![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
W niedzielę 17.03.2013 około godziny 15 ,Gjalp została wypuszczona z domu na podwórze na kilka minut , i ślad po niej zaginął , Opcja długiej ucieczki raczej nie wchodzi w grę bo zostawiła w domu dwójkę szczeniąt .Szukałem jej wszędzie w okolicy , pytałem ludzi czy ktoś jej nie widział , ale nie ma żadnych śladów po niej. Od chili wypuszczenie jej , do czasu kiedy zauważyliśmy że jej nie ma minęło 15 minut ,od razu zaczęliśmy jej szukać .Przeszukałem wszystkie możliwe miejsca gdzie wychodziłem z nią na spacery wszystkie okoliczne drogi rowy itd. Nie ma żadnych śladów , wiec samochód raczej tez jej nie potrącił. Wygląda to na kradzież...
Jestem załamany
![]() Last edited by Dzikus; 21-03-2013 at 01:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że sunia się odnajdzie
![]() Nie wiem nawet, co, o czym byście nie wiedzieli mogłabym doradzić... ...ogłoszenia w okolicy, u wetów, w necie itp., to wiadomo. A poza tym? Może spróbujcie zadziałać coś przez http://safe-animal.eu/ Podejrzewam, że Gjalp ma chipa i jest wpisana do bazy? Oni chwalą się dużą skutecznością w odnajdywaniu zagubionych zwierząt... może dobrze byłoby się skontaktować z kimś od nich, a nuż pomogą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
Koszmar, wyobrażam sobie przez co przechodzicie i przez co suńka przechodzi! Trzymamy kciuki, żeby jak najszybciej się znalazła! Dajcie znać na Dogomanii, na fb, wszędzie! Wilczak to nie jest labek, zwraca na siebie uwagę, prędzej czy później ktoś musi ją namierzyć!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Bardzo mi przykro, wyobrażam sobie co przeżywacie! Mam nadzieję, że Gjalp znajdzie się jak najszybciej, cała i zdrowa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Nie wiem w jakiej okolicy mieszkacie, ale z własnego doświadczenia: dajcie znać ludziom we wsi oraz we wsiach obok. Nam psa na gigancie przyniosły chłopaki spod wiejskiego sklepu. Trzymam kciuki za odnalezienie suni!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() obiecać skrzynkę piwa / wódki jako nagrodę |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Niedobrze, oby sie znalazla, wrzuciliscie na fb, warto poudostepniac, moze pomoze?
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Miejscowość i wszystkie okoliczne wisie są oplakatowane, bylem na policji , to najpierw powiedzieli że musieli by wystawić mi mandat że mi pies uciekł ...
![]() Na FB też zrobiłem wydarzenie http://www.facebook.com/events/55283...2845081414687/ Jeżeli rozjechał by ja samochód w okolicy to bym już wiedział , mam nadzieje że żyje i prędzej czy później się gdzieś znajdzie
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
lub 2/ zgłosić na bezczelnego kradzież |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Udostepnilismy, sprawdzaliscie podworze czy nie ma w ogrodzeniu jakiejsc dziury, ktora mogla zwiac? Jak nie ma to zglaszajcie kradziez nie ucieczke.
edit: wrzucilam tez na forum jamnicze.
Ja & Urciowaty Last edited by avgrunn; 21-03-2013 at 11:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
K-Lee Family
|
![]()
Mamo, trzymam kciuki i udostępniam na FB!!!!
To przyjazna sunia, nie wierzę, że zostawiłaby maluszki. Ale ukraść ją napewno nie było trudno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Matulku to straszne wiem co przezywasz ale mam nadzieje ze sunieczka sie odnajdzie.
Warto tez zostawic plakaty w wielkich marketach,na stacjach benzynowych,na stacji kolejowej wszedzie tam gdzie sie przewija masa ludzi moze ktos zauwazy ze sasiad od niedawna prowadza sie z psem ktorego nigdy wczesniej nie mial. Z calego serca wierzymy ze sunia sie odnajdzie,my trzymamy baaaardzo mocno kciuki za szczesliwy finał . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Spróbuj dać ogłoszenie w lokalnym radiu,nie wiem czy już sprawdzałeś okoliczne schroniska bo być może ktoś ją tam odwiózł.Trzymamy kciuki żeby się odnalazła cała i zdrowa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Warto tez objechac okoliczne nowe osiedla domkow i nawoływać sunie nie wiem co jeszcze mozna wymyślić...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Jeśli wystawili by Ci mandat, to chyba podjęli by po tym jakieś działania. Może warto.... Na FB udostępniamy i będziemy udostępniać do skutku! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
jeżeli sucz została skradziona to warto pamietac ze może byc wywieziona wszedzie i powinni sie rozgladac nie tylko Ci co mieszkaja w okolicy a wszyscy, to w koncu nie jest tak popularna rasa zeby przeoczyc nagle pojawienie sie gdzies doroslej suki...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Koneko-chan ^ ^
|
![]()
Jesteśmy myślami i sercem z wami w szczególności że to Vukusia siostra,mamy nadzieje że się znajdzie,próbować trzeba wszystkiego dlatego ja bym ten mandat przyjęła aby tylko coś zaczęli robić.Może inny pies niech ją szuka.Wilczaki są rasą charakterystyczną więc może ktoś ją widział ,nie poddawajcie się,trzymamy kciuki razem z braciszkiem Gjalp.
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Nie wiem jaki charakter ma Gjalp, ale czy jest na tyle ufna wobec obcych, że dałaby się "podejść" na własnym terenie i wykraść, nie robiąc przy tym żadnego hałasu?
Wilczak raczej "zaatakuje" intruza, będzie dziamgał, wył, skakał, rzucał się na płot - cała wieś słyszy wtedy taką awanturę, więc przygodny złodziej musiałby być niezłym kozakiem, żeby zaryzykować. Wilczak strachliwy wycofa się i ucieknie - nawet "przyparty", broniąc się, trochę szumu narobi - w domu raczej byłoby słychać. Przeszukajcie jeszcze raz całą posesję! Suczka znajomej wcisnęła się niemalże w mysią dziurę, wciągając tam 2 szczenięta. Namierzyli ją dopiero po 3 dniach. Trzymajcie się! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tylko pytanie.... czy jeśli Gjalp została ukradziona, to czy był to przygodny złodziej? Chyba dobrze byłoby /niestety/ przyjrzeć się osobom, które Gjalp znała "z widzenia" i do których podchodziła bez uprzedzeń.... I jeszcze jedno /-z mojego doświadczenia/: chyba dobrze byłoby dać informacje także taksówkarzom -oni dużo widzą.... na trop mojej suki /doga niemieckiego/ wpaść pomogli właśnie taksówkarze.... Last edited by Puchatek; 21-03-2013 at 19:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Trzymam kciuki również. |
|
![]() |
![]() |