![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Wow!!! Ale Ali przypkowal
![]() Ale widze, ze spanie na króliczku to jeszcze ze szczeniecych lat mu zostalo ![]() A co do kontaktow z kotami to małe Dąbki od początku trenowane byly by koty lubic i sznowac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Aniu dokładnie tak. Króliczek nawet ten sam. Jedyna rzecz o którą Alutek dba... Nosi w zębach, pilnuje przed resztą towarzystwa. I nie wyrwał mu nawet kłaczka - inne pluszaki skończyły jako porwana kupka kłaków.
Dla porównania... Małe Licho ![]() Większe Licho ![]() Ali już o dobrych kilka cm przerósł Baskila (ale Baskiś jak na ONka duży nie jest), cięższy już chyba też jest ale w pleckach węższy o połowę. On mi sie jakiś taki niewyrośnięty wydaje... Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości ![]() A tak w ogóle jak to jest z rośnięciem? Do jakiego wieku (mniej więcej) wilczaki rosną do góry a do jakiego nabierają masy? Czy w wieku 2 lat są już fizycznie i psychicznie dojrzałe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Fizycznie na pewno jeszcze nie, a psychicznie ZWŁASZCZA nie
![]() Chey za chwile konczy 3 lata w nie dalej jak w Łodzi Wojtek od Brendy spytal czy on kiedys spowaznieje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wilczy Duch
|
![]()
Własnie to dobre pytanie.. Do jakiego wieku psiaki sie rozwijaja fizycznie? Bo psychocznie to chyba troche jak ludzie,przez cale swoje zycie...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Rozwój fizyczny zależy od wielkości psa. Duże rasy dorastają dłużej. Jeśli chodzi o wilczaki to stawiałbym na 2,5 - 3 lata. Chociaż już od drugiego roku dużo się nie zmienia.
No z psychiką to już gorzej. ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ponieważ Boltonek odcinsnął się na zyciu Cheya to i w przypadku zachowania liczę, że tak będzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tmave Zlo
|
![]()
No prosze jak wszystkich wzieło na wspominki. Jakoś ze 2 tyg. temu oglądałyśmy z Gagą fotki naszych futer w poszukiwaniu tego momentu, w którym zaczęły nabierać dorosłych kształtów. Wyszło nam, że fizyczne zmiany zaczynają się ok 1,5 roku.
![]() |
#8 |
Wilczy Duch
|
![]()
Buuu Ishtar juz teraz jest taka duza i.. powazna...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
To poczekaj z rok i porownaj foty
![]() Mam takie zdjecie: ![]() Chey mial wtedy 1,5 roku i wydawalo mi sie ze jest taki dorosly i juz "wykonczony" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wilczy Duch
|
![]()
Wow,naprawde dobre zdjecie,nie poznalabym go teraz, znacznie powazniej wyglada ( ale jesli Ishtar jeszcze bardzie spowaznieje to..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Distinguished Member
|
![]()
A Varg juz pewnie nigdy nie zmężnieje ;p, a na pewno nie jak Garo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Nie znalazłam tematu do jakiego mogłabym wrzucić te fotki męskiej częsci rodzeństwa miotu J z Peronówki jak wyglądają i są podobne do siebie po paru latach ( mam nadzieje ze własciciele fotek nie będą mieli mi za złe że wyciągnęłam fotki z galerii wolfdoga ,z góry dziękuję za pozwolenie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |