Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2007, 22:02   #9
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by Gaga
Alez Krzysiu- przepraszam, ale mylisz pojecia Zdanie egzaminu Psa Towarzyszacego nie zmienilo nic z predyspozycji Eurysia do bycia Psem TOWARZYSKIM
Ta nasza gadzina już „od pieluch” jest wyjątkowo towarzyska. Po egzaminie był mały grill i żebyście widzieli jak bardzo starał stowarzyszyć się z każdym, kto miał kiełbasę. Wśród kursantów ma dwóch wrogów. Przy kiełbasce nawet ich nie dostrzegał.

Quote:
...I tu moge pozazdroscic bo np ja musze ciagnac oba wozki razem ,,,ech ciezki moj los....
Oj, Oj… współczuję, chociaż znając Romana i tak do końca Ci nie wierzę. Co się tyczy (jak mawiał minister Skubiszewski) zazdrości, to nie zazdrość, tylko współczuj, mnie „mężczyźnie pracującemu”, bo to jest tak, że jak świecą jupitery, orkiestra gra tusz, a publiczność bije brawo, to wiadoma osoba jest na pierwszym planie. Gdy deszcz/śnieg pada i wiatr wieje (tak było 25.02.2007), na polu (dosłownie) zostaje „fizyczny”, czyli kto ? No, kto ??? Zgadnij. Doceń! Zapłacz!

Quote:
...i potrafisz na zimno ocenic co , jak i dlaczego poszlo
Poszłoby lepiej, gdyby chciało mi się przeczytać kartkę, na której była wypisana kolejność ćwiczeń. Więc improwizowałem (troszeczkę), ale przyznam szczerze, że i kombinowałem. Za aport było najwięcej punktów, a Eury nigdy tego nie chciał robić. Trudno go było namówić, żeby aport wziął do pyska, a już żeby przyniósł…. Co miał zresztą przynosić, jak zaraz aporcik wypluwał. Chętnie weźmie w zęby kość, ale nie szmaciankę, więc gdy podczas egzaminu z radością poleciał za aportem i w podskokach go przyniósł, ćwiczenie powtórzyłem (że to mój pies taki geniusz), za co mnie pan sędzia objechał. Pasjami lubię jak mi ktoś zwraca uwagę, więc resztę wykonałem wedle mojej najlepszej wiedzy i woli (jak to się mówi wśród prawników), gościu coś pomrukiwał, że mu się z kartką nie zgadza, ale uznałem, że to jego problem. Żeby nie było nieporozumień – fajny facet i nie mam do niego żadnych pretensji, porządek musi być – mówię to jak najbardziej serio.

Egzamin i ocena to mały pikuś. Najgorsze, że jak to mawiał Zagłoba, "zawsze rad się prawdą pasłem", więc po powrocie przyznałem się (głupiec jeden) do pomyłki w ćwiczeniach. Konsekwencje: kartofelki rozgotowane, za to kotlecik przypalony. Rekompensata: długa dyskusja z niejaką Ksantypcią i jak myślicie, że ograniczyło się to jedynie do kwestii „psiego” egzaminu, to znaczy, że nigdy nie byliście w związku małżeńskim.

Quote:
...Z plotek: niedawno Wasi szkoelniowcy byli z wizyta u nas na zajeciach i ujrzawszy nasze dwa potwory od razu wykrzykneli ze oni tez takiego maja u siebie Teraz beda chodzic dumni i bladzi, ze wyszkolili wilczaka
Zbyszek i reszta ekipy to rzadkiej klasy ludzie. Fachowi, sympatyczni, życzliwi. Polecamy wszystkim ich szkołę.

Dopiero skończyliśmy podstawówkę, więc do studentów odnosimy się z należnym respektem. Nie mamy jednak zamiaru przerobić psa na kuglarza, co to zatańczy i zaśpiewa, bo do niczego nie jest to nam (i jemu) potrzebne, natomiast normalne – czytaj: przydatne - wyszkolenie interesuje nas jak najbardziej. Może bardziej doświadczeni mogliby nam podpowiedzieć jaki zakres szkolenia byłby najlepszy. Tylko żeby nie było za dużo biegania, jazda na nartach może być.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules