Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2008, 17:50   #1
Mirkawolf
Member

Mirkawolf's Avatar

Send a message via ICQ to Mirkawolf Send a message via Skype™ to Mirkawolf

Quote:
Originally Posted by Join View Post
Díky za odpovědi, abych to popsala konkrétně, jedná se o to, že přítel si chce pořídit v nejbližší době psa, on touží po něčem velkým a huňatým no kavkazáka jsem mu rozmluvila, přece jenom z nich mám dost respekt, ale jeho volba bude bernardýn, nebo moskevský strážní pes, spíš možná ten moskevák a to už takový ňouma není(též se omlouvám všem milovníkům bernardýnů), no a časem bysme mu pak pořídili kamaráda čsv, raději bych psa, nevím jestli bysme dokázali fenku v době hárání doma ohlídat na 100% před druhým psem , ale právě bych chtěla vedět, jestli by pak jejich vyjasňování pozice nebylo mnohem divočejší, než hlídat fenku před psem..nerada bych aby to pak skončilo nějak špatně...no snad se tu ještě někdo ozve, kdo má zkušenosti z podobné situace jako tady popisuju..
Iva
Ja si myslim, ze dva psi (anebo dve feny, jako mam ja) spolu budou vychazet v klidu jedine za predpokladu, ze jeden bude sefovat a druhy proste bude vzdycky "az ten druhy". To se vzdycky podari lip, kdyz je ten "druhy" pes "nouma a flegma", pripadne submisivni charakter. Anebo kdyz to panicek v tomto stavu - alfa a beta - spravedlive a neustale a dusledne udrzuje. Jak se ti sejdou dva psi podobneho charakteru, veku, vahy a chuti do rvani, tak se budou pravdepodobne rvat jako kone.
Primlouvam se za bernardyna
Old 14-02-2008, 21:28   #2
Romana Hajasova
Junior Member

Romana Hajasova's Avatar

Send a message via ICQ to Romana Hajasova Send a message via AIM to Romana Hajasova

Já mám dva psi čsv,k tomu staršímu jsme pořídili štěně.Už jako malej byl jako drak,kousal Usana kam ho to jen napadlo a kupodivu si vše nechal líbit a dokonce si ho bránil ,jakoby byl jeho matka.To mu zůstalo až do teď ,ale fakt je ,že jsem měla jasno kdo bude na posledním žebříčku.
Ten mladší měl větší právo na všechno ,už od štěněte.Když dorostl zhruba do stejné velikosti ,tak Usan si začal dělat větší nároky a začal ho utlačovat ,tak jsem mu musela znovu ukázat kde chci ,aby bylo jeho místo a ten mladší mi v tom pomáhal a pomáha dodnes.
Nikdy nedošlo k žádné rvačce.Ale nyní je ten mladší pes dvakrát tak větší a rvou se jen o kosti .Jednou se servali tak ,že ten mladší natrhnul Usanovi ucho a od té doby se neodváží mu nějakou tu kost vzít a už vůbec ne ,kolem něj projít.Servou se jen lehce pokud se Usan ocitne nechtěně v jeho blízkosti,tak se po útoku brání a pak zdrhne. Taky to zkoušel na mě ,ale já si svou pozici udržela pouhým velmi silným výkřikem a postavením se proti němu,v tom se zarazil ,couvl a bylo jasno.
Jinak se vůbec nervou ,při vítání je to taky zajímavé,Usan se drží stranou ,protože ví ,že by ho Ami zahnal do boudy .
Takže si držíme pozici alfa (já) něco jako beta (Ami) a omega (Usan).
Nevím jak by to fungovalo mezi čsv a jiným plemenem stejně rvavími povahami ? Možná,když se už od malinka udělá jasno kdo kde bude ,tak by to mohlo fungovat jako u nás???
Romana Hajasova jest offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 23:31   #3
Join
Junior Member

Send a message via ICQ to Join

A Amiho si vybrala na místo nad starším, kvůli povaze? Že byl třeba odmalička dravější než Usan? Promiň, možná je můj dotaz hloupej, ale nikdy jsem neměla dva psy zaráz...
Join jest offline   Reply With Quote
Old 15-02-2008, 18:45   #4
Romana Hajasova
Junior Member

Romana Hajasova's Avatar

Send a message via ICQ to Romana Hajasova Send a message via AIM to Romana Hajasova

Quote:
Originally Posted by Join View Post
A Amiho si vybrala na místo nad starším, kvůli povaze? Že byl třeba odmalička dravější než Usan? Promiň, možná je můj dotaz hloupej, ale nikdy jsem neměla dva psy zaráz...
To bylo trochu složitější,Usan je takovej rváč a kdybych ho nezarazila u toho mladšího,honil by si na něm triko .Věděla jsem že Ami je drak a bude větší jak ten starší ,bála jsem se že tak budou pořád v sobě. Taky jsem zkoušela jeho reakce na podřízenou pozici a byl kupodivu potom klidnější ,zklidnil se,ale s Amim jsme ho museli pořád krotit .On si Amiho dokonce i bránil a nechal si vše líbit,spíš jde asi hodně o povahu psa ?Ale ten hlavní důvod je ,že Amimu jsem spíše nadržovala ,bylo to moje štěňátko . A od malinka měl prostě privilegia :-)teda mělo to své hranice...A Ami si svou pozici pak ujistil tím ,jak Usana zkrouhnul za tu kost.Zajímaví je ,že na ostatní psi si vyskakuje pořád ,to ho vytahám za kůži a Ami se přidá ,pak dá pokoj.Teď to řeším haltinou.Nevím jestli jsem to udělala dobře ,ale zatím to funguje .
Romana Hajasova jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules