![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]() Nawet niekoniecznie smiac, mysle, ze świadomosc wad swiadczy o normalnym spojrzeniu na obserwowany obiekt. Dla mnie obrazanie sie za wytkniecie oczywistego niedostatku jest hmm..... delikatnie mowiac brakiem rozsadku. ![]() Aneta dawaj te fale Dunaju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Właśnie właśnie Shaluka
![]() ![]() ![]() Zdjęcie fali Dunaju zrobię jutro bo teraz fale śpią i niech tak zostanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na tym forum, ale widząc beagielki nie mogłam się powstrzymać-jest mowa o braku pigmentu u tej suczki, ale zdjęcie nie pokazuje czy jest bi, czy tri (raczej bi). Jeżeli jest bi- to brak pigmentu nie jest wadą. (chociażby wspaniała Dufosee Guinevre) To taki mój skromny głos przeciw ocenianiu cudzych psów na zdjęciach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Jeszcze raz powiem nie oceniam i nie chcę oceniać niczyich psów chcę pokazać tylko różne przypadki .
Faktycznie zdjęcia nie mogą być brane za dowód 100% pewności że tak jest bo nigdy nie pokazują prawdy i nie będą (A może ona ma gdzieś czarną plamkę) jednak mogą nam pomóc bardziej wyobrazić sobie jak to może w realu wyglądać Czy ktoś opowiadając ci o kolorze np. brązowym a ty nigdy go nie widząc będziesz wiedzieć o czym on mówi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() Ta bigielka też wygląda jak Bi ale zapewniam Cię że jest trikolor więc zdjęcia mogą być mylące NIE OCENIAM PSÓW ANI WŁAŚCICIELI |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() Wiem, że nie oceniasz właścicieli (psy siłą rzeczy tak), ale bigielce na zdjęciu została publicznie przypisana wada, której prawdopodobnie nie ma, a to wprowadza w błąd czytających i prowadzi do złego wniosku, że brak pigmentacji u tej rasy zawsze jest wadą. A właściciel psa nie może tego zdementować np. innym zdjęciem ![]() A gdyby czytał to na przykład przyszły nie do końca zorientowany nabywca jej szczenięcia ![]() Ja bym się nieobraziła gdybyście wzięli na tapetę mojego psa i pisali o jego prawdziwych wadach stwierdzonych naocznie, ale wkurzyłabym się gdyby ktoś wynalazł w necie zdjęcie i na jego podstawie coś wymyślał... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
No i wlasnie o tym mowilam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]()
To może zmiana tytułu wątku na :
Piękne rasowe i bez wad uchwycone w niefortunnych zdjęciach przypominających wady rasy Nie powinien nikt się obrażać i złościć bo przecież mowa jest o Pęknych rasowych bez wad którym nie wyszło zdjęcie , bo było żle naświetlone pod złym kontem pies w tym momencie sie potknął Bo w 90% tak z tymi zdjęciami jest ![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|