSV a pod záštitou kyn. organizací se tam pořádaly zkoušky - řádně nahlášené a uveřejněné.

"Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?"
to se neptáte mě doufám.

Last edited by RadeKKK; 05-11-2009 at 11:44.
RadeKKK jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 11:43   #13
alexa
Junior Member

Quote:
Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí schválena. A přijeli na ní i lidé , co na táboře nebyli. Další roky jsem to klubu opět nabízela a nebyl zájem, proto další tábory už byly jako "Moje soukromá" Dovolená se psy pořádaná jako výcvikový tábor pro ČSV a pod záštitou kyn. organizací se tam pořádaly zkoušky - řádně nahlášené a uveřejněné.
Tak to pardon, omlouvám se za tuto mylnou informaci. Nemám tady u sebe staré Zpravodaje, neověřil jsem to, neměl jsem to psát. Moje chyba. Taky nikdo nezpochybňuje zkoušky - o těch nepadlo snad ani slovo, ba ani platnost oné bonitace. Jen konstatuji že některé bonitační karty nebyly předány. A je jich dost, nejen Audrey a Ave.

Quote:
"Bernie a Kira byly bonitovány na téže bonitaci v Jetřichovicích, proč tedy mezi předanými bonitačními kartami chybí karty Ave a Audrey Lupo Mutara (a Upstream Arimminum)?"
to se neptáte mě doufám.
Ne, neptám se na to Vás. Ta otázka jen vyplynula z Vašeho příspěvku a je směřována někomu jinému, i když nečekám že na ni odpoví...

Karel Skoupý

Last edited by alexa; 05-11-2009 at 11:53.
Old 06-11-2009, 09:58   #14
alexa
Junior Member

Quote:
Opět se mýlíte.( Nic proti Vám pane Skoupý). První tábor v Jetřichovicích BYL pořádán KCHČSV. Bonitace byla předem oznámena a členskou schůzí na jaře v Hostivicích schválena.
Takže ještě se vrátím ke včerejšku - doma jsem se díval do Zpravodajů. LVT Jetřichovice byl skutečně pod záštitou KCHČSV, bonitace na táboře byla ze Zpravodaji oznámena (Z 2/2004). Tedy se ještě jednou omlouvám za mylnou informaci, kterou jsem uvedl.

Ve výsledcích z této bonitace jsou ve Zpravodaji Z 3/2004 uvedeny feny Bernie z Uher, Kira (It), a Upstream Arimminum. O Ave Lupo Mutara a Audrey Lupo Mutara tam ale není ani zmínka.

Karel Skoupý
Old 04-11-2009, 19:11   #15
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Jak ji může rozhodčí vyhodit, když nepochybuje o tom, že posuzuje čsv?

Old 04-11-2009, 19:50   #16
alexa
Junior Member

Quote:
Jak jsem už napsal, tak si nemyslím že zrovna paní Šimáčková Ave Lupo Mutara nadržovala, považuji ji za spravedlivou rozhodčí, která "drží svou lajnu". Ale mezi vlčáky se pohybuje tato paní už hodnou řádku let, myslíš že nevěděla koho posuzuje? Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ? Myslíš, že třeba Soňa nebo Oskar, když posuzují na Slovensku nebo i u nás, spoustu těch zvířat neznají? Ano, rozhodčí se nesmí koukat do katalogu, ale u lidí kteří se kolem plemene roky aktivně pohybují nelze asi čekat, že neznají ani jedno zvíře co před ně nastoupí. U takových lidí se dá spolehnout jen na jejich profesionalitu a nestrannost. A když o ní začneš pochybovat, tak prostě nechodit na výstavy, kde posuzují.
Karel
Old 04-11-2009, 20:02   #17
CDaniela

CDaniela's Avatar

Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ?
To si ze mě děláš srandu, nebo čekáš že napíšu cosi, čeho se Pavel chytí jak slepice tamtoho

Myslíš, že třeba Soňa nebo Oskar, když posuzují na Slovensku nebo i u nás, spoustu těch zvířat neznají? Ano, rozhodčí se nesmí koukat do katalogu, ale u lidí kteří se kolem plemene roky aktivně pohybují nelze asi čekat, že neznají ani jedno zvíře co před ně nastoupí. U takových lidí se dá spolehnout jen na jejich profesionalitu a nestrannost. A když o ní začneš pochybovat, tak prostě nechodit na výstavy, kde posuzují.

Přesně tak se to snažím dělat.

Old 04-11-2009, 21:48   #18
alexa
Junior Member

Quote:
Opravdu si myslíš, že Jindra Jedlička a Monika Soukupová nevěděli že posuzují Audrey Lupo Mutara a věřili, že posuzují ČSV ?
To si ze mě děláš srandu, nebo čekáš že napíšu cosi, čeho se Pavel chytí jak slepice tamtoho
Old 05-11-2009, 01:23   #19
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Tak snad ví, že posuzuje křížence (za účelem pokračování nebo nepokračování pokusu). Nebo musí dát kříženci VD a teprve potom mu organizátoři řeknou, jak ho nachytali, že to vůbec není čistokrevné?

A pokud jde o normální výstavu, tak se tam ten kříženec vůbec neměl dostat, ne?
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 11:57   #20
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Tak snad ví, že posuzuje křížence (za účelem pokračování nebo nepokračování pokusu). Nebo musí dát kříženci VD a teprve potom mu organizátoři řeknou, jak ho nachytali, že to vůbec není čistokrevné?

A pokud jde o normální výstavu, tak se tam ten kříženec vůbec neměl dostat, ne?
Leko, ona nevěděla že je to kříženec, píšu to už poněkolikáté, Anička opravdu myslela že je to čsv. Jestli jí to organizároři po výstavě řekli, nevím. Když dostala CAC koukali jsme všichni s otevřenou pusou a kdosi pronesl "To bude průšvih" ... a byl
Jak je to s normální výstavou nevím, ale nepředpokládám že by měli majitelé Mutar nějaké výstavní ambice

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules