|
|
|
|||||||
| Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Nevidím rozdíl v tom, jestli si nějaký drobný člověk pořídí velkého psa a nezvládne ho, nebo si velký člověk pořídí velkého psa a nezvládne ho.
www.bran.estranky.cz Last edited by Anathema; 04-12-2011 at 17:38. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
a dost dlouho jsem si s tím nevěděla rady a neuměla si s ním v tu chvíli poradit, nevěděla jsem jak ho za to trestat, abych z něj naopak neudělala rváče. Protože dospělé psy jsme na volno potkávali zřídka - máme velké štěstí na fenky, nebyla jsem nikdy připravená a vždycky mě ohromilo, jak se to s každým dalším setkáním rapidně zhoršovalo - a tím nereagovala dost rychle - a ani jsem nevěděla jak. Pak mně náš figurant (Mirek Valentin) poradil tento obojek a rovnou mně na něm Brana i předvedl a musím říct, že se to dost zlepšilo. Kontakt s dospělými psy vyhledáváme co nejvíc, na cvičáku cvičíme ve dvojici vždycky se psem, na kterého dělá největší ramena a vyplácí se to. Bohužel ale při prvním střetu (příchodu na cvičák, míjení se na úzké cestičce atd) potřebuje opravdu tak trochu "ubrat kyslík", aby se vzpamatoval. Po asi deseti minutách klidnění, když úplně vychladne, si s dotyčnými psy normálně hezky hraje (jednou nahoře on, jednou oni, opravdu pěkně a bez košů). Smiřuju se s tím, že čím bude starší, tím menší bude šance, že bude mít i psí klučičí kamarády. Ale zkrátka vrčet na psy a ježit se na ně jen proto, že se na něj podívají nebo jsou poblíž, to prostě dělat nebude, natož aby se rval. Po všech ostatních stránkách je ale moc šikovný a jsem na něj hrozně pyšná
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|