Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2007, 14:18   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Agnieszka View Post
Hej Shaluka! Wilk jest naprawdę powalająco piękny ..... PO PROSTU WILCZY! Takiego pięknego Wilczka jeszcze nigdy nie widziałam! Cudo!!!
My tez nie.... Gdy pierwszy raz go zobaczylam bylo juz ciemno... Pierwsze co pomyslalam, ze widze jakis przekret i ktos do klatki z CzW wrzucil prawdziwego wilka... Ale nie, Wilk jest 100% wilczakiem... nie zaskakuje tez jego wyglad, bo wszystkie psy, ktore tam widzielismy byly piekne... o wiele bardziej wilcze niz "srednia" rasy... No ale Wilk bije wszystko... Shaluka zrobila mu ladne fotki, ale jego trzeba zobaczyc na zywo...

Chlopak jest narazie strasznie chudy, ale dojdzie do siebie... Strasznie przypomina mi wilka Argo, ktorego fotografowalam jak byl maly - tu macie troche jego fotek:
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/0/49/
(na dole sa te, ktore robilam, jak Argo byl w wieku Wilka).

Ogolnie wyszla tez z tego cala familiada:
- Shaluka ma Wilka....
- Marzena chce kryc Garude ojcem Wilka - Hronem Radov dvor
- my mamy wlasnie w domu dziadka Wilka i ojca Hrona, czyli Irana Zemplinska oblast... Ten sam styl co Tambury wiec ladnie widac skad psy te ciagna swoj wilczy wyglad.... Zobaczymy teraz co odziedzicza ew. dzieci jego i Jolki...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 20:53   #2
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Jej strasznie jestem ciekawa jakie beda z wygladu i charakteru...

Wilk wyglada juz coraz lepiej,brzuszek mu sie zaokraglil,co prawda dzis wychodzilam tylko by go nakarmic,nie chce by robil to kto inny, a tylko dlatego tak na krotko wychodzilam bo.. zlapalam grype jelitowa i musialam byc w innym pomieszczeniu Za to chyba maly stwierdzil ze za malo mnie widzial i kiedy Ishtar znow otworzyla drzwi do domu ( kiedy stwierdza ze ma dosc dworu to albo drapie ,albo sama sobie otwiera drzwi) to maly.. polacial za nia!!! I wszedl do domu..( potem wyszedl razem z nia,ale Ishtar wrocila i do tej pory lezy przy mnie.. moje sloneczko.. Wie ze pancie boli..) To niesamowite poniewaz do tej pory dom go napawal strachem, ze jak go wprowadzilam to byl calkiem przerazony,dlatego teraz jest na dworzu,jest tak chudy ze przechodzi przez kraty w kojcu Balego i sam stwierdza czy ma ochote z nim posiedziec ( ) czy nie, ma tam tez dla siebie ocieplana bude,czy woli ganiac po podworku... Ach tak bym chciala by maly byl w domu,ale wole by sie nie stresowal ( i w dodatku jest jeszcze moj wielki,czarny,barczysty ojciec.. Ishtar nadal przeraza a co dopiero Wilka )... Zobaczymy co przyniesie jutro..

Ja wracam umierac..

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 18:31   #3
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Pare nowych,lepszych jakosci zdjec wilka i jego psot z Ishtarka i Balim,choc to Bali jest jego idolem,a mloda wszystkich ustawia po kątach

Maly we wszystkim nasladuje Ishtarke, nauczyl sie i wynosic buty

Wilk uwielbia ( tak samo jak Ishtar) wkladac nos w obiektyw

śniadanko

Wilk jest juz znacznie weselszy( chyba widac )

P.S. Pomyśleć że Bali jest najstarszy( nie licząc Dżekiego-ośmiolatka).. hmm pewnie dlatego jest najbardziej wyrozumiały i uległy..

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
Old 08-11-2007, 18:41   #4
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Więcej zdjęć zaraz dodam do galerii Ishtar

Old 08-11-2007, 19:31   #5
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Kochany jest Twój Wilk i piękny. Ma taki sympatyczny wyraz pyszczka... Myślę, że tak jak nasza Tinka - zawsze będzie doceniać, że dałaś mu dobry, spokojny dom i nigdy nie pozwoli Ci zapomnieć o tym, że to docenia (nawet wtedy, gdy będzie rozrabiał )
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 19:50   #6
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

No.. Jest niesamowity.. czasami jest super jakby nigdy nie przeszedl tej trałmy,zaraz jednak potem sie cofa..a pozniej znow jest dobrze.. i To mnie trzyma.. Zobaczymy jak bedzie w Poznaniu,mam zamiar go przemycic, chyba ze KTOS na mnie tam wowczas nakabluje,bo przeciez Wilk wyglada jak wilk, a nie psio-wilk... :/

Choc jak ktos mi podpanie w takich przypadkach oj.. to wowczas niech sie lepoej ma na bacznosci...

Old 08-11-2007, 20:30   #7
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Naprawdę jest piękny i bardzo, bardzo wilczy. Bardzo dobrze że się nim zaopiekowałaś, nawet nie wiesz jak on Ci to potrafi zwrócić.
Pozdrawiamy

Posting Rules