Précédent   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Réponse

Outils de la discussion Modes d'affichage
Vieux 12/11/2012, 22h38   #1
wolfin
Moderator

Envoyer un message via ICQ à wolfin Envoyer un message via Skype™ à wolfin
Par défaut

Dm bylo dla kazdego a tu MOCNO pisza ze tylko dla psow ktore MIESZKAJA na CZ czy SK ( dostalam goracy email z organizatora tego)
Margo niestety ma racje- " przyjacioly krolika" nic wieciej. to samo, jak podwojne badanie " niektorych psow" jak bylo z DM i nie tylko to
dla tego po cichu robi sie dwarf test w innej laboratorii, gdzie kazdy bedzie milo widziany nie wazne co masz od kogo masz i gdzie mieszkas. i tu bedziemi musieli podzekowac Margo za pomoc
Vieux 12/11/2012, 23h31   #2
Puchatek
Senior Member

Par défaut

Citation:
Envoyé par wolfin Voir le message
(...) robi sie dwarf test w innej laboratorii, gdzie kazdy bedzie milo widziany nie wazne co masz od kogo masz i gdzie mieszkas.

Temat zamknięty.
Gdy zachce mi się zbadać psy, to nie będę musiała komuś włazić "po palcu ....." -wystarczy zapłacić. /"schody się zaczną", gdy będę chciała wpisać dane do bazy.... ale może jakoś się z Margo dogadamy....jak krewni "po mieczu"/
...
BTW -bardzo mi się podoba wzięcie na szalę jednej wagi kwestię pomocy rasie "ponad podziałami" /badania ważne dla całej rasy/, a na drugą szalę tej wagi mało istotne dla rasy działania admina...

Dernière modification par Puchatek ; 12/11/2012 à 23h33
Puchatek jest offline   Réponse avec citation
Vieux 13/11/2012, 00h07   #3
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

Envoyer un message via Skype™ à jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta
Par défaut

Bura jesli pijesz do mnie to pudlo. Mi osobiscie na wpisaniu tego wyniku nie zalezy, hodowac nie bede. Pamietam co zyskalam na informacjach w bazie, wiec czuje sie w obowiazku wysylac jak najwiecej swoich danych.
Vieux 13/11/2012, 10h52   #4
Puchatek
Senior Member

Par défaut

Citation:
Envoyé par jefta Voir le message
Bura jesli pijesz do mnie to pudlo.
Citation:
Envoyé par jefta Voir le message
jesli pijesz
-pudło!
Nie "piję" do Ciebie.
Oceniam sytuację globalnie.
Po kilku latach bycia w tym środowisku widzę, jak i komu zależy na rasie jako takiej. Ty Jesteś w tym "nobody", bo nie hodujesz /jak sama zauważyłaś/. Tutaj ważni są hodowcy i ich podejście do rasy globalnie.
Zniesmacza mnie /eufemizm/ patetyczność słów /i bufonada/ przedstawicieli kraju rasy. Tak jak Ela nie jest całą Polską /-co zauważyła Gaga/, tak i kilka Osób z Czech, to nie całe Czechy. Piętnowane jest zachowanie niektórych Hodowców czeskich. "Robi" mi się "frywolna" analogia do owczarków niemieckich: pewna głośna grupa hoduje kaleki, a najlepsze psy są "w podziemiu" -obawiam się, że tak samo będzie z psami z Czech.....
Jeśli słyszę o wybiórczości w miłości do rasy, to rzygać mi się chce: ten będzie u mnie badany, bo właściciel lubi wazelinę, a ten nie, bo na wazelinę ma alergię. To jest chore. Taka osoba traci wiarygodność. Dziób pełen frazesów, ale czyny ohydne. Prywatnie nie mam nic do poszczególnych Hodowców w Czechach, mnie mierzi podejście do sprawy.....
Wybacz, Jefta -czytaj "szerzej" pewne wypowiedzi....
...
Puchatek jest offline   Réponse avec citation
Réponse

Outils de la discussion
Modes d'affichage

Règles de messages