Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2006, 11:20   #1
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Ja też dziękuję za zaproszenie.Niestety jednak po wystawie znikamy, gdyż w sobotę odbieram w Krakowie córkę z lotniska, potem w niedzielę towarzyszy mi w wystaie a potem powinnam ją jak najszybciej dowieźć do domu do stęsknionej pozostałej rodziny.
Old 16-06-2006, 15:11   #2
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

No to mamy juz pelna stawke... :P Wilczaki wchodza o 10.40....

PIES

szczeniąt
ELIGO z Peronówki

młodzież
DAIMON z Peronówki

pośrednia
CHEITAN z Peronówki

championów
BALROG z Peronówki
MAX z Litavske Kotliny

SUKI

szczeniąt
ERESH z Peronówki

młodzieży
DEWI z Peronówki

pośrednia
DONA Mały Bysterec

championów
ALISTAIR WOLF z Peronówki

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 26-06-2006, 15:03   #3
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

No i już po wystawie... Gratulacje dla Ali za BOB-a no i oczywiście dla wszystkich psiaków przybyłych kilka zdjęć już wstawiłam na stronę http://galicyjski.wilk.wolfdog.org/g...avId=x234d2c5f
zapraszam. Mimo upału psy były w świetnej formie, zresztą ich właściciele (właścicielki ) też...Andrzej myślał całą noc i przyznał tytuł miss mokrego podkoszulka ex aequo Gadze i Joannie
Galicja jest offline   Reply With Quote
Old 26-06-2006, 15:18   #4
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Klawiatura (mimo klimy) lepi mi się do palców, ale piszę szybciutką relację.
Do Krakowa ruszyłyśmy z Gagą tak jakoś kole 3 rano. My wyłącznie w celach towarzyskich, Gaga i Chey po ich pierwszego CACa (gratulacje!). Droga minęła jakoś tam. Wystawę znalazłyśmy bez problemu (magiczne tabliczki). Ring też (nieźle usytuowany). Przed sędziowaniem odbębniłam z Dewi zeróweczkę i już lekko zrelaksowane udałyśmy się w stronę ringu (po drodze odpracowując szaleńcze powitanie z Margo i stadem). Miałam ogromną przyjemność poznać WRESZCIE Halszkę i Antosię - choć ta ostatnia wydała się być niezbyt zachwycona Dewi - ale łaskawie pozwoiła mi się wytarmosić. Chwilka oczekiwania i zaczęło się sędziowanie. Tym razem psy zgarnął Balrog. Suki, jak zwykle ostatnio, Alina. Do porównania stanęły Juzio, Daimon, Dewi i Alinka. Niedziela zdecydowanie należała do dziewczyn. Dewi pokonała braciszka i wybiegała sobie Najlepszego Juniora, Alina przebiegła zaś po wszystkich i zabrała ze sobą zwycięstwo rasy. Niestety, sędzina nie uzasadniała obszernie swoich wyborów, ale miło było usłyszeć, że Alina słusznie „burczy” i terroryzuje Dewulca, bo "rośnie jej konkurencja"
W międzyczasie dowiedziałam się, że nie znam jęz. polskiego i nie mówi się czechosłowacki wilczak a WILCZUR Pan głoszący tę arcyciekawą teorię argumentował, że jesteśmy w Polsce itd itp.
Po sędziowaniu mieliśmy "chwilę dla prasy". Tym razem działaliśmy na 2 fronty. Na jednym Margo (cóż za niespodzianka!) a na drugim Andrzej i Dona.

Przed finałami skorzystaliśmy wszyscy z miłego zaproszenia Magdy i Andrzeja i mieliśmy możliwość ochłonąć, oblać się wodą (i ludzie i psy), zakosztować pyszności (rewelacyjne pieczarki i wprost nie do opisania szarlotka z kokosem – Madziu pamiętaj, że obiecałaś zamieścić na wolfdogu przepis!), a przede wszystkim porozmawiać i po prostu dobrze się pobawić. Donka w tym czasie nabierała przekonania do rozbrykanego stada, w czym wydatnie pomagał jej Chey, a przeszkadzały Alistair i Dewi (ta ostatania zazdrosna niewątpliwie o Cheya-podła suka). Niestety, finały zbliżały się szybko i musieliśmy opuścić gościnne progi. Magdo, Andrzeju: Bardzo Serdecznie Dziękujemy i mamy nadzieję na rychłe następne spotkanie!

Powrót na wystawę nie był przyjemny. Nieziemski upał, topiący się asfalt, finały w dusznej hali przypominającej skrzyżowanie sauny z piekarnikiem. Brrrr. Psy ulokowałyśmy na antresoli, gdzie nikt nie deptał im po ogonach i skąd miałyśmy doskonały widok na całą halę.
W drodze na ring - z wrodzoną sobie spostrzegawczością - wypatrzyłam miłych państwa z Argo od Starkej. Niestety, spieszyłam się (zupełnie niepotrzebnie) na ring, więc ograniczyłam się tylko do przekazania miłych gości pod opiekę Margo.
Co do finałów:

Eligo z Margo postanowili dogonić Eurego i stanęli sobie na trzecim miejscu. W młodzieży uznanie sędziny znalazły puchate kuleczki, więc z niebiegającą Dewi zeszłyśmy sobie odpocząć. BOG 2 I grupy należał do Aliny, a radość z tego faktu oznajmiło całe stado (a może było to niezadowolenie, że sędzina nie zdecydowała się na BOG 1? ) wyjąc i jodłując co - z uwagi na ich dogodne położenie na antresoli - nie uszło niczyjej uwadze.

I tak w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku opuściłyśmy zalany słońcem Kraków…
Old 26-06-2006, 16:25   #5
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna
Miałam ogromną przyjemność poznać WRESZCIE Halszkę i Antosię - choć ta ostatnia wydała się być niezbyt zachwycona Dewi - ale łaskawie pozwoiła mi się wytarmosić.
Tinka bardzo osłabiona, wciąż na silnych lekach obniżających ciśnienie, tylko "kuknęła" na wystawę i choć serdecznie powitała Margo, nie czuła się na tyle pewnie aby brykać z wilczakami... Napędziło nam ostatnio suczysko masę strachu, wolałam jej oszczędzić stresów "zapoznawczych" z Burymi... Teraz musi dużo odpoczywać i mieć spokoj.

Za to Halszka pod silnym wrażeniem wystawy, bo to był jej pierwszy raz... Podobały jej się zwłaszcza małe pieski fryzowane na "deskach do prasowania" jak to określiła i stoiska z psim kiczem. Potem stwierdziła, że wilczaki wyglądały najbardziej "normalnie" z wszystkich ras, koło ktorych przechodziłysmy.

Quote:
Dewi pokonała braciszka i wybiegała sobie Najlepszego Juniora, Alina przebiegła zaś po wszystkich i zabrała ze sobą zwycięstwo rasy.
Obie pieknie biegały, trzeba przyznać, Donka zresztą też.
Tinka parę razy szczeknęła koło ringu, ale niestety, nie wtedy, kiedy biegał Max (sorry Bożenko, starałam się ). Ale Max i tak pięknie podniół kitę w czasie biegu, prześlę zdjęcia jak tylko dorwe sie do mojego kompa. Sedzina tak długo nie mogła podjąć decyzji przy porównaniach, że śmiałyśmy się, że powinna rzucić monetą.. A w tym czasie biedne wilczaki musiły się dumnie prężyć w nieziemskim upale... naprawdę można ich było podziwiać za cierpliwość i dyscyplinę.

Quote:
Przed finałami skorzystaliśmy wszyscy z miłego zaproszenia Magdy i Andrzeja i mieliśmy możliwość ochłonąć, oblać się wodą (i ludzie i psy), zakosztować pyszności (rewelacyjne pieczarki i wprost nie do opisania szarlotka z kokosem �
Dzięki Madziu i Andrzeju, za miłe popludnie. Donka najpierw była trochę zaniepokojona tyloma psimi goścmi na swoim terenie, ale po krótkim czasie zaakceptowała ich "z taką pewną nieśmiałością", a potem nawet pozowała do zdjęć z suczyskami i kokietowała Cheya, który okazywał jej najwięcej atencji.

Quote:
Eligo z Margo postanowili dogonić Eurego i stanęli sobie na trzecim miejscu. W młodzieży uznanie sędziny znalazły puchate kuleczki, więc z niebiegającą Dewi zeszłyśmy sobie odpocząć. BOG 2 I grupy należał do Aliny, a radość z tego faktu oznajmiło całe stado (a może było to niezadowolenie, że sędzina nie zdecydowała się na BOG 1? ) wyjąc i jodłując co - z uwagi na ich dogodne położenie na antresoli - nie uszło niczyjej uwadze.
Wielkie gratulacje!!! Założę się, że najgłosniej było słychać Daimonka? Na widok Margo Daimon wydaje z siebie prawdziwie "wilcze" szczekanie, coś kapitalnego.
Bardzo nam było miło było się spotkać w tak uroczym gronie i poznać nowe speronówki....
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 26-06-2006, 17:59   #6
Sebastian
Member

Sebastian's Avatar

Send a message via Skype™ to Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian

Quote:
Przed sędziowaniem odbębniłam z Dewi zeróweczkę i już lekko zrelaksowane udałyśmy się w stronę ringu (po drodze odpracowując szaleńcze powitanie z Margo i stadem).niespodzianka!) a na drugim Andrzej i Dona.

.....

I tak w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku opuściłyśmy zalany słońcem Kraków…
No dobra a jak Wam w tej zeróweczce poszło????
Chcemy gratulowac i piac z zachwytu....
Old 26-06-2006, 18:17   #7
Sebastian
Member

Sebastian's Avatar

Send a message via Skype™ to Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian

Ok juz wiem przeklejam z psysportowe i mocno gratulujemy zwłaszcza Taro :

klasa 0
1. Miriad Y'ALL BETTER HURRY (ow. australijski); M.Kędziorek; 99
2. DESTINY of Irresistible Black (ob. groen.); B. Krajewska; 93
3. WISH ME LUCK Gang-Staff (jack russell terrier); A. Leśniak; 87
4. BASTON (ON); B. Malec; 86
5. HAMMAN VON KRAKAU Temperton (ON); A. Pankiewicz; 75
6. GUAPA (mix); K. Górecka; 71,5
7. DEWI z Peronówki (cesko-slovensky vlcak); J. Bąk; 64,5
8. ARYS z Rabsztyńskiego Wzgórza (wyżęł weimarski); G. Cielecka; 62
Old 26-06-2006, 20:19   #8
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sebastian
Quote:
Przed sędziowaniem odbębniłam z Dewi zeróweczkę i już lekko zrelaksowane udałyśmy się w stronę ringu (po drodze odpracowując szaleńcze powitanie z Margo i stadem).niespodzianka!) a na drugim Andrzej i Dona.

.....

No dobra a jak Wam w tej zeróweczce poszło????
Chcemy gratulowac i piac z zachwytu....
Piac możesz. Na taki stan duchowy sucz sie spisała. Szczegółowa relacja w blogu Ale uznanie należy się Małgosi (nasza trenerka), która po półrocznej przerwie odkurzyła Keę i sobie wygrała. Punkt straciły na JEDNYM odwróceniu wzroku. A dwa dni wcześniej kompletnie nie miały zostawania! Fajne są (do tego) aussiki
Old 26-06-2006, 20:46   #9
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Dewulec jest słodki i żebys widział, Sebastian, jak "pilnuje" Cheya. Świata za nim nie widzi
Chitanka za to nie widziałam od wrzesnia i muszę przyznać, że zrobił się baaardzo okazały! Prawdziwy z niego Duży Pan Wilczak, choć nadal ma usposobienie wesołego szczeniaka.

Za to Max to juz inny kaliber, dojrzałe psisko.... siedzial sobie spokojnie pod drzewkiem i ignorował młodociane towarzystwo...

Najzabawniejesze, że jakis człowiek zaczepil Halszkę stojącą z boku z Tinką i zaczął wypytywać ją o wilczaki. Mówiła mu ogólnie co wie o czeweczkach, ale kiedy rzucił się fotografować Tinkę, zaczęła protestować i tłumaczyć, że Szara, to taki "przyszywany" wilczak i że te prawdziwe, rodowodowe stoją trochę dalej, ale on nie dał za wygraną i zrobil Antosi kilkanscie fotek! I kto by pomyslal, że stare suczysko z wielkimi uszami bedzie robić medialną konkurencję championom...

Ale tak w ramach refleksji: wyobrażam sobie, jak taki młodzian napisze na jakimś forum, że Jolka albo Juzio nie pasuja do " wzorca" albo bedzie opowiadal przygodnym ludziom jacy Ci właciciele czeweczek niesympatyczni, nawet psa nie pozwalaja sfotografowac, MAFIA po prostu...
Chyba musimy sobie na przyszłośc odpuścić wystawy z Antosią...
Old 26-06-2006, 20:50   #10
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Ronka, a może po prostu Antosia pójdzie w ringu? Ja oferuję swoje miejsce. A nie, to się nie da. Antosia zachowuje się jak Dama. Nie to co mój pofiściel. Może Margo odstąpi zgłoszenie Alinki? A my zrobimy brzydki numer sędziom....
Old 26-06-2006, 20:58   #11
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Ronka, a może po prostu Antosia pójdzie w ringu? Ja oferuję swoje miejsce. A nie, to się nie da. Antosia zachowuje się jak Dama. Nie to co mój pofiściel. Może Margo odstąpi zgłoszenie Alinki? A my zrobimy brzydki numer sędziom....
Joasiu... nie wiesz że ona jest taką damą, bo jej solennie obiecałam, że nigdy nie będzie musiała stresować się ani na ringu, ani na egzaminach? :P A słowa danego wilczakowi raczej się nie łamie
Old 26-06-2006, 21:00   #12
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona
Quote:
Joasiu... nie wiesz że ona jest taką damą, bo jej solennie obiecałam, że nigdy nie będzie musiała stresować się ani na ringu, ani na egzaminach? :P A słowa danego wilczakowi raczej się nie łamie
Sugerujesz, że powinnam złamac Dewi karierę sportopwą i wystawową?
Old 26-06-2006, 21:15   #13
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Ja nic nie sugeruję Skoro jej nie dawałaś słowa, to go nie złamiesz... My to co innego, juz przepadło!

Zresztą Dewi wystawy wyraźnie lubi, czego nie można powiedziec o Tince... To za wysokie progi dla prostej sierotki, Ona najlepiej dogaduje się z czarnymi pikusiami na Bloniach, którymi w dodatku nie zachwyca się jej Pani
Old 26-06-2006, 22:02   #14
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona
Quote:
Ja nic nie sugeruję Skoro jej nie dawałaś słowa, to go nie złamiesz... My to co innego, juz przepadło!

Zresztą Dewi wystawy wyraźnie lubi, czego nie można powiedziec o Tince... To za wysokie progi dla prostej sierotki, Ona najlepiej dogaduje się z czarnymi pikusiami na Bloniach, którymi w dodatku nie zachwyca się jej Pani
Czarne pikusie super są. Belki zapytaj.
Old 26-06-2006, 22:07   #15
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Uf dotarlismy i my, ja jeszcze dzis po trasie W-wa- Bielsko-Biala- W-wa.
Magdzie i Andrzejowi serdecznei dziekujemy za goscine i przywrocenie do zycia po piekielnym upale
Pson on jakos nie przeszkadzal i to , co lubia najbardziej realizowaly w Waszych goscinnych progach.
Jak obrobbie fotki to je wrzuce- oj wyraznie brakowalo nam Przemka, ktory bez wzgledu na okoliocznosci zapewnia serwis fotograficzny , przepis juz sciagamy i bedziemy sobie dogadzac..mniaaammmm,,,
Magda- patrzca od Katowic to wykonaliscie kawal widocznej roboty z Donka Mam nadzieje, ze w miare Waszych mozliwosci bedziemy widywac sie czesciej.
Poznalam wreszcie Tinke !!! , niestety TYLKO ja, bo Chey, z wrodzonym sobie wdziekiem nosorozca narazil sie tylko na wyrazne wyznaczenie granicy On nie wie, ze czasem wypada byc delikatnym
Pogoda na stadionie i w haliu to faktycznie bylo pieklo!! Dobrze, ze bylo troche krzakow, w ktorych mozna bylo schowac psy!
Ale wysatwa ogolnie pelna zdarzen i ciekawa od samego rana
Nasze dziewczyny - dzielne wyjatkowo, stanely na placu zawodow, u jednego z najsurowszych sedziow! Tu nie ma punktow za "dobre checi" tu lecialy punkty za wszystko a warunki byly takie, ze WSZYSTKO mowilo aby nie szly...no odwazne sa i tyle Ja tam im zazdroszcze hartu ducha bo sama bym wymiekla
Margo tez robila za Iron Maiden- prowadzila sama jedna calkiem efektowne stadko 4 wilczakow...przy okajzi sciagnela nam swoich przyjaciel z anatolianami - dodatkowe mile towarzystwo i pomoc na porownaniach rejony Gubina pokazaly klase zachowania wystawcow !
Na sam koniec poznalismy jeszcze mlodziutkioego Argo,,, niestety juz w momencie koncowego zbierania sie i latania, wiec nie za dlugo Ale pewnei to jeszcze nadrobimy
Ogolnie wypad do Krakowa baaardzo ciekawy i sympatyczny

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 27-06-2006, 23:50   #16
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Wszystkim startującym na: "A", "B", "C", "D", "E" i "M" oraz ich właścicielom składamy serdeczne gratulacje . Braciszku Eligo - bomba !!!

Przy okazji - ostatnio często bywam z Eurym nad stawami w Zalesiu Górnym. Przychodzi tam mnóstwo ludzi i sam jestem zaskoczony nie tylko ich zainteresowaniem rzadko spotykaną rasą, ale wiedzą, że jest to CV. HODOWCY: DO BOJU !
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules