|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Witam, spróbuj może radykalnie zmienić smak na czysto rybi. Mój jak posmakował w kocich puszkach to do tej pory jada z suchych tylko łososia (purina pro plan), uwielbia także wędzone szprotki itd. Lato to w końcu czas na rybkę.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Nasze jedza tylko poznym wieczorem,za to pija ogromne ilosci wody.
Staram sie dawac naszym co dzien inna wkladke do suchej karmy. Jednego dnia gotowane wolowe serducho,drugiego piers gotowana albo surowa , szyja indycza, pazury drobiowe surowe albo gotowane, a zelatynką jaka powstaje polewm sucha karme,albo zoladki surowe lub gotowane,mielona wolowine z wszystkimi zylami i sciegnami. Latem jednak nasze bure dostaja wiecej gotowanego ze wzgledu na pasozyty w surowiznie. No i kosci cielece albo wolowe raz dwa razy w tygodniu. Jesli maja ochote to i od czasu do czasu wciagna twarozek albo jogurt naturalny,i taka ciekawostka - nasze nie lubia warzyw ani surowych ani gotowanych dlatego staram sie aby chociaz troszke jednak dziabnęly suchej karmy. Last edited by DORA; 22-07-2010 at 12:37. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
Jak mi dobrze, że nie tylko ja jestem taką "zwariowana mamuśką"
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
A....i jeszcze ryby.
Jotunski uwielbia grillowanego lososia albo pstraga, sledzie surowe zima i musza sobie pare dni polezec na sniegu . No chyba ze ptaszory za bardzo zaczynaja sie interesowac tym co lezy,wtedy natychmiast rybsko laduje w zaspie dokladnie zakopane i przyklepane A nasza gwiazdeczka kazda rybe czy to surowa ,wedzona,grillowana traktuje w jeden sposob-wytarzac sie Skubana nawet znajdzie sobie osc na podlodze i zaczyna szalenstwo z tarzaniem |
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
To u nas hitem jest pasta jajeczna, same jajka nie wzbudzają zainteresowania, za to takie z przyprawami, szczypiorkiem, majonezem...pyyyychaaa
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
U nas z kolei Tajgulina dala by sie pokroic za surowe jajeczko i jajecznice za to Jotunski surowego nie rusza.
I jeszcze sporadycznie nasze czubutki maja ochote na pasztetowa luksusowa w zlotym flaku innej nie tykaja,a kotleciki z piersi w panierce kazda ilosc gdyby sie tylko pancia na to zgodzila, a ze sie nie zgadza wiec tez sporadycznie dla smaczka. A...i jeszce Tajgula uwielbia orzechy włoskie. |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
wilczakowa mamuśka ;)
|
Radośka niestety nie daje za wygraną. Raz na jakiś czas dziubnie parę chrupeczków. Ile to jeszcze może trwać
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
to może zabierz ją do jakiegoś zoologa i tam może wybierze wreszcie swój smaczek ( z ON-em u kolegi podziałało )
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|