Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2009, 23:33   #1
Skrzat&Bow
Junior Member

Skrzat&Bow's Avatar

Send a message via Skype™ to Skrzat&Bow

Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
Jednak dalej mogę zapomnieć o przychodzeniu na zawołanie, ale skoro to normalne to się nie martwię i próbujemy dalej- może w końcu zaskoczy.
jak sie cieszę ze nie jestem sama)) czasami muszę zaciskać nerwowo szczękę....heheh. Z ciekawości w jakim wieku jest futrzak?

Quote:
Natomiast troszkę martwi mnie to, że zaczyna się wyrywać jak noszę ją po schodach i podgryza mnie za uszy. W ogóle uwielbia gryźć moją twarz i szarpać włosy.
Jakbym czytałam o moim Bowie ))staram sie uczyc by znał umiar w sile sczekościsku, ale róznie bywa....no i ostatnio zaczął powarkiwać na róznych ludzi, ale to jakies takie raczej wesole powarkiwanie raczej zaczepno-zabawowe...

Quote:
Aha, zapomniałam dodać, że rzeczywiście najlepsze na przekupstwo jest sparzona wołowinka
muszę wypróbować
Asia&Bow
Skrzat&Bow jest offline   Reply With Quote
Old 14-12-2009, 10:15   #2
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Quote:
Originally Posted by Skrzat&BOW View Post
jak sie cieszę ze nie jestem sama)) czasami muszę zaciskać nerwowo szczękę....heheh. Z ciekawości w jakim wieku jest futrzak?
Obecnie Astarte ma 10 miesięcy i przychodzi na przywołanie całkiem nieźle. A jak pisałam tego posta to Asta miała 2 miesiące i od tego czasu mnóstwo rzeczy się zmieniło w jej zachowaniu, na szczęście na lepsze

Quote:
Jakbym czytałam o moim Bowie ))staram sie uczyc by znał umiar w sile sczekościsku, ale róznie bywa....no i ostatnio zaczął powarkiwać na róznych ludzi, ale to jakies takie raczej wesole powarkiwanie raczej zaczepno-zabawowe...
Niestety, Astarte dalej z radości gryzie- tu jedyne co się zmieniło, że gryzie już tylko wybranych, nie na tyle mocno żeby były ślady, choć dalej się czuje i już nie na ślepo tylko konkretnie w przedramię, choć zdarza jej się dać zębowego buziaka.

Quote:

muszę wypróbować
I w przeciągu tych paru miesięcy i smaki się Astarte troszkę zmieniły. Znaczy mięsko dalej chętnie, ale po czasie jej się nudzi- muszę ciągle zmieniać smaczki, a najlepiej mieć parę w jednej smakoszierce, żeby była zawsze niespodzianka

Więc czeka Cie jeszcze masa wyzwań (nas dalej też), ale myślę, że dadzą Ci one mase satysfakcji, a mnie przynajmniej dają
Witek jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules