![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Co do parzenia mięsa to nie wiem, bo ja nie parzyłam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Nasz matołek w końcu przestał podgryzać jakoś ze 3 miesiące temu jakoś zaraz po wakacjach ...
Zawsze jak sie do buzi zbliżał i dziabał lub chciał skubnąć to starałam się krzyknąć raz, krótko i głośno i odpuszczał... teraz zostało nam dawanie buziaków w przypływie głupawki które zawsze musi dać w usta lub oko(ja zawsze dostaje w oko - a jestem okularnicą wiec boli), a skacze skubaniec strasznie wysoko - Gaga zaświadczy jak czasem mu się włącza i ni z gruszki ni z pietruszki podbiega do niej na spacerze i buzi buzi ale to z takim impetem z rozbiegu.. a co do powrotów na zawołanie... Shiro vel Łycko ma chwilową zapaść umysłową i wraca....ale to przekupstwo całkowite bo przez jakiś czas nosiłam połamane suszone płucka w kieszeni a on ma na tym punkcie świra (Gaga mi patent sprzedała Cheyu też je uwielbia) i wracał migiem za każdym razem jak ręke do kieszenie zbliżyłam nawet jak odbiegł spory kawał... teraz nosze raz, dwa razy w tygodniu, a Shiro i tak wraca...ciekawe kiedy mu się odwidzi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
aaa a co do noszenia to spróbuj go złapać tak:
pies stoi bokiem do Ciebie i złap ją pod pupą jedną ręką, a drugą przy klatce piersiowej (jak takiego małego osiołka po prostu ja tak dawałam rade matołka unieść do 30 kg) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ****** |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Szkoda, bo fajnie się uczy aportowania siedząc przed telewizorem ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
PAW BALM /Espree/, FEET BALSAM /Beaphar/
Ale chyba trzeba pamiętać o tym, że gdy pies się nudzi /nie biega cały czas/, to uwielbia się wylizywać. A każdy preparat nadprogramowy nie jest dobry /szczególnie dla szczeniaka/. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Zrób rozeznanie wśród rodziny i przyjaciół;
![]() Myśmy tak zrobili. Dzięki temu tanim kosztem mieliśmy zabezpieczenia antypoślizgowe, co ważne, bo przecież przy wilczaku (zwłaszcza młodym) chodniczki mogą mieć dość krótki żywot. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Oprócz skakania i szczypania po rekach jest jeszcze sprawa kąsania tyłów. Łudziłam się do dziś, że Baaj już z tego wyrósł. Nie wyrósł - wstyd. Nic to, powstydzimy się trochę [znaczy ja], a on poleży na kanapie i poduma nad swoim zachowaniem. Wilczaki chyba mają jakiś dar do wyczuwania dni: proszę, bądź grzeczny i włączania przekory.
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|