Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2009, 14:12   #121
Puchatek
Senior Member

No,dobra.Pośmialiśmy się,pożartowaliśmy i styka!
Czy dysydenci "na górze" już się dogadali /bo miałam nadzieję,
że ta prowokacja ostudzi Ich ciutkę/?
Jeśli tak,to może by tak rzucić temat po całości na forum,objaśnić co jest co,a wszyscy, demokratycznie /!/ wrzucą swoje trzy grosze w ten garnek i zobaczymy,co nam się ugotuje. Kto może,niech ściąga informacje ze ZKwP, innych klubów /kocich i tchorzofretkowych też/, od znajomych prawników i pracowników skarbówki. Ponieważ w tych kwestiach jesteśmy "małe misie",niech oboje adwersarze /wspólnie!!!/ nakreślą plan, punkt po punkcie i poprowadzą temat.
A jeśli się nie dogadali , to wszyscy idźmy se relaksacyjnie zajarać!
Pa,Misie-Patysie!
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 14:38   #122
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
No,dobra.Pośmialiśmy się,pożartowaliśmy i styka!
Czy dysydenci "na górze" już się dogadali /bo miałam nadzieję,
że ta prowokacja ostudzi Ich ciutkę/?
Jeśli tak,to może by tak rzucić temat po całości na forum,objaśnić co jest co,a wszyscy, demokratycznie /!/ wrzucą swoje trzy grosze w ten garnek i zobaczymy,co nam się ugotuje. Kto może,niech ściąga informacje ze ZKwP, innych klubów /kocich i tchorzofretkowych też/, od znajomych prawników i pracowników skarbówki. Ponieważ w tych kwestiach jesteśmy "małe misie",niech oboje adwersarze /wspólnie!!!/ nakreślą plan, punkt po punkcie i poprowadzą temat.
A jeśli się nie dogadali , to wszyscy idźmy se relaksacyjnie zajarać!
Pa,Misie-Patysie!
Mnie bardziej odpowiadało refleksyjnie bo nie ma nic lepszego jak chwila refleksji przy dymku.

To nie jest kwestia dogadania się pomiędzy jakimiś osobami. To zagadnienie ma zupełnie inne podstawy i priorytety.

Informacji z ZKwP nie ma co ściągać bo jest wstępna akceptacja na założenie takiego klubu.
Prawnicy sa tutaj też niepotrzebni po Statut ZKwP jak i Regulamin Klubów Rasy określa większosć przepisów.
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Statut_ZKwP.pdf
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Reg...klubu_rasy.pdf
Cele i załozenia też zostały w zarysie określone i to na początku wystarczy.
http://ww.kcsv.pl/
ZKwP otrzymało Statut Stowarzyszenia i jego założeń i na tej podstawie wydało opinię z, którą można się zapoznać .
http://ww.evikzegar.pl/pies/C350616.pdf
Praktycznie wszystko co mogło być w tej kwestii zrobione to zostało wykonane przez ostatni rok.

Dyskusje toczą się od pięciu lat na ten temat i dalej się nic nie dzieje. Od roku atmosfera jest dosć napięta i dalej taka będzie.

W tej chwili pozostaje tylko powołać i zebrać GI aby formalnie rozpocząć proces rejestracji Klubu.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 15:29   #123
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Ankieta:
27. Co wg Ciebie daje odpowiednie szkolenie CsV.?*:
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 15:44   #124
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Ankieta:
27. Co wg Ciebie daje odpowiednie szkolenie CsV.?*:
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

Hehehe
Najwyrazniej nie wszystko jest jeszcze dopracowane.

W kwestii ankiety, ja bym sie tego czepnela:
"...Jest ona anonimowa, a wypełniający jedynie w celu poprawnej weryfikacji musi podać adres e-mail. "
Jesli podajemy e-mail to ankieta nie jest juz anonimowa!!!!

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 20:34   #125
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
Hehehe
Najwyrazniej nie wszystko jest jeszcze dopracowane.

W kwestii ankiety, ja bym sie tego czepnela:
"...Jest ona anonimowa, a wypełniający jedynie w celu poprawnej weryfikacji musi podać adres e-mail. "
Jesli podajemy e-mail to ankieta nie jest juz anonimowa!!!!
Nie lepsza w takim układzie jest sugestia co należało by poprawić.

Widocznie nie bo tylko na to jest stać pewne osoby.

Ankieta jest anonimowa i to jaki ktoś poda adres mailowy nie pozwoli go zweryfikować. Możesz sobie założyć skrzynkę mailową na wysłanie tej jednej ankiety i poczekać na informacje zwrotną czy została ona wypełniona poprawnie.
Mozesz potem z tej skrzynki nie korzystać , a jakie dane podasz przy jej rejestracji w tym przypadku jest nieistotne.

Jednak dziękuje Ronie za ujawnienie błędu choć do sposobu można mieć zastrzezenia. Podam tą informację dla informatyka. który umieszczał ankietę aby to poprawił.
Old 12-10-2009, 20:43   #126
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Ankieta jest anonimowa i to jaki ktoś poda adres mailowy nie pozwoli go zweryfikować. Możesz sobie założyć skrzynkę mailową na wysłanie tej jednej ankiety i poczekać na informacje zwrotną czy została ona wypełniona poprawnie.
Mozesz potem z tej skrzynki nie korzystać , a jakie dane podasz przy jej rejestracji w tym przypadku jest nieistotne.
Wiekszosc maili ma adresy kojarzace sie z wlascicielem, np. nazwisko, ksywka. Sorry, ale zakladanie specjalnie maila po to, zeby wypelnic jedna ankiete to jakas paranoja. Wiekszosc ludzi zrezygnuje w ogole z wypelniania.

Chcesz sugestie? Prosze. Jesli ankieta ma byc anonimowa to niech nie bedzie weryfikacji. To chyba zrozumiale.
Jesli chcesz robic z potwierdzeniem mailowym - ok. Ale nie wmawiaj ludziom, ze jest anonimowa.

Last edited by sssmok; 12-10-2009 at 20:46. Reason: Literowka.
Old 12-10-2009, 20:48   #127
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Połowa pytań ankiety to bzdura, pismo od Zk swoje, ankieta swoje, kompletnie bez sensu. Ale może sobie być bo w końcu to prywatna stronka, prywatne pytania i z klubem nie ma nic wspólnego.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 21:01   #128
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

może było o tym wcześniej, nie wiem, nie śledziłam wątku od początku. Chciałam tylko spytać, w jaki sposób mogę dokopać się do ankiety? czy ona sobie wisi na jakiejś stronce, czy mogę ją otrzymać na mejla?
Będę wdzięczna za wskazówkę.
Dzieki
Mila jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 21:02   #129
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

w poście 30 masz linka

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 21:05   #130
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

ok, dzięki!
Mila jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 21:46   #131
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Jednak dziękuje Ronie za ujawnienie błędu .
Proszę uprzejmie. Błędów jest więcej, niestety.

Quote:
...choć do sposobu można mieć zastrzezenia.
I kto to mówi?? Nie czytasz swoich postów czy reprezentujesz tzw. "mentalność Kalego"?

Old 13-10-2009, 01:26   #132
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Wiekszosc maili ma adresy kojarzace sie z wlascicielem, np. nazwisko, ksywka. Sorry, ale zakladanie specjalnie maila po to, zeby wypelnic jedna ankiete to jakas paranoja. Wiekszosc ludzi zrezygnuje w ogole z wypelniania.

Chcesz sugestie? Prosze. Jesli ankieta ma byc anonimowa to niech nie bedzie weryfikacji. To chyba zrozumiale.
Jesli chcesz robic z potwierdzeniem mailowym - ok. Ale nie wmawiaj ludziom, ze jest anonimowa.
Adres mailowy nie jest weryfikowany.
Nawet jak wpiszesz tam [email protected] to też zostanie wysłana.
Poprostu nie otrzymasz potwierdzenia.

Więc może nie ja wmawiam ludziom, ze coś jest nie tak.

Ankieta została specjalnie skonstruowana w taki sposób aby poznać opinię ludzi na pewne tematy i na podstawie otrzymanych wyników będzie można ustalić czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd.

Oczywiście według pewnych osób to bzdura ale jest to możliwe bo wszystko jest bzdurą jak na to spojrzeć z pewnej strony.
Prawdą jest, że strona jest prywatna , odpowiedź z ZKwP też bo jest do mnie, wszystkie inne dokumenty w tej sprawie też.
Więc może Ci co to krytykują niech sobie zrobią taką samą stronkę, załatwią takie samo pismo i skompletują takie same dokumenty.
Każdemu wolno tak samo i też wolno to potem podac do publicznej wiadomości.
Ktoś będzie zainteresowany to sobie wybierze, ładniejszą stronę, milszego rozmówcę, mniejsze problemy , bo nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Wszystko jest w pełni dobrowolne i od mojej osoby całkowicie niezależne.

Ja określiłem swoje stanowisko w tej sprawie :
Klub mnie nie interesuje bo nie jestem członkiem ZKwP i nie mogę tym samym zostać członkiem Klubu. Nie interesuje mnie kto bedzie w jego strukturach , kto kogo będzie bił po głowie i kto komu będzie coś nakazywał.

Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie i abym mógł raz w roku pojechać na wystawę klubową CsV.

Ja mam zupełnie inne plany i założenia i z pewnością nie to jest moim celem.
Old 13-10-2009, 07:40   #133
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Off topic:

Quote:
Klub mnie nie interesuje bo nie .....
Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie i abym mógł raz w roku pojechać na wystawę klubową CsV.
Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale nie jestem jego właścicielem, jestem zainteresowany klubem ale on mnie nie interesuje itd
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 13-10-2009, 09:07   #134
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
Adres mailowy nie jest weryfikowany.
Nawet jak wpiszesz tam [email protected] to też zostanie wysłana.
Poprostu nie otrzymasz potwierdzenia.
Więc może nie ja wmawiam ludziom, ze coś jest nie tak.
Porozmawiamy jak przeczytasz i zrozumiesz co napisalam.

Off topic:
Quote:
Originally Posted by szasztin View Post
Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale nie jestem jego właścicielem, jestem zainteresowany klubem ale on mnie nie interesuje itd
No wlasnie
Tylko po co zajmowac sie czyms co Cie nie interesuje. Na pokaz?
Jesli zabiera sie za to w ten sposob - to konczy sie to tak jak sie skonczylo i nie mozna miec do nikogo pretensji

Last edited by sssmok; 13-10-2009 at 09:10. Reason: Off topic.
Old 13-10-2009, 10:42   #135
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Oto moja ankieta:

Czy chcesz żeby Twój wilczak był zdrowy, piękny i bogaty?
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

Mam nadzieję, że ta "specjalnie skonstruowana ankieta umożliwi nam ustalenie czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd"

A teraz serio:
Quote:
Ankieta została specjalnie skonstruowana w taki sposób aby poznać opinię ludzi na pewne tematy i na podstawie otrzymanych wyników będzie można ustalić czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd.
Nie wiem kto ją tworzył, ale o zasadach konstruowania ankiet miał bardzo blade pojęcie, wręcz bliskie zeru....
Nie miałby u mnie szans na zaliczenie "metod badań społecznych", choć nie jestem specjalnie surowa....

Wystarczy wziąć kilka pytań z brzegu, żeby dostrzec ich żenujący poziom:

2. Czy taki Klub jest w stanie coś zmienić.?*, (odpowiedź nasuwająca się 99,99% respondentów: zależy od klubu
)
7. Czym jest dla Ciebie etyka hodowlana.?*: (temat na prace doktorską )
12. Czy badania genetyczne mają wpływ na prawidłowy rozwój rasy.? (oczywista oczywistość, po co pytać? )
25. Czy można poddać psa badaniom oraz udostępnić jego wyniki badań w kierunku ulepszenia wiedzy o rasie.?*: (odp.: czemu nie, wszak można badać wszystko, psa też .)

Z tak skonstruowanej ankiety można się dowiedzieć ile osób ją wypełniło i ... niewiele więcej.

Last edited by Rona; 13-10-2009 at 11:28. Reason: uzupelnienie
Old 13-10-2009, 11:27   #136
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by szasztin View Post
Off topic:

Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale .... on mnie nie interesuje itd
Można też tak wyciąć zdanie i je wykropkować.
Czytający z pewnością zrozumie lepiej Twój sens wypowiedzi na to co zostało wcześniej napisane.
Old 13-10-2009, 11:39   #137
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Quote:

"Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale .... on mnie nie interesuje itd"

Można też tak wyciąć zdanie i je wykropkować.
Czytający z pewnością zrozumie lepiej Twój sens wypowiedzi na to co zostało wcześniej napisane.
Przeciez to nawet nie jest Twój wilczak. Sam to kilkakrotnie pisałes na tym forum. I cały czas się nie mogę nadziwić tym że to całe zamieszanie wokół wilczaków Ciebie tak strasznie interesuje.
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 13-10-2009, 11:44   #138
wilczakrew
Senior Member

Quote:
No wlasnie
Tylko po co zajmowac sie czyms co Cie nie interesuje. Na pokaz?
Jesli zabiera sie za to w ten sposob - to konczy sie to tak jak sie skonczylo i nie mozna miec do nikogo pretensji
Ja nie mam do nikogo pretensji . Nie muszę też niczego robić na pokaz i myślę, że jak jeszcze raz przeczytasz to co napiszę to zrozumiesz co mnie nie interesuje, a czym jestem zainteresowany.

Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Klub mnie nie interesuje bo nie jestem członkiem ZKwP i nie mogę tym samym zostać członkiem Klubu. Nie interesuje mnie kto bedzie w jego strukturach , kto kogo będzie bił po głowie i kto komu będzie coś nakazywał.

Old 13-10-2009, 11:46   #139
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
Ja nie mam do nikogo pretensji . Nie muszę też niczego robić na pokaz i myślę, że jak jeszcze raz przeczytasz to co napiszę to zrozumiesz co mnie nie interesuje, a czym jestem zainteresowany.
[/b]
I znowu odwracasz kota ogonem

Old 13-10-2009, 11:55   #140
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie
W takim razie wyjaśnij nam wszystkim tu i teraz, prosto i jasno, raz na zawsze, tak 'w krótkich żołnierskich słowach', bez bicia piany, słowotoku i niepotrzebnego show, dlaczego tyle wysiłku wkładasz na tym forum i poza nim w dzielenie społeczności właścicieli i hodowców wilczaków...

Naprawdę jestem ciekawa Twojej odpowiedzi.

NB 'Polska' pisze się z dużej litery

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules