Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2007, 09:35   #1
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

dziekuje za odpowiedz shilla tak przynajmniej sugerowala Margo to saarloos ona tez byla po strasznych przejsciach maltretowana....itd... i zajelo mi to sporo czasu aby wyprostowac jej psychike ale jestem szczesliwa ze nam sie udalo...shilla ma brata jest identyczny.jakis miesiac temu przybłąkał sie do mnie na dzielnice nie jestem pewna ale chyba nie mial domu...wygladał okropnie...wychudzony i brudny...pobiegłam po shilli smycz i chcialam wziac go do domu nakarmic i zobaczyc co bedzie dalej...niestety jak wrocilam psa juz nie bylo...shilla jest bardzo ugodowym psem (moja mama ma ON-a i to tez suczka znaja sie od kilku miesiecy ) i nie ma w niej agresji czy bronienia miski..ale dziekuje za dobra rade...jednak chce pomoc jeszcze jednemu psu ktory swoje juz przezył...to nie jest moje widzimisie...czuje potrzebe pomocy...i moze zdecyduje sie na psa ze schroniska?pozdrawiam was serdecznie
darunia-puma jest offline   Reply With Quote
Old 13-09-2007, 12:53   #2
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Wiesz to nie jest tak, ze kazdy pies jakiego trafisz moze niesc ze soba duze problemy, ale lepiej myslec wczesniej niz pozniej. A wilczaki nie sa latwa rasa. Naprawde lepiej zaczynac od szczeniaka, a nie doroslego psa, do tego zazwyczaj po przejsciach

Jeszcze jedna sprawa. Moze uznasz, ze sie czepiam, ale...
Bylam ostatnio na dogomanii i tam w galerii Sarloosow dodana jest Shilla.
Owszem Margo przyrownala maske Shilli do Saarloosow, nie oznacza to jednak, ze Shilla jest jednym z nich. Zeby uwazac ja za rasowego psa musialabys przynajmniej znac jej pochodzenie lub miec rodowod. To, ze jakis pies jest podobny do rasowego, nie swiadczy, ze jest rasowy. Wiem, ze to napewno nie bylo zamierzone i ze to tylko dogomania, ale troche mnie to zdziwilo. Ostatnio jest glosno (w negatywnym tego slowa znaczeniu) o mutarach, a to sa wlasnie kundelki podobne do Czw (w duzym skrocie).

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Last edited by sssmok; 13-09-2007 at 13:25.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 13-09-2007, 13:12   #3
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

nie sądziłam że mogę kogokolwiek tym urazić ale jeśli tak też się czujesz to z góry przepraszam zrobiłam to pod wpływem impulsu po poście od margo ale fakt masz racje mogłam go żle zinterpretować jest mi teraz po prostu przykro
Old 13-09-2007, 13:18   #4
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Nie urazilas mnie. Po prostu troche sie zdziwilam. Napewno nie chcialam, zeby Ci bylo przykro. Nie takie mialam zamierzenia. Wiesz, wszyscy bardzo mocno kochaja swoje psy i czasami po prostu jak cos uslysza, od razu to do nich przypisuja. Ludzie sa rozni, wiec mozesz spotkac osobe, ktora bardzo sie oburzy i zrobi Ci afere, ze masz kundelka, a podajesz go za rasowego. To sie bardzo czesto zdarza i lepiej miec swiadomosc, ze niestety bez papierka zaden pies nie bedzie rasowym. Lepiej o tym pamietac. To mialam na mysli.
Sama mam kundelka i nie czuje sie z tym bynajmniej zle. Tak naprawde Jabber jest moim pierwszym rasowym psem (po tylu latach kundelkow, czasami dziwnie sie z tym czuje)
Mam nadzieje, ze po moim wytlumaczeniu wczesniejszego postu, nie jest Ci juz przykro

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Last edited by sssmok; 13-09-2007 at 13:24.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 13-09-2007, 16:15   #5
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

nie nie byłam ani zła na ciebie ani nic z tych rzeczy jestem po prostu stasznym nadwrazliwcem i to tyle ale dziekuje za posta to co napisalas jest dla mnie wazne. Ogladajac zdjecia wilczakow na niektorych po prostu widze shilke a jeszcze mi w glowie namieszali i weterynarz i hodowca malamutow ktory "podobno" fascynuje sie wilczakami a ja bidulina uwierzyłam ale ona dla mnie czy ma papierek czy nie jest wyjątkowa jeszcze raz dziekuje ssmok
Old 23-02-2009, 10:02   #6
Sariel
Junior Member

Default wilczak szuka domu

utulok piestany:
Meno zvieratka :
Rex
Dátum a čas pridania : 1. februára 2009, 18:57
Text : 1,5 ročný československý vlčiak hľadá nový domov. Je ostrejšej povahy, ale veľmi učenlivý, vynikajúci strážca.
Kontakt0918910595
link: http://www.utulok-piestany.sk/main.php?action=sos
Old 25-02-2015, 00:01   #7
wbal
Junior Member

Ech... dopiero kupił już sprzedaje bo brak czasu... Skąd się tacyludzie biorą?

http://allegro.pl/wilczak-czechoslow...104678727.html

Posting Rules