Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2012, 18:54   #1
Pamir Lupusek
Junior Member

Pamir Lupusek's Avatar

Quote:
Originally Posted by Trustno1 View Post
Przykro mi, że patrzysz na to przez pryzmat tego, że Peri miała być Twoja... I jeśli uważasz, że sytuacja życiowa nie może się zmienić przez miesiąc, to widać mało w życiu doświadczyłaś. I życzę Ci, żebyś nie doświadczyła, bo to nic przyjemnego.

I tym się różnimy - Ty nie oddasz Pamira "za żadne skarby", ja oddam Peri za jej dobro i fajne życie - ten skarb jest dla mnie warty "skrzywdzenia zwierzęcia".
Nie patrzę na to czy miała być moja czy nie bo cieszę się bardzo ze mam psa ale niestety w tym wszystkim najbardziej ucierpi Mala o na bank mocno się do Ciebie przywiązana niby miesiąc a aż miesiąc - mam jednak nadzieje ze szybko znajdzie dom
" ... I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM... "
Pamir Lupusek jest offline   Reply With Quote
Old 26-08-2012, 19:47   #2
makota
Member

makota's Avatar

Nie wiem, jaka jest przyczyna decyzji Trustno - ale nie nam to oceniać tak naprawdę.
Tym bardziej, że z tego co zdążyłam zauważyć, nie jest to lekkomyślna osoba, która "traktuje psa jak zabawkę", a wręcz przeciwnie.
Skoro zdecydowała się na taki poważny krok, to widocznie ma poważny ku temu powód.

Ja nie wyobrażam sobie nawet, jak straszne musi być uczucie, kiedy trzeba oddać psa, ale różnie to w życiu bywa.

Niemniej jednak szkoda, że tak się stało, bo wiem jak długo czekałaś na realizację tego marzenia i wiem również, że Peri dobrze by było z Tobą

A sunia jest młoda, więc powinna gładko znieść kolejną przeprowadzkę - szczeniaki w jej wieku i starsze czasem siedzą jeszcze w hodowli, zanim pojadą do nowych domków i umieją się dostosować.
Ze starszym psem niewątpliwie byłoby ciężej - zarówno jej, jak i Wam.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules