![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Zaproszenie cała nasza "3" przyjmuje oczywiście z radością, tylko ja już nie mogę pić kawy. Trzeba znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Wiem co to jest fontanna, ale Fontana ? Gdybym Wam opowiedział swoją historię z "jedną Panią" (tak: znacie ją - znaczy Panią), to dopiero polałyby się Wasze łzy - czyste, rzęsiste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
Gdy Cię spotkałem raz pierwszy Mokre pachniały kasztany Zbyt długo mi w oczy patrzałaś - Ogromnie byłem zmieszany. Pod mokre płaty gałęzi Szedłem za Tobą w krok. Serce me trzymał w uwięzi Twój fiołkowy wzrok. Dawno zużyte słowa Wróciły do mnie znów I zrozumiałem od nowa Znaczenie prostych słów. I tak się jakoś stało, Że bez tak pachniał - jak bez, I słowo „pachnieć” pachniało, I łzy były pełne łez. Tęsknota, słowo zużyte, Otwarło mi swoją dal... Jak różne są rzeczy ukryte W króciutkim wyrazie: żal. ( A.Słonimski- dla odmiany ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
No ładnie..., jak mówi Powolniak - najpierw KTOŚ pod "Czarną stroną Cheitana" umieszcza taki napis, a potem ten KTOŚ żali się ???
Ale dobrze: zadbam. Tylko ciiiii..... Ja myślę... I zrozumiałem znaczenie prostych słów - oj, zrozumiałem, zrozumiałem - tym razem dla odmiany "ja". A propos "słów" - nie wiem dlaczego, ale zawsze kojarzy mi się to z "Marian, Marian: powiedz coś" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wilczy Duch
|
![]()
..takie wiersze i rozmyslania najlepiej pasuja do jesiennych kolorow, ciepla ogniska i wilczaka mizianego za uchem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|