![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
co do normalnych suk to wiem jedno że gdy suka ma ruje i (niekiedy1-2 przed)jest ten czas to pozwala psu na wszystko euforia trwa jeszcze kilka dni(1-2) wcześniej/później pies nie ma na co liczyć pewnie ze zdarzają się suczki które są bezpłodne lub maja zaburzenia to 3 razowe krycie nic nie wskóra
Czy u wilczków suki pomimo że nie mają owulacji dopuszczają do siebie psy (lubią sex ![]() ![]() Jak zaobserwowaliście ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
A co do okazywania przez Psa to jest tak że mój pies zawsze może i zawsze mu się chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
moge mowic tylko o moja suc
![]() Harka jest krolewna ![]() ![]() w tym roku mialam okazje to obserwowac cale 3 miesiace ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Wygrzebałam moje zapiski z krycia Dony. Robiłam je by sprawdzić czy co roku jest u suki podobny przebieg cieczki, Oto one
Rok 2006 -10.09. - początek cieczki (lekkie plamienie koloru brązowego, widoczne tylko po przetarciu sromu, lub gdy suka otrze sie np: o ubranie ) -10/11. 12 apogeum cieczki (bardzo mocne krwawienie ) -17.12 krycie po którym urodziła się Alpestre rok 2007 -15.08 początek cieczki (brązowa ) -24.10 zwiększenie cieczki -29.10 progesteron 0,27 -15.11 apogeum cieczki (z suki jak stoi kapie ) -16.11 progesteron 1.4 -26.12 krycie po którym urodziły sie szczeniaki Przepraszam za dosłownośc w opisywaniu cieczki, ale chyba o to nam tu chodzi, by sie czegoś dowiedzieć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Blitz od początku listopada ma cieczkę, czyli tak jak Dona, pierwsza cieczkę ma w wielu 10 miesięcy, i wszystko byłoby zgodnie z teoria dziedziczenia , gdyby nie fakt że Alpestre dopiero zbiera się do cieczki a jest o rok starsza od Blitz. Wiec może to jednak rodzaj jedzenia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
noo trudno powiedziec bo Alpi jest jedna.
na przyklad: suki od Harki i Harry- Wesper juz miala 2 cziecki, a Walkiria nadal tylko 1. i to w okolo 2 lat, a karmienie takie same - RAW. P.s. wiem ze cecha wilczakow i jest to ze pierwsza cziecka jest okolo 15-18 miesecy. Jasne Oskar mowi, ze wszystkie suki maja 1 cziecke okolo 7-12 miesecy ale bardzo slaba i nawet jej nie da sie zauwazyc, to moze Blitz ta i ma tylko ze mocnejsza. ja narazie tego nie widzialam, suki od harki, tez, jesli mieli to mieli baaardzo slaba, bo nikt nie widzial a wszystkie w domach mieszkaja i w lozkach spia. Last edited by wolfin; 10-11-2008 at 14:36. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilczy Duch
|
![]()
Kala jest mlodsza a wlasnie przezywamy punkt kulminacyjny cieczki, jednak mimo ze nie jest spokrewniona z Ish ma podobnie jak ona... Wydaje mi sie ze otoczenie, jedzenie no i w moim przypadku "zazdrosc" o to ze Ish juz ma, a mloda nie chciala byc gorsza
![]() ![]() ![]()
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 10-11-2008 at 14:41. Reason: dopelnie zdania |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Z ciekawości za kilka dni pojadę zrobic badanie na poziom progesteronu Blitz, bo jestem ciekawa czy to tylko takie tam czy faktycznie pełna cieczka, na oko , wygląda że to pełna cieczka, no ale zobaczymy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wilczy Duch
|
![]()
U nas na 99% pełna, Bali chce oszaleć (teraz jest trzymany w kojcu by nie bylo "niespodzianki"), a z Kali kapie tak ze nawet na dworze nie sposob tego nie zauwazyc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
ir Brukne
|
![]() Quote:
![]() Walmaj's heat is just like Walkiria's. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Pinki miała pierwszą cieczke w wieku 9-10 miesięcy i tez bym ja przeoczył tylko Marcela mi o niej powiedziała.
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Mam pytanie do właścicieli suczek "długocieczkowych"
![]() pozdrawiam Bożena
![]() |
#14 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ja miałam tak i u Ish, i u Kali. Na poczatku byl tylko zapach, pojawialo sie krwawienie, na kilka dni, a potem znikalo calowicie, a kiedy znów się pojawialo to ze zdwojona sila i po badaniu progesteronu wychodzilo, ze wlasnie po tym nastepowaly TE dni( u Ish, u Kali nie robilam). Choc u Kali to bylo znacznie slabsze i krotsze, niz u Ish, i nastapilo bezposrednio po cieczce Ishtar. Uznalam wlasnie,ze to było głównym bodźcem, dla ktorego Kala dostala. U Ish cieczka twa około 2 mies. i sa wtedy okresy bardziej widoczne,jak i mniej. Nie wiem jednak jak jest u innych.
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 17-12-2008 at 15:06. Reason: literowki |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Z Ajką tak bywa. Pamiętasz spotkanie w październiku po wystawie? Eury mało nóg nie połamał tak skikał za Ajką i podwąchiwał ją. sądziłam wtedy, że chłopak ma "sentyment" do suczki, a ona już roztaczała woń i miała "ukrytą" cieczkę, wywąchują ją psy, ja natomiast nie widziałam żadnych śladów. Pojawiły się pojedyńcze kropki w listopadzie, mogłabym ich nawet nie dostrzec gdyby wiecej przebywała na zewnątrz, natomiast w grudniu zaczęła się ta prawidłowa cieczka. Kapie jeeeej. Jak już jest taki obfity wyciek, to znak, że zaraz będą TE dni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Ja jakoś nie wierze że to jedzenie ma wpływ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Tu troche karma (Premium lub gorzej) zawiera soi, kto miec fitoestrogeny, to moze zmiana cieczka.
![]() |
#18 |
Distinguished Member
|
![]()
Kala ma juz cieczke? A w jakim jest wieku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|