Wróć   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04-12-2011, 20:52   #1
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Domyślnie

Cytat:
Napisał bambas Zobacz post
Jiste, ale pokud kvuli harani nebo necemu jinemu par svodu a bonitaci vynechate a pokud mate kupni smlouvu koncipovanou tak, ze do cca 2 let veku psa musi absolvovat bonitaci...tak tam s tou haravou fenou proste jit musite. A to, ze bude celou dobu mimo areal, nejak tim bonitaci nenarusi. Navic rad to umoznuje, tak nevim, co se resi. Clovek se tady zepta, zda pujde az nakonec (a pocita s tim, jen se chce ujistit), protoze ma haravou fenu a hned je tu ohen na strese a onen majitel harave feny je zly zly a sobecky...

Ale tak se hned nerozčiluj, že to vyšlo na tebe. Těch dotazů bylo víc, akorát většinou přišly mailem. Tys měl tu smůlu, že ses zeptal v plénu a spustil lavinu (což má ale taky svůj přínos, protože se problém aspoň probere včas a na místě bude (doufám) už vše jasné). Co se týče kupní smlouvy, podmínky bývají různé a leckdy se koupě kvalitního štěněte bez určitých "ústupků" neobejde. Já osobně bych si absolvování bonitace u svého odchovu taky podmínila smlouvou. Asi bych teda netrvala na těch dvou letech.

V tvém případě mě akorát zaráží jedna věc, proč nejdeš s čubou rovnou na bonitaci, ale hlásíš se na svod? Má to sice těsně, ale vychází to, že by už na bonitaci mohla. Pravda, měl bys to o čtyři stovky dražší, ale zas bys to měl za sebou. Svod pro uchovnění povinný není, bonitace jo. A když půjde stejně nakonec, můžeš ji aspoň nechat pořádně přeměřit.
Marianka.W jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-13-2011, 07:45   #2
bambas
Junior Member

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do bambas
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marianka.W Zobacz post
Ale tak se hned nerozčiluj, že to vyšlo na tebe. Těch dotazů bylo víc, akorát většinou přišly mailem. Tys měl tu smůlu, že ses zeptal v plénu a spustil lavinu (což má ale taky svůj přínos, protože se problém aspoň probere včas a na místě bude (doufám) už vše jasné). Co se týče kupní smlouvy, podmínky bývají různé a leckdy se koupě kvalitního štěněte bez určitých "ústupků" neobejde. Já osobně bych si absolvování bonitace u svého odchovu taky podmínila smlouvou. Asi bych teda netrvala na těch dvou letech.

V tvém případě mě akorát zaráží jedna věc, proč nejdeš s čubou rovnou na bonitaci, ale hlásíš se na svod? Má to sice těsně, ale vychází to, že by už na bonitaci mohla. Pravda, měl bys to o čtyři stovky dražší, ale zas bys to měl za sebou. Svod pro uchovnění povinný není, bonitace jo. A když půjde stejně nakonec, můžeš ji aspoň nechat pořádně přeměřit.
To me taky napadlo, ale prci jen mame jeste cas a na bobitaci bysme sli nejspise na podzim (stejne teg nemam rtg dkk). Takhle aspon uvidim o co jde a muzu sebe jako psovoda a i cubu lepe pripravit.
stare 04-13-2011, 10:20   #3
sdivokoukrvi
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał bambas Zobacz post
(stejne teg nemam rtg dkk). .
Už musíš dělat i rtg dlk
sdivokoukrvi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-13-2011, 10:25   #4
mellorn
Member

Domyślnie

Ja mam pocit,opravte me,pokud se pletu,ze na bonitaci ten RTG jeste za sebou mit nemusis.Ze vysledky klubu posle veterinar,az tam pujdete...
mellorn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-13-2011, 11:00   #5
Undertaker
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał mellorn Zobacz post
Ja mam pocit,opravte me,pokud se pletu,ze na bonitaci ten RTG jeste za sebou mit nemusis.Ze vysledky klubu posle veterinar,az tam pujdete...
Asi tak nějak... kdyžtak se chovnost odloží než bude RTG. JEště k těm veterinářům... ne všichni posílají výsledky přímo klubu, já výsledek od MVDr. Deckera budu předávat teď na bonitaci.
Undertaker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-13-2011, 11:35   #6
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Domyślnie

Pro udělení chovnosti je rtg. DKK a DLK nutný, v případě, že ho ještě nemáš, bude chovnost odložena a teprve po doložení výsledků se doplní. Veterináři většinou odesílají výsledky sami, ale leckdy ho vydají do ruky (zejména, když klient řekne, že jde následující víkend na bonitaci), to většinou záleží na dohodě. Já mám zkušenosti s dr. Duchkem, který nemá problém výsledek vydat, ale i poslat - dle dohody.

Jinak, jak správně podotkla Terka, od letoška je pro udělení chovnosti nutný jak posudek DKK, tak i posudek DLK (tedy loktů).
Marianka.W jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-13-2011, 15:53   #7
alexa
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał Marianka.W Zobacz post
Pro udělení chovnosti je rtg. DKK a DLK nutný, v případě, že ho ještě nemáš, bude chovnost odložena a teprve po doložení výsledků se doplní. Veterináři většinou odesílají výsledky sami, ale leckdy ho vydají do ruky (zejména, když klient řekne, že jde následující víkend na bonitaci), to většinou záleží na dohodě. Já mám zkušenosti s dr. Duchkem, který nemá problém výsledek vydat, ale i poslat - dle dohody.

Jinak, jak správně podotkla Terka, od letoška je pro udělení chovnosti nutný jak posudek DKK, tak i posudek DLK (tedy loktů).
Opravím - výsledek DLK je nutno doložit podle rozhodnutí konference U PSŮ A FEN RENTGENOVANÝCH PO 1. 1. 2011!!! Tzn. kdo nechal v roce 2010 nebo dříve zrentgenovat jen kyčle a teprve letos půjde na bonitaci, nemusí svého psa znovu nechat uspávat a dodělávat DLK (ale kdo chce tak samozřejmě může).

Na bonitaci lze samozřejmě přijít, i když RTG ještě nemáte, ale jak bylo napsáno, chovnost bude do jeho doložení odložena. Tzn. pes bude normálně zbonitovaný se vším všudy, ale chovnost mu bude přiznána až po doložení výsledků RTG.

Karel

Ostatnio edytowane przez alexa ; 04-13-2011 o 15:57
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania