![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Senior Member
|
![]()
Tak szczerze to klub nie wiele moze i powstał by bardziej po to abyśmy mieli swoją własną wystawę i bardziej się zintegrowali. Moze z czasem moglibyśmy zacząć cos forsować jak nasza pozycja była by mocniejsza. Rozmowa w tej chwili na temat prześwietlenia jest nie na miejscu bo po co wysyłać dziecko do szkoły i myśleć co mu kupić jak się ono nawet jeszcze nie narodziło. Ja was naprawde nie rozumiem.
Jeśli chcecie coś robić to zbierajcie dalej deklaracje i nie dyskutujcie o czymś czego nie ma . Jak bedziecie mieli te ponad 100 deklaracji osób jakie się zadeklarują na 100% to wtedy mogą wszyscy usiąść i dyskutować co dalej i jak to załatwiać. Naprawde darujcie sobie bezproduktywne tracenie czasu i zajmijcie się konkretami. Macie już 20 deklaracji zbierzcie jeszcze 80 potem rozmawiajcie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
Gratuluje niewiedzy czy klub ma działać pod patronem ZkwP bo ma to istone znaczenie czy ktos bedzie usuniety z ZkwP i automatycznie wykluczoni i pozbawiony mozliwosci brania udzialu w wystawach FCI. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Senior Member
|
![]()
To nie tak, ze zabieram zabawki, ale nie będe słuchał opinni osób co tylko mówią a nic nie robią. Mówienie jest najprostrzą żeczą i to potrafi każdy. Wiec macie motywacje ja zaczołem Wy mozecie kończyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Nie do konca rozumiem sens twoich wypowiedzi, krytykujesz wszystko co ktokolwiek probuje zrobic, ale nie specjalnie widze w tym zdzblo konstruktywnej krytyki, na zasadzie "to nie tak - powinno byc tak - wiem to/wynika to z tego i tego". Napisalem wszystko co na obecny moment bylo do napisania/powiedzenia, nikt nikogo nie zmusi do udzialu. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Co do patronatu to wyjaśnie - uzyłem nie tego słowa chodziło mi o to czy klub powstanie jako integralna część zwiazku bez władz wybieralnych i to ZkwP będzie jego organem założycielskim i wyznaczy prezesa, czy pod jego skrzydłami i będą władze wybieralne. To po skrócie ale na ten temat odsyłam do strony ZkwP tam jest opisane na jakiej zasadzie działają kluby innych ras w polsce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Noo cos ruszylo ![]() Wiec tak- roznica miedzy jedna a druga Klubowa? No fajnie.. ale chcialoby sie jeszcze cos ![]() Szkolenia? W jakim sensie? Na razie przychodzi mi do glowy tylko jedno - rekomendacja klubu dla szkoleniowcow, ktorzy mysla a nie wsadzaja wilczaki od razu na prad ![]() Obozy ? hmm.. oboz pod egida klubu,, fajnie.. ale powstanie klubu nie jest warunkiem takiego obozu ![]() ![]() Ale to ulatwienie a nie warunek ![]() ![]() Egzaminy? Egzaminy nie bywaja klubowe.. sa z listy oficjalnych egzaminow Zk albo nie.. wiec klub tu nic nie zmieni. Gia- ja nie neguje, ja tylko w ten sposob lubie "odzierac" pewne plany z rozowych marzen aby nie bylo potem bec o sciane ![]() No i jqak rozwinie sie dyskusja to zawsze cos konkretnego sie urodzi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Moderator
|
![]() Quote:
hmmm a tak jest ??? i gdzie to napisano ze pies, zgloszony do zkwp od razu idzie pod patronatem tego kluba? ja to wiem ze pies, ktory dostaje numerek PKR jest w rejestrze zkwp a POTEM juz czlowiek dezytuje gdzie on bedzie ![]() demokratia jest tu na PL czy tego nie macie? Last edited by wolfin; 04-09-2008 at 23:15. Reason: blad pisowni :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Mysle ze takie zalozenia powinny powstac przy organizacji/tworzeniu regulaminu/statutu klubu i raczej nie wczesniej, chociaz z drugiej strony, dobrze by bylo np uslyszec i poczytac tutaj na forum, co ludzie chcieli by, aby klub realizowal, jakie mieli by oczekiwania wedle takiego klubu itd itp. Potraktujmy to jak pisana burze mozgow, a konstruktywne wnioski napewno wyjda w czasie, a jesli sie to bedzie jeszcze konsultowac w kwesti porad i doswiadczen np z innymi klubami (litwa, czechy, slowacja) powinnismy osiagnac jakis madry dokument
![]() |
![]() |
#129 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Krytyka jest zawsze potrzebna ale powninna ona być zawsze na miejscu. natomiast osoby które nic nie robia nie powinny krytykować innych, bo moze czasem trzeba zajać sie krytyka własnej osoby. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
K-Lee Family
|
![]()
Gaga, a ja się nie obrażam
![]() ![]() Ale jeśli będą potrzebne ręce do pracy, służę pomocą, choćby w poprawianiu literówek ![]() Też nie podoba mi się podejście Daniela, ale widzę tu innych chętnych do konstruktywnej krytyki ![]() Podałam takie przykłady, jakie przyszły mi do głowy, bo np. myślałam, że biegi w Czechach czy na Słowacji organizują kluby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
K-Lee Family
|
![]()
No właśnie Daiva... Jestem członkiem ZKwP, mój pies należy do grupy I FCI, ale do żadnego klubu się nie wpisywałam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() my na przyklad to juz mielismi na Litwie - taK samo jak mami klubowego ch- tytula, ktora mozna dostac tylko na klubowej wystawy. klube decydyje jakie beda warunki do hodowli i podobne zeczy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Senior Member
|
![]()
Ewa ale tu nik Cię nie będzie krytykował za niewiedze, bo każdy z nas ją ma nie ważne w jakim jest wieku. Nie ma ludzi nie omylnych i też takich co wszystko wiedzą. teraz coś zacytuje. " Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko, to masz racje tylko tak myślisz "
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Senior Member
|
![]()
Tak jak każdy z nas nie zapisywał się do zadnego klubu ale moze Daniel tak i myśli, ze go ktoś za to wykluczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#136 |
Senior Member
|
![]()
Powiem szczerze, bo myślałem tu nad konstruktywną dyskusją na ten temat. Nad czerpaniem przykładu i wiedzy od Pavla i Dajvy ale u nas jest to nie mozliwe. Jednak my jesteśmy takim dziwnym narodem. Zawsze potrafimy wszystko i wszystkich krytykować nie widząć własnego podwórka. Moze właśnie należało by zacząć od siebie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Senior Member
|
![]()
To ja mam w taim razie pytanie do Kasi do jakiego klubu należy Lalka bo jest ich kilka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
K-Lee Family
|
![]()
Grześ, ja nie twierdzę, że gówniara ze mnie i nie twierdzę że mądra głowa
![]() Chciałabym zacząć działać, ale moja wiedza kynologiczna jest nikła z racji tego, że od niedawna w tym siedzę. Dlatego chętnie poprę inicjatywę i w miarę swoich możliwości pomogę. A krytykować mnie może każdy, nie obrażam się. Wolna wola. Jak do tej pory nikt tego nie zrobił, bo raczej nie wypowiadam się w tematach, na których się nie znam, tylko tam, gdzie mam jakieś swoje doświadczenia. Daiva, czyli jednak ![]() Do tego faktycznie tytuł championa klubu, znajdzie się jeszcze wiele rzeczy, a pomysły poddadzą nam kluby litewski, czeski i słowacki. W końcu tam kluby działają i w jakimś cwelu zostały powołane. Myślałam też o kontroli hodowlanki, bo tak jest u fretek, ale myślałam, żad tym już sprawuje władzę ZKwP i nie ma co wchodzić mu w kompetencje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
VIP Member
|
![]()
Gia- jak takas wyrywna z ta korekta to musimy ponegocjowac prywatnie
![]() WIec Ok, biegi, ale jesli bez klubu zaprosimy sędziego i zorganiizujemy bieg to czy wyniki będa nieważne? ![]() Chodzi mi o to, że w przeciwienstwie do tego co napisal Grzegorz- niezalenie od deklaracji powinnismy sprobowac wylonic CEL. Dla mnie intergracja, spotkania to nie sa cele dla klubu ![]() Dla mnie to wlasnie, a w szczegolnosci hodowla i rozwoj rasy to sa powody do powstania klubu. Intergracyjne spotkania zupelnie nie potrzebuja klubowego szyldu ![]() Nadal wiec nie ma tego czegos, dla czego warto pamietac o placeniu corocznej skladki, poswiecac swoj czas...bo chyba oczywiste jest, ze dzialanie klubu tego wymaga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
regulamin klubu rasy. § 2 Powołany Klub podlega Zarządowi Głównemu ZKwP i nie posiada osobowości prawnej.§ 4 Członkami Klubu mogą być jedynie członkowie Związku Kynologicznego w Polsce, którzy zadeklarowaliswoją wolę członkostwa i mają opłaconą składkę zgodnie z obowiązującymi zasadami statutowymi. Ustanie członkostwa w Związku Kynologicznym w Polsce jest tożsame z ustaniem członkostwa w Klubie, jednakże rezygnacja z członkostwa w Klubie nie ma wpływu na członkostwo w Związku Kynologicznym w Polsce. Zarząd Klubu zobowiązany jest zapewnić bieżącą kontrolę przynależności do Związku osób uznanych za członków Klubu.
![]() |
![]() |
|
|