Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2011, 10:38   #27
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Nechci tady rozebírat větu po větě, takže jen krátce :

Quote:
Originally Posted by Elsia&Benjamin View Post
On to totiž žádný umělý název není. Jen označení jiného způsobu krmení - a překlad přirozená strava sice je vpodstatě to samé ale zdaleka to o obsahu misky neřekne tolik jako "Bone And Raw Food" - jsou také lidi co si v dobré víře myslí , že i to co jim zbyde na talíři je pro psa přirozené - "když ono mu to tak chutná".
No už z názvu vyplývá, že je to komerční název, který vůbec nic neříká o skutečnosti. "Bone and Raw Food" (pro neznalé angličtiiny "Kosti a syrová potrava"). Copak kosti nejsou syrová potrava ? Nebo snad zastánci marketingové značky BARF krmí vařenými kostmi ? Je to čistá komerce a marketing jasně amerického střihu.

Quote:
Ne každý z nás má to štěstí mít od malička doma nějaké zvířátko a to čím se krmí a co potřebuje mít tak nějak zakódováno jako něco naprosto samozřejmého. Světe div se oni jsou i lidé, co když si chtěji pořídit pejska, tak nejdřív vůbec neví a ve světě psů se dosud vůbec nevyskytli a protože ne každej má kolem sebe lidi, kteří jsou ochotní vše vysvětlit a navíc tomu opravdu rozumějí, musí si takoví z nás vše nastudovat z knížek popř. na internetu, popř. se ptát na diskuzích.
Já to štestí neměl. Světe div se, ale psa jsme v domácnosti nikdy neměli. Psa jsem si nepořizoval jako ozdobu nebo pracovní náčiní ani proto, že se mi pouze líbí. Prostě jsem cítil, že to je pro mne ten pravý společník a tedy jsem se snažil od počátku mu porozumět. Samozřejmě, že nějaké základní znalosti je třeba načerpat, ale k tomu by přece měl být především chovatel, od kterého si psa pořizuji.

Quote:
A světe div se i u lidí se ty orientační tabulky pro výživu používají - hlavně u lidí kteří mají nějaký problém.
No právě. Když mají problém a tabulky, které jsou sestaveny na základě konkrétních vyšetření konkrétního jedince. Obecné tabulky prostě obecně nefungují.

Quote:
Protože, když někdo vůbec neví a nemá představu, zda psovi krmit 500g masa denně nebo 2500g - a takový jsou, tak je rád, když si může orientačně spočítat, že 2-3% živé váhy a pak už pracovat s nějakým konkrétním číslem a lehce ubrat nebo přidat dle toho jak pes prospívá. je to rychlejší a pro obě strany příjemnější cesta, než se babrat k ideální krmné dávce několik měsíců a celou tu dobu rozhazovat trávení psa experimentováním kolik čeho teda vlastně dát, když vůbec nevím.
Proboha, přece když si kupuju psa, tak mám dopředu předsatvu, co a kolik sežere. A především - nemusím se s ničím babrat, kompletní informace mi podá chovatel mého psa. Nebo je to snad jinak ?
Pavel jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules