|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Gaga - dzięki
Z tym naciąganiem...strzeżonego Pan Bóg strzeże, a moja niewiedza wiąże się z moją naiwnością w tej kwestii |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Ja ostatnio robiłam rodowód i nikt mnie nie naciągnął bo chyba nawet nie ma takiej możliwości.
Idż do oddziału w Twoim mieście, zapisz się do ZKwP (wypełnia się formularz) i opłać składkę (chyba 60 zł). Dostaniesz legitymację członkowską i można wtedy zgłosić psa. W tym celu wypełnia się drugi formularz (kto jest właścicielem, dane adresowe itp.), daje się metrykę i płaci się za zgłoszenie i rodowód. Nie wiem jak jest z tłumaczeniem, ja mam psa z Polski, więc na polskiej metryce. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
Nie wiem czy przy rejestracji przydomka hodowlanego czegoś się nie płaci, i w Twoim przypadku taka opłata potencjalnie (w przyszłości) może mieć miejsce. ale panie są miłe, wszystko Ci powiedzą, weź Wonderkę ze sobą, jak trafisz na dyżur sekcji I grupy (do sprawdzenia na stronie www kiedy są dyżury) to przy okazji możesz podopytywać o różne sprawy a Wondera będzie gwiazdą dyżuru
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
O, to ważne informację(przydomek)! no i nie wiedziałem, że mogę Młodą zabrać...ekstra! będzie socjal |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Psów pasterskich (bez owczarków niemieckich) Andrzej Stępiński z-ca: Joanna Adamowska poniedziałek 17.30-18.30 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
love and terror
|
Za rejestr przydomku sie placi (50-60zl)
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|