Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2009, 14:35   #7
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
To odpowiedz od razu na pytanie: dlaczego grupa inicjatywna została powołana z hodowli?
Nie, żebym miała coś przeciwko, zwyczajnie proszę o uzasadnienie i to na forum, bo w temacie zakładania KLUBU oferowanie wyjaśnień na priv rzuca spory cień na "czystość" sprawy.
Ok odpowiem na forum wszystkim, aby było jasne i nikt nikomu nie zarzucił, ze ma lepkie ręce i ma zamiar budować swoją pozycję czy zagarnąć jakieś korzysci dla siebie. Nie chce kolejnego sztucznego konfliktu na forum niepopartego żadnymi tezami.

Na wszystkie pytania typu:, co z reproduktorami, jakie uprawnienia hodowlane, jakie wytyczne, dlaczego ja zostałem/am pominięta, dlaczego nie moja hodowla, dlaczego nie mój reproduktor, co psy będą miały nakazane i co zakazane, odpowiadam -
Nic takiego nie będzie i nic takiego nie jest celem spotkania.
Zgodnie z regulaminem ZKwP do uruchomienia dalszej żmudnej procedury nad zakładaniem klubu, potrzebujemy grupy inicjatywnej, pod, której kierownictwem taka procedura zostanie uruchomiona. Potem będą deklaracje, składanie odpowiednich wniosków i dopiero zatwierdzenie.
Dopiero wtedy możemy usiąść już wszyscy razem i zacząć debatować i ustalać wszystkie kwestie dotyczące dalszego rozwoju rasy w Polsce, wybierać władze, tworzyć odpowiednie dokumenty i przedstawić to wszystko do akceptacji. W kolejnej fazie tworzenia klubu nikt nie zostanie pominięty i nie mogą teraz zrobić tego wszyscy.

Dlaczego zostało wybrane te 5 hodowli?
Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce i to w pierwszej fazie tworzenia klubu one muszą dojść do pełnego porozumienia pomiędzy sobą i wyrazić pełną akceptację i aprobatę dla Klubu Rasy.
Następnie mogą zostać uruchomione wszelkie procedury nad jego tworzeniem, lub możemy o nim zapomnieć na bardzo długo.
Nie jest to Elita, która ma trząść światem walczakowym, ale ludzie, którzy mają ogromną wiedzę i doświadczenie w tym temacie. Bo to my wszyscy potem na tej bazie mamy opierać swoje założenia i z jej zasobów w odpowiedni sposób korzystać.

Last edited by wilczakrew; 05-05-2009 at 16:01.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote

Posting Rules