Вернуться   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 05.01.2012, 10:47   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

Fena usměrní štěně např. když odpočívá a ono jí stále obtěžuje. Když chce cucat aniž by ona o to stála. Když jí chce vzít potravu, kterou mu nemíní dát.
Třepání (lidské) není asi ten správný výraz, spíš chycení za kůži v blízkosti tváří a zacukání - upoutání pozornosti na sebe. Ale pokud někdo dokáže chytit štěněcí hlavu do své tlamy, určitě tomu bude rozumět lépe. Nutný předpoklad je vaše rychlost a chůze po čtyřech

Последний раз редактировалось CDaniela; 05.01.2012 в 11:25
CDaniela вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2012, 12:48   #2
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Отправить сообщение для Pouliche с помощью Skype™

My, když se dostali do skutečně ostrého konfliktu (to se stávalo občas, pokud chtěl něco opravdu sežrat a já mu to musela tahat z tlamy či krku), tak jsem ho chytla jednou rukou za krkem a položila na bok. Zůstal přimáčklý k zemi, dokud se neuklidnil. To už je hodně silný trest pro malé štěně, ale u nás byl sem tam potřeba u malého paličáka...když si umanul, že sežere venku kouli alobalu nebo doma zapomenuté ponožky, kočičí hračku aj.
Pouliche вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2012, 16:57   #3
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

Цитата:
Сообщение от Pouliche Посмотреть сообщение
My, když se dostali do skutečně ostrého konfliktu (to se stávalo občas, pokud chtěl něco opravdu sežrat a já mu to musela tahat z tlamy či krku), tak jsem ho chytla jednou rukou za krkem a položila na bok. Zůstal přimáčklý k zemi, dokud se neuklidnil. To už je hodně silný trest pro malé štěně, ale u nás byl sem tam potřeba u malého paličáka..
Je to silný trest ale je na místě. Kdo váhá jestli štěňátku náhodou nezpůsobí psychickou újmu takovým trestem, brzy se setká s výsledekem svého váhání.

CDaniela вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2012, 21:12   #4
Anathema
Junior Member

Musím souhlasit, že přiměřený (i dost přísný) trest za špatné chování vztah rozhodně nijak nepoškodí, spíš naopak. Máte-li přísnou ruku, důslednou výchovu, ale umíte být i laskavý, pes si vás pak víc váží. Hlavně nedělat ústupky - např. jsou vánoce, tak smíš krást ze stolu... atd. Vždy si prosadit svou. Ale mně se to povídá, sama mám pěkného paličáka, který si ještě stále občas snaží prosadit svou
Старый 05.01.2012, 21:52   #5
mellorn
Member

tak s tim polozenim psa na bok a zklidnenim souhlasim,ja jsem jen rozporovala to trepani za kuzi,ale Daniela to potom vysvetlovala,co asi mela na mysli. Ale spousta lidi si treba neuvedomuje, ze to" vytrepani",jak s tim psem (stenetem) cloumaj za tu kuzi,protoze se doslechli,ze tak tresta fena stenata, je takova vyhruzka zabitim.
mellorn вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2012, 22:02   #6
tombr
Junior Member

Na tomto videu v čase 0:17 je vidět reakce feny, když ji malý kouše.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=fMRxcO0SL9w
Jestli je autorem videa někdo odsud, tak se za použití předem omlouvám.

Последний раз редактировалось tombr; 05.01.2012 в 22:06
tombr вне форума   Ответить с цитированием
Старый 05.01.2012, 22:17   #7
mellorn
Member

to jsem mela na mysli,dik za video.To vzeti hlavicky do tlamy.Ja to videla,kdyz jsem byla pro arwen a vezla ji domu,tak ten jeden bracha,byl prave hrozne prudivej na mamu a kdyz toho ona mela dost,tak to udelala presne tak...je to takovy "neprud",ale v dobrym...
mellorn вне форума   Ответить с цитированием
Старый 07.01.2012, 22:18   #8
saschia
Member

Отправить сообщение для saschia с помощью Skype™

Feny matky sa so stencami nekaslu. Jednak to chytenie za tlamicku ako vidno vo videu, jednak chytenie za krk a pritlacenie k zemi, ked si nedaju povedat. Pripadne aj ustipnutie myslim obcas vidim, a pritlacenie k zemi labkou, ked mu mama chce riadne vyoblizovat brusko a stenatu sa chce utekat za surodencami. No a plus existuje trest ktory som nevidela, ale pocula jeho nasledok - stena nariekajuce jak keby ho niekto rozporcoval. Nic mu nebolo, ale myslim ze si naveky bude pamatat ze mame sa odlezana rybicka nekradne.

Ono pri tom sposobe potrestania myslim nejde o to, aby sme presne kopirovali fenu. Dolezite je aby to bolo stenatu neprijemne ale ho to pritom neohrozovalo, a aby si dokazalo spojit neprijemnost so svojou predoslou cinnostou. Teda aby sa napriklad nenaucilo, ze podstatne je nedat sa chytit...
saschia вне форума   Ответить с цитированием
Старый 07.01.2012, 22:20   #9
Anathema
Junior Member

Na kamarádovu fenečku velmi dobře platí, když jí oběma rukama chytne čumák a stiskne (podle potřeby). Napodobuje tím právě to, že pes stojící na vyšší pozici trestá toho nižšího tím, že chytne jeho čumák do tlamy - dělá to tak i Brenna Branovi (mamča synáčkovi - když byl prtě, brala mu do tlamy celou hlavičku, ale ta už se tam nevejde ). Musím říct, že na Arwenku to funguje, je to pro ni ponižující, ale když takto chytnu Brana, až tak mu to nevadí. Pro něj to není úplně vhodný způsob trestu. Za zkoušku člověk ale nic nedá

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид