![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
gaga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Przemek wydrukowałam i przeczytam parę razy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilcza Saga
|
![]()
Super temat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz mówię - temat świetny. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Jak dla mnie temat fajny, ale lepiej bez zdjec, bo zaraz bedzie znowu jakas wojna. A po co?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ja naparwde nie rozumiem dlaczego ktos mialby sie obrazac. Szanuje, ze ktos nie chce- OK, nie umiem tylko zrozumiec powiazania pomiedzy faktem, ze pies jest "moj" a powiedzeniem, ze ma jakis niedostatek.
![]() O co chodzi????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
dobry temat, bo mam pytanko chcemi miec dobre wilczaki czy jakies psy z rodowodem wilczakow?
jesli dobre to trzeba jak najweciej wiedziec i widziec nie dostatkow zeby ich weciej nie rozmnazac, jesli chcemi miec jakies psy to mozna rozmnazac wszystko co ma szary kolor i stojace uszy ![]() ja POZWALAM na wykorzystanie moich fotek i pokazania w moich psow nie dostatkow bo oni ich maja, bo nie ma IDEALNEGO psa, ja jescze takiego nie spotkalam i watpie czy kiedys taki urodzi sie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Ludzie tak po prostu maja. Nie wszyscy, ale po co ryzykowac forumowa wojne, jak trafi sie na kogos kto sie obrazi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
tak mi się teraz przypomniało Kasia&Cora ty tak jak ja (tak mi się wydaje ) dopiero w tym roku tak na prawde masz wilczaka i styczność z nim .Czytałaś pewnie o otwartej sierści A czy miałaś okazję ja zobaczyć ? Ja miałam to szczęście i teraz wiem jak to wygląda Mam 2 wilczaki jeden ma gładką sierść drugi ma fale dunaju i ta jest ok i ta ale czy nie chcielibyście zobaczyć o jakich falach mówię? Jedna rasa wszystkie rasowe a jednak inne NIE GORSZE INNE dla porównania można by pokazać sierść wybitnie długą Nie Typową dla tej rasy a jednak sie zdarzyła Można by pokazać typy sierści ale nie chcecie zdjęć to wam nic nie pokarze
![]() Ja też wyrażam zgodę na pokazywanie moich psiaków Wolfin masz racje każdy psiak , człowiek ma wady i sztuką jest umieć śmiać się z tych wad |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Anetka, tak, bo narazie ja nadal testuje sedziow, bo jak mam olraundery tak mam oproc kilka
![]() dobrze ze mami i takich sedziow na Litwe KTORE same prosza o szkolenia na sedziowanie wilczakowe-taka osoba bedzie u nas na klubowej sedziowac w 2008 roku. ale jak zrobic szkolenie bez fotek i realnych psow? Sedzia glowe ma i bardzo dobra juz min 30 lat sedziuje ale.... sam mowi ze nie wszystko jeszcze wie i chce weciej dowiedzie cie . takich liudzi szanuje jak i tych ktore umia gadac o wady swoich psow ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Najlepsza jest wersja na wyrazenie zgody na zdjecia
![]() Ja teznie mam nic przeciwko. Ale u nas np. dlugowlosego wilczaka nie ma, wiec trzeba wrzucic czyjes zdjecie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]() Nawet niekoniecznie smiac, mysle, ze świadomosc wad swiadczy o normalnym spojrzeniu na obserwowany obiekt. Dla mnie obrazanie sie za wytkniecie oczywistego niedostatku jest hmm..... delikatnie mowiac brakiem rozsadku. ![]() Aneta dawaj te fale Dunaju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Właśnie właśnie Shaluka
![]() ![]() ![]() Zdjęcie fali Dunaju zrobię jutro bo teraz fale śpią i niech tak zostanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na tym forum, ale widząc beagielki nie mogłam się powstrzymać-jest mowa o braku pigmentu u tej suczki, ale zdjęcie nie pokazuje czy jest bi, czy tri (raczej bi). Jeżeli jest bi- to brak pigmentu nie jest wadą. (chociażby wspaniała Dufosee Guinevre) To taki mój skromny głos przeciw ocenianiu cudzych psów na zdjęciach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
halllooooo ludzie przeciez dla kazdego (tak mysle )wlasciciela ktory kocha swego psa to on jest najpiekniejszy najmadrzejszy i nawet gdy na wystawie nie zajmie jednego z najwyzszych miejsc i tak powie ze sedziowie sie nie znali i psiurka skrzywdzili wiecie co wam wszystkim powiem -najpiekniejszym psem jest moj (dla mnie oczywiscie)a zaraz po nim wszystkie inne bo tez sa cudowne i chca byc kochane a nie oceniane ale tak ten psi swiat juz jest poukladany ze szukamy i zmierzamy do idealu i gdzies tam w skrytosci mamy nadzieje ze jakis sedzia i naszego piesia doceni za to czy owo wiec temat ktory sie rozwinal jest siii tylko ostroznosci nigdy nie zaszkodzi miec odrobinke a na koniec pozdrawiamy Anetke i jej rodzinke serdecznie-Dorota Adam a siostre pozdrawia Jotun z Gdyni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wilczy Duch
|
![]()
Poprostu : ZGADZAM SIĘ i POPIERAM
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
DORA masz wiadomość na PW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Sorry ale muszę temat odnowić
Margo jesteś cudowna mnie nie udało się tego zrobić ale świetnie to zrobiła Sonie Bogarowa http://www.wolfdog.org/grafiki/na_forum/CzechoslovakianWolfdog-pl.ppt a dzięki tobie że to dałaś na forum dogo mogłam się wiele nauczyć Dziwi mnie i zastanawia czy nikt nie miał tam pretensji o umieszczenie swojego psa? bo u nas zaraz by była burza ![]() Link do oryginału na dogo http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115305 więcej takich edukacyjnych tematów brakuje mi tam jeszcze zdjęć (Ruch, Sierść (częste wady) ) może ktoś z wieloletnich hodowców odważy się uzupełnić ? Margo nie musisz już odpowiadać ma moje durne pytanie w temacie NIEWYRAŹNA MASKA już wiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|