![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
REJPAL
|
![]()
Dwarf je jednoduchá genetika - přesně to, s čím si příroda velmi snadno poradí a vyselektuje - semiletální až letální. Nikdy bych si nedovolila tvrdit, že většina populace je nositel jako "genetička" Marianka - to je blbost sama o sobě, toto prostě nemůže říct nikdo, kdo zná populaci ČSV...Nedělejte z tohoto onemocnění, jehož objev mnozí berou jako senzaci či co,nějakého bubáka - tito jedinci jsou snadno poznatelní a není problém jednoduše "genetiku" vysledovat. Jedince dwarf postižené naštěstí selektuje sama příroda a ne "odborná" CHK.... A jak jsem již psala, věda jde velmi dopředu, takže co dříve bylo - dnes už není
![]() A neodpustím si poznámku - jsem odpůrcem piplání primárně neživotaschopných štěňat, ty se pak opravdu trápí, i když se jim píchá kde co.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
REJPAL
|
![]()
No to já ani ne. Někdo tu velebil inernet, jak se o všem ví a čsv svět je opravdu hodně malý - nehledě k tomu, že si fakt nedělám iluze o hlubokých znalostech většiny chovatelů......Já dwarf jako zásadní problém nevidím opravdu. Nedělala bych z toho rozhodně postrach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
No jasně. Fůra a většina jsou totiž synonyma a velikost fůry je přesně stanovena.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Moc nechápu " Marianku " o co jí jde, jen mohu poradit, nechat si testovat zvířata, pokud chce být užitečná. Kdysi jezdila chovatelská komise tetovat každý vrh! Každý vrh byl kontrolován panem Hartlem, Jedličkou a nebo mnou! Sama jsem odchovala možná 150? štěňat a za cca 21 let jsem viděla jedno štěně " dwarf " u ČSV na vlastní oči a to jsme ještě nikdo nevěděl na co koukáme, včetně pana Hartla! Dotčená chovatelka jistě zavzpomíná, místo svých nicneříkajících patetických příspěvků. Ostatní " dwarf " štěňata znám jen z fotek a vzhledem k velikosti populace není číslo rodících se " dwarf " štěňata nijak dramatické. Někdy chovatelé neúměrně používající příbuzenskou plemenitku jdou problému naproti, aniž by možná tušili...dwarf testy pro ČSV jsou staré asi rok a mají sloužit, nic jiného. Monika
![]() |
![]() |
#6 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
Netvrdím, že je dwarf zásadní problém, ale problém to pro některé chovatele prostě je. Já osobně k nim patřím. Štěňata a vše kolem psů hodně prožívám a kdyby se postižený pes narodil mě ... přece mě znáš. Když bych měla jistotu, že se z konkrétního spojení nemá šanci narodit, budu v klidu. Aspoň co se tohoto onemocnění týče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|