![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ahoj, taky mě Ben hodně tahal, že jsem přemýšlela o ostnáči. Ale dostala jsem dobrou radu, za obojek(stahovák) a koš připnout vodítko s dvěma karabinami, nastavit si délku tak, aby při zatáhnutí prvně cukla hlava a on si pak rychle rozmyslel jestli je to ochoten snášet. Navíc obojek i koš v běžným životě potřebuje, ale jestli si zvykne na ohlávku, tak při jejich chytrosti to bude houby platný, sundá se ohlávka a jsi tam kde jsi byla. A opravdu nebude dlouho trvat a naučí se ji sundávat sám ( záleží na temperamentu, Ben by na to přišel hned, stejně jako na některý obojky a karabiny)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Maruška to přesně napsala. Na denní nošení musí stačit obojek a košík. Pokud někdo musí psa vodit deně na ostnáči nebo s ohlávkou, pak není něco v pořádku. Samozřejmě jsou výjimkou zdravotní důvody majitele. Jedno z mých štěňat vlastní majitel, který chodí o dvou francouzských berlích kvůli problémům s páteří. A přestože je jeho pes hodně živý, tak nepotřebuje ohlávku nebo ostnáč. Prostě psa zvládá s normálním stahovákem a košíkem (a samozřejmě důslednou a řádnou výchovou). A používá podobnou fintu, jako ty Maruško
![]() Pavel PS : A Romano, tenhle člověk, kterému stačí kopnout do hole a leží na zemi a už se nezvedne, měl předtím také čévéčko z útulku. Musela si ho oficiálně vzít jeho žena, protože to byl 4 letý pes, kterého se všichni v útulku báli a tak jemu ho nechtěli jako invalidovi dát. Přesto ho zvládal úplně bez problémů. Není to ve psech a v pomůckách, ale především v lidech. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Určitě to je v lidech,já v tom vidím pohodlnost.Nevím proč,ale přijde mi ta ohlávka šetrnější,než s ním každou vycházku cukat a být jak policajt.Vidím na něm ,že je víc teď s tou haltinou v pohodě než předtím.Asi záleží i na povaze psa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jenže jak jsem to popisovala, tak se psem necukáš ty, ale on sám, pokud chce táhnout. Bylo to absolutně bez jakékoliv síly z mé strany, ale musíš vyzkoušet nastavení vodítka, aby ke koši bylo kradší než k obojku, ale stále v klidu prověšené. Nejlepší by to bylu ukázat. Myslím, že je to podobné jak ohlávka, ale nemusím za ni utrácet a jsem si jistější že se nevyvleče. Navíc ohlávka nenahradí koš v dopravních prostředcích. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Mám ji doma, obvykle ji nepoužívám, ale pokud by měla dandyho venčit třeba máma, babička apod, nepustila bych je bez ní. Stejně tak jsem ji používala, když jsem jela ven s neteří v kočárku - to člověk fakt nemůže řešit nějaké vycukávání psa a současně kočírovat tříkolák. Takže ano, asi svého psa dostatečně nezvládám a sestava vodítko - košík mi přijde úplně stejný systém, jen se zbytečně komplikovanějším ovládáním. A srovnávání halti s ostnáčem je poněkud přitažené za vlasy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]()
Potom byste mozna mel podle toho take psat sve prizpevky
![]() Quote:
![]() Ostatnim dekuji za vecne odpovedi ![]() Helena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Osobní zkušenost s halti nemám a doufám, že nikdy mít nebudu. Doufala jsem, že to k nám nedorazí.....Chodím ven běžně s pěti psy na vodítku a NIKDO nesmí zatáhnout. Učí se to od miminka a proto je nám nějaká puberta později ukradená. Když nesmí tahat ani malé štěně, tak je potom jedno, že je později v pubertě. To ho neomlouvá....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Já jsem taky nic jiného nenapsal - jen své zkušenosti. Nehodnotil jsem žádnou konkrétní situaci a přesto jste si to vztáhla na sebe. Vy jste reagovala tak, že neznám Vás ani Vašeho psa. Zřejmě jste čekala jen samé pozitivní názory a zkušenosti. Ale jak vidíte, nejsem sám, kdo k používání ohlávky je skeptický.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|