![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#221 |
VIP Member
|
![]()
Hmm. Księciunio jest winny Imbusowi pokłon. Respect !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
The Grim Reaper
|
![]()
o kurrrr.... cze. Rispekt dla pudzianka.
No nie, ja już po przeprowadzce więc wyliczę, co poszło w nowym domu: 1szt. zrysowanego parapetu (karton-gips) plus rama (velux) 1 szt. szyby na taras 1 szt. drzwi przebite pazurem: pufa, kanapa. Na szczęście nie widać No - to by było na tyle - ogólnie nauczyłem sukę zostawania w domu, więc raczej nic nie rozwala tak totalnie.
![]() |
#223 |
Dziad Borowy
|
![]()
Nasze dwa skarby zawiązały ostatnio spółkę ogrodniczą. Jabb przygotował podłoże rozprowadzając ziemię równomiernie po całej kuchni, a Zmora dostarczyła nawóz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Może troche podpowiem bo chyba wiem dla jakiej uprawy szykowali podłoże. Pierwszego dnia Ali zeżarł kwiatki i trochę rozsypał ziemię, drugiego dnia dostał wielką kość, więc znów pościągał doniczki z trupkami kwiatów, usypał górkę i w środku posadził swoja kostkę. Drzewo kostne niestety nie urosło mimo, że je dokładnie podlał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
love and terror
|
![]()
a propo Margo, to mi przypomnialas, za co Ci dziekuje.
Mam interes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Junior Member
|
![]()
To ja chyba Guarda w ramki powinienem oprawic... Kwiaty z parapetu raz zrzucil...do lozka, jednoczesnie przewracajac suszarke z praniem (prosto w ziemie) Podrapal podloge (podkopujac sie do szafy) I nic wiecej chyba...
![]() |
#228 |
Member
|
![]()
Musze przyznac, ze nie jest mi szczegolnie przykro, ze nie moge dodac nic do listy szkod naszych wilczakow
![]() ![]()
![]() |
#229 |
Junior Member
|
![]()
Hehe!
Do listy szkód Mentaśka mogę dziś spokojnie zaliczyć: (tu werbel.............................., napięcie rośnie............., nadal werbel i..... brzdęk - talerze i wyjaśnienie tuż) ![]() złamanie główki kości promieniowej ręki lewej - tu patrz łokieć! Boli jak cholera! ![]() W zasadzie to moja głupota a Mentaś tylko zadziałał swoją siłką - silny jest piesuszek jak się okazało bardziej niż przypuszczałam! Wracaliśmy ze spacerku, byłam już 20 m. od domu rozluźniona i zadowolona z efektów naszej spacerkowej pracy, zatrzymałam się na chwilę coś mówiąc do Adama. Mentall na flexi 8-metrowej ale stał przy mnie. Nagle u sąsiada pokazał się piesek - ON-ek Imax. Menaś ruszył „z kopyta” się przywitać. Flexi się rozwijała, piesek nabierał prędkości a ja jak zahipnotyzowana wpatrywałam się w taśmę. Dalej już potoczyło się błyskawicznie: Flexi się skończyła a mnie wyrwało z butów! Przefrunęłam jak kondor niezły kawałek i spadając w malwy złamałam tę cholerną rękę! W klinice Damiana powiedzieli mi: Noooo, to pani nie pierwsza po spacerku z dużym pieskiem u nas! ![]() Przypadek nie do gipsu, tylko do ćwiczeń - coby się na stałe w jednej pozycji nie zrosło - koszmar! Moje nowe indiańskie imię to „Wyjąca w nocy”! Swoją drogą niezłe zadanie dla zdolnego fizyka - obliczyć masę i przyspieszenie psa oraz siłę jaka zadziałała na moje bazwładne, ogłupiałe ciało, a wszak żem niemała! Ehhh...! Pozdrawiamy! Znieczulona Hexeann & Mentall |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
VIP Member
|
![]()
Bidulka..mozemy podeslac niebieskie tabletki
![]() Sila uciagu psa ba flexi jest makabryczna.. niestety jak postanowi poleciec to poleci, na ogol razem z czlowiekiem na drugim koncu. Kiedys mnie tam Chey szarpnal na psacerku przed wystawa.. wlasciwie juz mialam wsiadac do auta.. na oststnia chwile szukalam w obledzie drugich spodni bo po przeszorowaniu po asfalcie mialam malo gustowne dziury na kolanach..dobrze, ze tylko tyle ![]() Pozniej juz sie nie dalam :P Cwicz dzielnie i wracaj szybko do formy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Junior Member
|
![]()
To ja poproszę te niebieskie! Te moje białe już mnie nie kręcą! Taśmy się już naoglądałam na całe życie, ale zapewniam, że była jak kobra przed atakiem!! Nie miałam żadnych szans z germańskim, k...wa oprawcą (flexi niemiecka) a stare powiedzenie z pewnego czeskiego filmu o tym, że gdyby głupota mogła unosić to niektórzy(-re) lataliby(-łyby) jak gołębice nabrała dziś dla mnie nowego sensu!
skonfundowana ![]() ![]() Hexeann (Mentall śpi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
VIP Member
|
![]()
OKI wysylam, tylko pamietaj! Na ulotce napisane jest, ze po zazyciu nie wolno prowadzic (wilczakow, na flexi zwlaszcza
![]() Wlasciwie to zdecydowanie fatalnie zes sie wpasowala czasowo/..gdyby bylqa to slotna jesein., moglabys nosa nie wysciubiac z domu, a w ulewe, zawieruche.. duzur przejalby Adam ![]() A Ty przy goracej herbqatce.. laba ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Junior Member
|
![]()
Czy flexi to taka smycz rozwijająca się z rolki ? Jeśli tak - to chyba tylko samobójcy jej używają
![]() ![]() ![]() ![]() Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby niebieskie tabletki zadziałały ![]() Małgosia i Okruszki |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Wilcza Saga
|
![]()
Ja też miałam taką smycz... miała móc utrzymać psa ważącego nawet do 50kg... Cora raz szarpnęła i smycz się rozpadła
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Member
|
![]()
To już jesteś drugą osoba którą znam i która ma złamanie ręki przez wilczaka a ,ja będę chyba 1 osoba która będzie bez twarzy a moja ukochane Hera z lubością i uśmiechem
![]() Aniu mam tylko nadzieję że ręka za bardzo nie boli i szybko wyzdrowiejesz |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() PS. Ktos pytal w PZU czy jest juz ubezpieczenie od wilczakow? ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Member
|
![]()
Aniu, szybkiego powrotu do zdrowia !!!! Niezły agent Wam rośnie
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#238 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
Z wilczakiem wszystko jest możliwe. Nawet napaść spokojnej i zrównoważonej dotychczas flexi na Twoją rękę. A wydawałoby się, że Ty i flexi znacie się wystarczająco długo, żeby mieć do siebie pełne zaufanie....
![]() |
![]() |
#239 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() pozdrawiamy Hexeann & Mentall |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |