Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-04-2013, 17:38   #1
Katsumi
Junior Member

Katsumi's Avatar

oj wybacz, z drugiego konta napisałem. Ale to nic. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Katsumi jest offline   Reply With Quote
Old 22-04-2013, 17:51   #2
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Katsumi View Post
oo dziękuję. Teraz już rozumiem i lepiej się czuję będąc pewny paru spraw. pisałem to, co słyszałem - NIC NIE STWIERDZAŁEM i chciałem się dowiedzieć czy coś jest aby prawdą, albo jak jest. wiec dziękuję za pomoc.
Więc jeszcze tylko jedna sprawa... Jeśli ktoś nie miał doświadczenia z wilczakami, ale dużo czyta o tej rasie, uczy się od doświadczonych, miał już psa, albo opiekował się innymi psami, to rozumiem że może mieć wilczaka? - o ile faktycznie czytał o tej rasie, uczył się jej i jest faktycznie gotowy na to.
Nikt nie jest w stanie dać Ci odpowiedzi na to pytanie Jednym wilczaki pasują, innym nie. Jest sporo osób, które po pierwszym nie chcą decydować się na kolejnego, a są i takie, które wsiąkają na dobre i nie widzą już innej rasy u swojego boku.
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to, czy możesz, czy nie możesz mieć wilczaka... to musisz ocenić sam. Każdy człowiek ma inny charakter, każdy inaczej dogada się z psem/wilczakiem. Są tacy, którzy osiągają u wilczaka posłuszeństwo poprzez ciężką pracę i determinację, a są tacy, którzy samym swoim charakterem potrafią zapanować nad "bestią". Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.
Jedno jest pewne - jeśli nie jest się w 400% pewnym tego, że jest się na wilczaka gotowym, to moim zdaniem lepiej się wstrzymać.

Niezastąpione jest poznanie wilczaków na żywo i obserwowanie ich w RÓŻNYCH sytuacjach (nie tylko na jednym spacerku).
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules