![]() |
![]() |
|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
[quote=bambas;372179]Jiste, ale pokud kvuli harani nebo necemu jinemu par svodu a bonitaci vynechate a pokud mate kupni smlouvu koncipovanou tak, ze do cca 2 let veku psa musi absolvovat bonitaci...tak tam s tou haravou fenou proste jit musite. A to, ze bude celou dobu mimo areal, nejak tim bonitaci nenarusi. Navic rad to umoznuje, tak nevim, co se resi.
No další věc co mi hlava nebere, jak někdo může podepsat smlouvu koncipovanou tak že do cca 2 let věku musí absolvovat bonitaci. Nesnesla bych,aby mě někdo nutil jít na bonitaci dřív než se rozhodnu, že je čas. Ale fakt to neber zle, řád to umožňuje, tak konec řešení, bonitaci si užij a ať dobře dopadnete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
Ale tak se hned nerozčiluj, že to vyšlo na tebe. ![]() V tvém případě mě akorát zaráží jedna věc, proč nejdeš s čubou rovnou na bonitaci, ale hlásíš se na svod? Má to sice těsně, ale vychází to, že by už na bonitaci mohla. Pravda, měl bys to o čtyři stovky dražší, ale zas bys to měl za sebou. Svod pro uchovnění povinný není, bonitace jo. A když půjde stejně nakonec, můžeš ji aspoň nechat pořádně přeměřit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja mam pocit,opravte me,pokud se pletu,ze na bonitaci ten RTG jeste za sebou mit nemusis.Ze vysledky klubu posle veterinar,az tam pujdete...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Asi tak nějak... kdyžtak se chovnost odloží než bude RTG. JEště k těm veterinářům... ne všichni posílají výsledky přímo klubu, já výsledek od MVDr. Deckera budu předávat teď na bonitaci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Pro udělení chovnosti je rtg. DKK a DLK nutný, v případě, že ho ještě nemáš, bude chovnost odložena a teprve po doložení výsledků se doplní. Veterináři většinou odesílají výsledky sami, ale leckdy ho vydají do ruky (zejména, když klient řekne, že jde následující víkend na bonitaci), to většinou záleží na dohodě. Já mám zkušenosti s dr. Duchkem, který nemá problém výsledek vydat, ale i poslat - dle dohody.
Jinak, jak správně podotkla Terka, od letoška je pro udělení chovnosti nutný jak posudek DKK, tak i posudek DLK (tedy loktů). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|