|
|
|
|
#1 |
|
K-Lee Family
|
My też sprzątamy po burej. Alenie do wo9reczków tylko do ręczników papierowych (dobrych kilka warstw...) Na naszym osiedlu, nasi nowi psi znajomi (a psich znajomych mamy z 15 psów, gdzie prawie codziennie spotykamy się na wspólnych spacerach, gdzie spotyka się ok. 10 psów) prawie wszyscy sprzątają po swoich psach. Większość do woreczków. Między blokami postawili 2 śmietniki na kupy, które pierwszego dnia zapełniły się po brzegi kartonami i zwyczajnymi odpadami, najmniej w nich było kup... dlatego wyrzucamy do zwykłych śmietników, które na szczęście są dość często opróżniane i problemu z odorem nie ma.
Czasem zdarzy się wpadka, że braknie mi papieru, a nie mam nawet chusteczki higienicznej, więc kupa zostaje... ale to tylko kropla w morzu, więc nie mam wyrzutów sumienia. Oceniam naszą skuteczność na 99% |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Dobrze wiedzieć! Ja się przymierzam do tych woreczków biodegradowalnych - są tak zrobione, że rozkładają się w tempie kupy i trwa to około 3 tygodni.
|
|
|
#3 |
|
Wilcza Saga
|
U mnie tak jak u Anety - łąki, lasy... więc nie mam problemu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
W warszawskich kioskach pełno jest ładnych i funkcjonalnych , jednorazowych zestawów ( papierowa torebka, tektutrka i rekawiczka) Ze względu na małe zainteresowanie poazyskuje te torebki w całych pakietach
Mozne je włozyc do najciasniejszej kieszeni spodni . Wystarczy po prostu zapytac.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Problem w tym, że mało kto chce pytać. Łatwiej znaleźć kolejną wymówkę.
A te papierowe zestawy jakoś mi nie pasują. Próbowałam.
|
|
|
#6 |
|
love and terror
|
ja po powrocie z nad morza dowiedzialam sie od mamy, ze w naszej miejscowosci trzeba bedzie sprzatac po psach.
Mnie tam to zwisa-jak ktores z moich zrobi na chodniku to sprzatam, ale to rzadkosc-mamy blisko pola i lasy |
|
|
|
![]() |
|
|