![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
jak czesto zartujemy trzeba by wiekszosci znakomitym autorom wyslac przesylke z CSV - pewnie szybko doczekalibysmy sie nowych zmienionych publikacji : ) Quote:
U wilczakow wydaje mi sie "wilcza pamiec" przetrwala jeszcze wyraznie. I jezeli jest jakas luka w hierarchii, to nalezy ja wypelniac.Wilczak nie pozostanie dlugo w tyle. Nie mozna jednak ograniczyc sie do "alfy" , bo w stadzie sa jeszcze m.in osobniki "beta" i poza "omega". no i samo poczucie stada , przynaleznosci tez robi swoje [troche w to powatpiewam : ) patrzac jak Fany ugania sie na spacerach za psami nie zwazajac na nas : )) (no moze troche przesadzam)]. Pozostawanie samemu, gdy inni odchodza staje sie nienaturalne dla stadnego psa (wilka, cyjona etc.) po wyjsciu z okresu szczeniectwa. W polowaniu przeciez mlodziez tez bierze udzial : ) Quote:
Ale poza dyskusja nad przyczyna lepiej dobrze sie zabezpieczyc na przyszlosc : ) Pamietajac o osobnikach wspinajacych sie po wszystkim (patrz Belka : )), skaczacych jak kangury w gore i w dol (patrz Garo - mialam duze watpliwosci czy Dragon moze wypatrywac swojego pana z okna na Ip. taki byl gotowy do skoku... ) i wszystkich innych o zdolnosciach ala David Coperfield i Wielki Kasiarz. Plus czy minus ale "wilcze uwstecznienie" doladowalo tym psom inteligencji i kombinatorstwa (i ulanskiej fantazji) : ) Pozdrawiam Kamila P.S. Ostatnio wykorzystujemy instynkt stadny Fany dla podbudowania komend przywolujacych. Gdy zostawiamy ja sama w domu wychodzac rzucamy jej pare razy haslo "czesc" (czyli my stado isc ->ty zostac=3Dty byc sama=3Dty zginac). Kilka takich sytuacji, i gdy na spacerze Fany probuje wlasnych sciezek i dalekich wypadow do psow ( bo na nieszczescie na duzej dolinie zawsze nas widzi) dajemy "czesc" przy zmianie kierunku : ), co jakos dziala szybkim powrotem : ))) i co mam zamiar perfidnie wzmacniac : )))) Kama |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|