Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-09-2010, 16:03   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
Ja Jeśli ojcem psów bez rodowodu jest Cezar to ja osobiście stracę szacunek do Jany
jedno proste slowo DNA. i bedzie koniec plotkom.
co do reszty - mam nadzieje ze ta suczka nie bedzie rozmnazana bo ona nie jest wilczakem. dla czego - juz inne forumowcy odpowiedziely.
Old 18-09-2010, 23:52   #2
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Mnie rozklada cena - trzeba na serio byc szalonym, zeby dawac 1000ZL za kundelka, gdy w tej cenie mozna miec prawdziwego papierowego (niehodowlanego) wilczaka...
Tym bardziej, ze nie oszukujmy sie - nikt nie oddaje/sprzedaje w Czechach/Slowacji normalnych wilczakow do hodowli bezpapierowej - ida do niej jedynie te psy, ktore maja ciezka dysplazje, czyli z powodu zlego zdrowia nie sa w stanie zrobic uprawnien hodowlanych...
A dac 1000ZL za potencjalnego kaleke... chyba tylko Polak potrafi, bo w Czechach i Slowacji takie szczeniaki "prawie wilczaki" sa za darmo...

O tym jak wygladaja na serio takie "doskonale wilczaki" mozecie sie przekonac tutaj:
http://www.inzercia-psov.sk/vysledok...foto=&pocet=10
Jak widac na fotkach wiekszosc sprzedawanych "wilczakow" to zwykle mieszance z owczarkami. I to wlasnie takie psy ida do nas do hodowli bezpapierowej - to te mieszanki posciagali sobie do nas ludzie: czesc psow z takich miotow jest szara jak wilczaki, ale we krwi maja tez psy owczarkopodobne. Co sie potem dziwic, ze na internecie w ogloszeniach "Czechoslowacki Wilczak bez papierow" widac fotki zwyczajnych kundelkow...

Jaaasne.... Nikt nie oddaje "tak sobie" (potencjalnie) hodowlanej suki wilczaka... A juz na 100% nie hodoFca... Stawiam, ze suke przebadali i wyszla tragedia ze stawami, wiec z hodowli staly sie nici i jak to hodofcy - oni nie trzymaja "bezuzytecznych pasozytow", wiec sie jej pozbyli....

To powazny zarzut - zachowalas moze kopie tego emaila?

Jestes pewna co do rasy swojej suni? Bo ja hoduje ta rase od kilkunastu lat i mialabym przy niej powazne watpliwosci.... W Polsce spotkalam juz kilka szarych kundelkow owczarka, ktore przypominaly wilczaki. Ale nic z niemie wspolnego nie mialy.
Twoja sunia ma kolor i glowe jak wilczak, ale budowa jest czystym owczarkiem niemieckim - zerknij na ta fotke:

To jest 100% budowa owczarka, ktorej u slowackich wilczakow WCALE sie nie spotyka - grzbiet jest opadajacy jak u owczarkow wystawowych, katowanie tak mocne, ze nawet czeskie psy takiego juz nie maja...
Jesli ojcem tego miotu jest Cezar, to jak nic mama nie jest prawdziwym wilczakiem. Musi pochodzic z jakiegos mieszanego miotu, gdzie przyplatal sie gdzies owczarek niemiecki, lub jakis podobny pies. I stad taka budowa u jej szczeniakow....
Oooooo bożeeeee co za głupoty!!!!!!!!!! Dawno mnie tak nikt nie rozmieszył!!!!!
hubsen jest offline   Reply With Quote
Old 19-09-2010, 07:27   #3
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
No jasne; "Właściciele bezpapierowych wilczaków łączcie się"
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 19-09-2010, 12:05   #4
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Argumenty wysoko rozwiniete, tak jak z reszta totalne lamerstwo: cytat calego posta po to zeby dopisac jedno zdanie.
Old 19-09-2010, 12:29   #5
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Argumenty wysoko rozwiniete, tak jak z reszta totalne lamerstwo: cytat calego posta po to zeby dopisac jedno zdanie.
Sorry ale nie dałem rady zmieścic cytatów prawie wszystkich postów z tego forum!!
Old 19-09-2010, 12:30   #6
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
To może w tej swojej wielkiej mądrości i wesołości weźmiesz do domu Izydora? Czeka od kwietnia na adopcję w krakowskim schronisku i zgodnie z Twoimi preferencjami - nie ma papierów... Podobno bardzo miłe psisko z niego!

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 19-09-2010, 12:36   #7
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
To może w tej swojej wielkiej mądrości i wesołości weźmiesz do domu Izydora? Czeka od kwietnia na adopcję w krakowskim schronisku i zgodnie z Twoimi preferencjami - nie ma papierów... Podobno bardzo miłe psisko z niego!

Bardzo chętnie gdybym tylko nie miał aż pięciu psów bez papierów!! Ale popytam znajomych..może akurat!
Old 19-09-2010, 12:38   #8
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

Send a message via Skype™ to God Of War

Quote:
Ja na miejscu kogoś, kto w porównaniu do Z Peronówki ma prawie zerowe doświadczenie z CzW poważnie bym się zastanowił, czy to takie "głupoty", wg mnie osoba ta zna się "nieco" lepiej na rasie niż Ty... A przynajmniej nie pisałbym takich rzeczy na forum ośmieszając się.
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek.
God Of War jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules