![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
love and terror
|
![]()
gadam ciagle to 'nie'
Z tym ze ona doskonale wie co takowe oznacza w sytuacjach innych, niz warczenie na mloda (np. jedzenie smieci etc, niszczenie i inne podobne) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Marzena, jeśli pies na komendę "siad" w domu siada a w środku miasta nie to oznacza,że on nie umie "siad"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
love and terror
|
![]()
fakt.
Ok, zatem co mozna jeszcze zrobic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Distinguished Member
|
![]()
Nasz sytuacja z psami ma się dosyć interesująco.
Bingo ogólnie, mimo że trzy razy mniejszy, to dominuje nad Vargiem, który zresztą bardzo posłusznie się go słucha. I codziennie słychać w domu warkot Binga, ale dzieje się to tylko w sytuacji, gdy Varg przypadkiem (albo i nie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
VIP Member
|
![]()
Ja bym scignęła skutecznie. Chey za młodu miał fun w podszczypywaniu Gigi, zwalaniu jej z łap w pełnym biegu, łapaniu za tylne łapki gdy wchodziła na łóżko.... dośc szybko i skutecznie wyjasniłam młodemu, że tego typu zagrywki nie będą tolerowane. Co prawda Giguni już nie ma z nami ale nauka przydała się bo teraz mogę powstrzymać głupawe zapędy Cheya w stosunku do innego psa.
Jak w każdej naice rzecz w konsekwencji ![]() Nie twierdzę, że Trejsi w pewnych sytuacjach nie ma prawa warczeć- nie dajmy sie zwariować, to są psy i w ten sposób komunikują sie między sobą. Ale ściganie młodej utwierdza Trejsi w przekonaniu , że to ona rządzi.. a powinnaś Ty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Licho nie śpi...
|
![]() Quote:
![]() może Trejsi czuje sie wiecznie zagrożona, albo niepewna swojej pozycji w Waszym stadku, pewny siebie pies nie musi na każdym kroku o tym przypominać i bez powodu gnębić "słabszego" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
love and terror
|
![]() Quote:
bedziemy sie starac... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Licho nie śpi...
|
![]()
a może to rozpieszczona histeryczka...?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
love and terror
|
![]()
to najbardziej trafne zdanie jakie moze byc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Ja także myślę, że ona czuje się już mocno zagrożona - młoda dorasta fizycznie, duchowo i zupełnie niechcący zapewne zaczyna rozsiewać kwarki dominacji. Może najwyższy moment zastanowić się nad ewentualną zmianą ról. Dla Trejsi dominowanie nad kimś mocniejszym jest bardzo stresujące i ją to po prostu wykańcza psychicznie. Nie znam dobrze Garudy, ale jeśli uznasz, że już czas to po prostu wyciągnij Garudę "za uszy" na piedestał. Myślę, że wiesz jak to zrobić (kto jest pierwszy karmiony, głaskany, obdarowywany łakociami, a kto ignorowany lub wrecz odtrącany). Jest to strasznie przykre dla byłego Alfa, a jeszcze bardziej dla kochającego właściciela, ale jak sobie powiesz, że to i tak musi nastąpić i że pomagasz tym nie Garudzie, ale właśnie Trejsi bo ona jest już zagubiona i nie wie co dalej z tym zrobić. Bo pokaż mi takiego Alfa, który bez żalu oddaje stanowisko podwładnemu i staje się jego podwładnym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|