Go Back   Wolfdog.org forum > Lietuviu > Mityba ir sveikata

Mityba ir sveikata Kuo maitinti CSV, informacijos apie maistus, maitinimo patarimai, skanėstai, skiepai ir ką daryti, kai šuo suserga....

Thread Tools Display Modes
Old 20-09-2007, 14:23   #18
rates
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Vaiva View Post
Man tai kol kas, atleiskit, kvepia čia tuščiu plepėjimu. Kam kaip geriau, tas taip šeria. Kiekvienam savas šuo atrodo brangiausias, man rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su žalia mėsa, kitiems rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su termiškai apdorotais produktais, t.y. sausiaku. Šėrimo dažnumas... irgi kiekvieno asmeninė nuomonė. Aš šeriu kasdien (jei ne kokioj kelionėj), man taip psichologiškai lengviau.
Diskusija turėtų būti ne apie tai, kaip geriau šerti, o apie NATŪRALŲ šėrimą. Turit patarimų ar pastebėjimų - dalinkitės, o pasakoti kaip čia staiga šunims ėmė kenkti žalia mėsa, nu sorry.
Matai, Vaiva, aš pilnai suprantu, kad žmogaus įsitikinimai yra jo reikalas, bet yra ir kita pusė - natūralumas, fiziologiškumas ar kaip pavadinsi. Man svarbu ir tai, kad būtų ne kaip aš noriu ar šuo nori, o kaip būtų sveikiau ir taisyklingiau. Man pvz. čipsai labai patinka, bet aš nevalgau jų, nes žinau kuo jie kenksmingi. Lygiai taip su šuniu - yra taisyklės kaip reikia šerti, o ne kaip nori šeimininkai. Maniškiai gal irgi mielai ėstų šašlius kokius, bet aš žinau kas darytusi jų skrandžiams ir inkstams nuo to ir todėl neduodu. Man tik visiškai nesuprantamas dalykas, kaip žmonės nepajėgia suprasti (čia niekam konkrečiai netaikau), kad šuo yra šuo, o ne žmogus. Jis turi visiškai kitokia fiziologiją, sandarą ir psichologiją, o daugelis savininkų nori iš jo padaryti beždžionę. Vat čia ir kyla problemos, kai bandoma suvokimą kas yra gerai mums, pritaikyti skirtingai rūšiai.
Beje, Kaune veršis už 6lt/kg yra, jei kas nori?
Ir dar, jei kam reikia, radau labai patogų šerti totorišką lašišų faršą. Jis būna šaldytas, kaip rašoma, kad be prieskonių ir supjaustas. Kaina 6,50lt už 500 g.

Last edited by rates; 20-09-2007 at 14:29.
rates jest offline   Reply With Quote

Posting Rules