|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  05-09-2011, 17:15 | #1 | ||
| czuły barbarzyńca Join Date: May 2010 Location: miastowieś S-łomianki 
				 |   Quote: 
  ). A ja wyreczylam sie dziecmi i mezem. Quote: 
 Dzieki wszystkim za rady, swiadomosc, ze nie jest sie odosobnionym - bezcenna. PS. Mimo wszystko bylo mi troche przykro patrzec, jak inne psy latają bez uwiezi, zapatrzone w swoich wlascicieli jak w Bogów, ale powtórzę: chcialam wilczaka - to mam   | ||
|   |   | 
|  05-09-2011, 17:49 | #2 | ||
| VIP Member |   Quote: 
  Quote: 
  Chociaż...da się, może bez tego zapatrzenia  . My tam po Skaryszaku śmigamy luzem, ale to tylko w wersji: wilczaków sztuk raz  (innych psów towarzyszących ilość dowolna). Zupełnie osobnym tematem, który wybitnie utrudnia nam planowa edukację na Dobrego Psa Obywatela Miasta, są beztroscy ludzie, puszczający swoje dziamgające i szarżujące pieseczki i krzyczący z daleka "on sie boi". Wtedy cala nauka idzie się opalać niestety, bo przecież nie weźmiesz wilczaka na rączki i nie uciekniesz  Trzeba być sprawiedliwym, jeśli cos atakuje naszego psa, to ja osobiście nie mam ochoty robić mu wody z mózgu. Staram się kontrolować sytuację, ale nie za wszelką cenę (i po to nam 8 metrów flexi  ) | ||
|   |   | 
|  05-09-2011, 18:00 | #3 | ||
| czuły barbarzyńca Join Date: May 2010 Location: miastowieś S-łomianki 
				 |   

ha ha   bolalo jak diabli, tez bys wymiękła, jakbys miala wysikac ukochanego pieska poza ogrodem, bo przeciez swojego gniazda sie nie kala... Quote: 
 Quote: 
   | ||
|   |   | 
|  05-09-2011, 18:14 | #4 | |||
| VIP Member |   Quote: 
 Quote: 
  (że też nie dostaje zakwasów od tego noszenia ogona tak w górze)  Quote: 
  Musisz się przekonać czy Bies używa zębów, jeśli nie, jeśli stawia na demonstarcję i ew. zapasy, masz z głowy połowę stresu, bo wiesz, że krzywdy innemu nie zrobi. Bo prawda jest taka, że choćbyś na głowie stanęła, nie unikniesz starcia z innym psem, co z tego, że Ty pilnujesz, jak tylko swojego psa? Dlatego ważniejsze (wg mnie) od tego czy pies rusza do walki, są dwie rzeczy: czy Twój pies przestaje w chwili Twojej interwencji i czy nie wpada w amok szarpania zębami. Przy spełnieniu obu warunków człowiek chodzi wyluzowany ...jak gepard Chester   | |||
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |