Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Zaslat odpověď

Nástroje Metody zobrazení
Old 16/09/10, 22:22   #1
agat
Junior Member

agat's Avatar

Datum registrace: Sep 2010

Quote:
Originally Posted by Miru View Post
Nie rozumiem ,jak można podać nieprawdziwe namiary. Chyba musiał przejrzeć wszystkie hodowle na Słowacji, a przynajmniej te najbliższe,lub strzelać w ciemno.I myślał że to przejdzie.
Witajcie

z dużą uwagą przeczytałam Wasze opinie na temat suki i jej miotu, od leśnika z Bieszczad. Posiadam szczeniaka od niej, z tego miotu, o którym piszecie. Zanim dokonałam zakupu kontaktowałam się z p. Janą ze Słowacji, aby potwierdzić czy jej Lupus krył Tajgę. Otrzymałam od niej potwierdzenie mailem. Dziwię się więc, że obecnie zaprzecza.

Po kontakcie z p. Janą nie miałam wątpliwości co do rasy psów. Uznałam, że leśnikowi nie chciało się zabiegać o rejestrację szczeniaków w Związku Kynologicznym.

Moja sunia nie budziła i nie budzi żadnych wątpliwości co do jej rasy. Brała udział w dwóch szkoleniach, gdzie oceniona została jako bardzo dobry wzorzec rasy. Szkoleniowcy posiadają doświadczenie w pracy z Wilczakami i jeden z nich prowadzi (szkoleniowo) hodowlę Wilczaków.

Zdjęcia, które pan leśniczy umieścił na podlinkowanych przez Was aukcjach dotyczą faktycznie jego szczeniaków, tyle że robił je kilka miesięcy temu. Jeśli ktoś z Was chciałby podejrzeć zdjęcia mojej suni, zapraszam do galerii

http://picasaweb.google.com/telega.a...eat=directlink

zdjęcia, które zrobiłam u leśnika znajdziecie tutaj:

http://picasaweb.google.com/telega.a...eat=directlink

Informacje jakie uzyskałam od leśnika nt. Tajgi (matki szczeniąt) - otrzymał ją od hodowczyni z Wieliczki. Suczka była agresywna wobec innych, hodowanych przez nią psów i nie mogła sobie z nią poradzić.
agat jest offline   Reply With Quote
Old 17/09/10, 12:11   #2
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Datum registrace: Mar 2009

Quote:
Originally Posted by agat View Post
Moja sunia nie budziła i nie budzi żadnych wątpliwości co do jej rasy. Brała udział w dwóch szkoleniach, gdzie oceniona została jako bardzo dobry wzorzec rasy. Szkoleniowcy posiadają doświadczenie w pracy z Wilczakami i jeden z nich prowadzi (szkoleniowo) hodowlę Wilczaków.
Odnośnie Jany nie będę się wypowiadać. Poczekam na Twoją kopię meila.
Natomiast intryguje mnie hodowla szkoleniowa. Co to w ogóle jest? Bo ja pierwszy raz o czymś takim słyszę...
Ponadto z tego co się orientuję w Polsce nie bardzo mamy specjalistów od szkoleń wilczaków. Większość sędziów FCI w Polsce ma problem z wilczkowym wzorcem, a szkoleniowcy?
Nie odbieraj tego broń Boże jako atak, tylko po prostu się dziwię....
Old 17/09/10, 16:15   #3
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Datum registrace: Jul 2007

Quote:

Padłam ze śmiechu...
Obóz w Sianożętach prowadzili "moi", że tak powiem, szkoleniowcy. Tak, ekipa z Dar Mak. Ktoś kto uważał, że ma wilczaka był, z tego co Darek mi powiedział. Owszem, suka dobrze słuchała, co pochwalił - ale nic dziwnego, jak ma owczarka w rodowodzie...
Po pierwsze - tak, on pracował z wilczakami, jak już wspominałam kiedyś w innym temacie. I bynajmniej nie patrzy na psy pod względem wzorca. Tylko tago, jak się je szkoli. A że ktoś mu nagadał, że przyjdzie z wilczakiem to pewnie uważał, że jak ktoś mówi, że ma wilczaka to ma... że przyjechał kundelek nic zrobić się nie da. Szkolenie to szkolenie.
Po drugie... I tu ledwo powstrzymuję śmiech... jaka szkoleniowa hodowla wilczaków?!
Słuchaj... facet ma bodajże dwie suki owczarka niemieckiego, nie wiem, czy na nich hoduje. A wilczaka to on chce mieć i nie do żadnej hodowli.

Takie sprostowanie, bo człowieka wrabiają w jakieś... "szkoleniowe hodowle wilczaków"

Louve jest offline   Reply With Quote
Old 17/09/10, 16:26   #4
agat
Junior Member

agat's Avatar

Datum registrace: Sep 2010

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
Obóz w Sianożętach prowadzili "moi", że tak powiem, szkoleniowcy. Tak, ekipa z Dar Mak.
Tak, szkolenie w Sianożętach prowadził Darek. Wiem, że szkoli Twoje wilczaki

Quote:
Originally Posted by Kasia&Cora View Post
Takie sprostowanie, bo człowieka wrabiają w jakieś... "szkoleniowe hodowle wilczaków"
Napisałam, że ukończyła dwa szkolenia. Psie przedszkole, koło Poznania prowadzi dziewczyna, która szkoli hodowlę wilczaków. Nie jest jak napisałaś "szkoleniową hodowlą (...)" Taki termin jest mi obcy.
agat jest offline   Reply With Quote
Old 17/09/10, 16:30   #5
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Datum registrace: Jul 2007

Quote:
Napisałam, że ukończyła dwa szkolenia. Psie przedszkole, koło Poznania prowadzi dziewczyna, która szkoli hodowlę wilczaków. Nie jest jak napisałaś "szkoleniową hodowlą (...)" Taki termin jest mi obcy.
Ahaa... prowadzi,w znaczeniu, że szkoli.... myślałam, że chodzi o prowadzenie, jako, że takową hodowlę ma Sorry więc, źle zinterpretowałam

Tak czy inaczej, R=R.

Louve jest offline   Reply With Quote
Zaslat odpověď

Pravidla přispívání