![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Wspaniale!!!
![]() bardzo sie ciesze ze pomoglas psince w potrzsebie! swietnie, ze Shila rozumie sie z nowym towarzyszem. Zapewne psinka teraz jest zdeziorientowana, ale i tak mu lepiej niz w schronisku. Poswiec mu teraz uwege, nie zaniedbujac Shili. Czekamy na relacje! i zdjecia! Trzymaj sie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilczy Duch
|
![]()
Daria no to brawo
![]() Pisz jak tam sie klimatyzuje,jak relacje z Shilla, z Toba, jak jego postepy w socjalizacji i wogole ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Wrzucam fotki. Rozumiem, ze to jest ten nowy psiak? Jak sie nazywa?
Ze zdjec bardzo podobny do Shilli. Jak dla mnie to mieszanka husky/malamuta z czyms owczarkowatym ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
Darunia super! Trzymamy kciuki za nowego pieska- powodzenia!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() maria i wufi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
na razie psiak jest zdezorientowany i niespokojny
staraj sie byc jak najczesciej i mowq do neigo lagodnie i spokojnie, by czul sie pewniej i bezpieczniej, a w ciagu tygodnia powinien czuc sie pewniej. w koncu to dopiero jego drugi dzien poza schroniskiem. ![]() a psinia sliczna! reaguje na jakies imie czy dopiero nadasz mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Może określ jakiś przedział czasowy, na przykład 10 dni od przeprowadzki do was, które trzeba jakoś przeczekać, bo teraz nie można NIC powiedzieć o zachowaniach tego psa! Bo że nie będzie łatwy, to się spodziewałaś.
A jeśli chodzi o że tak powiem "zasadnicze" zachowania malamuta przy zbliżaniu się, to... Na razie tylko pamiętaj, a niekoniecznie staraj się zrozumieć, że dla tej rasy bardzo istotne są odległości i że mój huski używa warczenia tak, jak niektóre inne psy szczeknięć. On TAK mówi, że coś jest za blisko. Ostatnio Wufi (husky) stosuje takie melodyjne warczenie, żeby poprosić o kawałek wafelka... ![]() maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Kastracja to może Ci pomóc co najwyżej w przypadku ganiania za sukami (a i to niekoniecznie), nie wierz w bajki o minimalizacji agresji po kastracji. To dorosły pies, z pewnymi nawykami i tu możesz zadziałac ale nie chorurgicznie. Owszem,ososbiście jestem za kastarcją w celu uniknięcia rozmażania. I tyle.
Co do zachowań- poszukaj może w swojej okolicy ( skąd jesteś? ) dobrego fachury od szkoelnia, niech Ci pomoze w poprowadzeniu obu psów. Na początek to ja bym sie nie dała terroryzować przez takie zachowania. Ja wiem, że serce Ci sie kraje i chcesz Sethowi dac duzo miłości ale może potraktuj go jak kazdego innego psa: to Ty decydujesz którego psa teraz będziesz głaskac, i może najlepiej nie za darmo, przynajmiej na poczatku? Widzisz, przez internet nikt nigdy nikomu psa nie wychował. Masz trudne zadanie i jesli ktos ma Ci pomóc to na miejscu. Poszukaj na dogomanii, tam najszybciej zdobędziesz jakies sensowne namiary . |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
jestem z wałbrzycha, nie wiem moze trzeba czasu?tak mysle ale przykro mi ze jestem tutaj sama i nie mam nikogo kto moglby mnie w tej chwili wesprzec ze dobrze robie...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Dopiero po ustąpieniu tego stresu z niepewności, że będzie co jeść i do czego przyłożyć ucho można zacząć wprowadzać system granic i nagród za ich przestrzeganie. Ale i to nie odbędzie się przy pomocy słów tylko przy pomocy sposobów. No ja to tak widzę, bo jeśli się użyje innej metody niż ta, którą kiedyś wspaniale opisałyście na forum zperonówkowym, na temat warczenia przy jedzeniu, to pies od razu najlepiej niech wróci do schroniska. (Ta metoda to metoda "miękkiego" przekonania do nowej sytuacji, oparta na próbie zrozumienia, że szczeniak warczy na nowych właścicieli przy jedzeniu, bo mu wcześniej ktoś ciągle zabierał żarcie; więc się psu dodaje żarcie z ręki). Aha, i na początek, przy każdej próbie dotknięcia psa, albo pies ma widzieć powód (że wyjmujesz mu z futra pyłek), albo ma z tego przyjemność (dajesz żarcie i przy podawaniu głaśnięcie w brodę). maria i wufi No jak się lubi przypierać do muru, to można dążyć do konfrontacji... ![]() Last edited by maria_i_wilk; 15-09-2007 at 21:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|