|
|
|
|||||||
| Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Yyyyy Grzegorz, a czy to nie jest czasem list prywatny? Bo na forum go nie widzę...
Bez względu na treść, mam nadzieję, że Daniel wyraził zgodę na publikację? |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Senior Member
|
Quote:
Zarówno Daniel jak i Daiva zostali poinformowani o jego publikacji. Quote:
Nikogo też nie zmuszam do wypełniania wstępnej deklaracji. Jak ktoś nie chce to nie musi. Każdy z nas ma swoja wolę i powinien być za nią odpowiedzialny. W tym przypadku stwierdzenie " nic o nas bez nas " raczej nie przekłada się na konstruktywne działanie, tylko na samo gadanie i lepiej niech dalej na rozmowach się kończy. Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|
|
|
#4 |
|
Galicyjski Wilk
|
Klub z założenia ma być "wilczakowy" i o ile osoby które maja inne psy, ale żywo interesują się tą rasą myśle że w klubie swoje miejsce by znalazły. Takie osoby można spotkać na zlotach, spotkaniach.. Co zrobisz (zrobimy) jeśli teraz wpłynie Ci 80 deklaracji osób które nie maja pojecia psach nie wspomnę o wilczakach. W klubie z tego co się orientuje niektóre sprawy rozwiązuje się przez głosowanie. Czym ten klub będzie, jeśli o jego statusie decydować będą takie osoby?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
magda, btd - dokladnie o to chodzi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
Słuchajcie, ja nie rozumiem. Podobno na spotkaniu zberaliscie sie i omawialiscie sprawy zalozenia klubu a tymczasem wyglada to tak, jakby nikt nigdy niczego i z nikim nie ustalal...
odniosłam wrażeni, że w wyniku ustaleń (sic!) Grzegorze robi stronę a reszta obgadana a tu.. plaża.. Nie wiadomo nawet do końca na diabła komu ten klub. Moze jednak JESZCZE nie ten czas? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Galicyjski Wilk
|
Mnie niestety nie było przy ustaleniach ale nie w tym rzecz, uważam że klub jest potrzebny, ale (jak to mówi stare przysłowie) "spieszyć to się należy przy łapaniu pcheł."
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Czy wy tak w ogóle to wiecie, o czym debatujecie?
Jak by założenie klubu było takie proste to można zebrać 100 meneli z pod sklepu z piwem i ma się klub np. żubra, bo oni akurat takie lubią? Aby założyć klub potrzeba minimum100 deklaracji osób, które należą do ZKwP i mają psa, opłacają składki itd. Ta rasa ma dużo sympatyków, którzy nie mają Wilczaka, ale mają psy innych ras i spełniają warunki określone, aby taką deklaracje wypełnić. Nikt na siłę tu nikogo nie ściąga, aby założyć klub. Zresztą na zebraniu deklaracji się nie kończy i klubu się od razu nie zakłada biorąc do niego każdego z ulicy. Właśnie, dlatego wybiera się odpowiednie osoby do jego reprezentowania i to one potem decydują, kto może np. zostać członkiem klubu. Faktem jest jedno, ze większość z was nie dorosła do tego, aby taki klub zakładać, a nawet do tego, aby mieć Wilczaka. Mam to gdzieś, kto i za co się na mnie obrazi. Mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Większość z was potrafi tylko gadać, gadać i dalej gadać. Ze wszystkiego jesteście niezadowoleni i nie wiem czy to wynika z tego, że tylko gadacie i nic nie robicie, czy z tego, że gdzieś musicie wyładować swoje frustracje za swoje niepowodzenia. Na spotkaniu nie były omawiane żadne sprawy klubu, jego działalności i innych spraw z nim związanych, ( co miało już miejsce tu na forum), – ponieważ takiego klubu nie ma. Była w ostatni dzień rozmowa, co zrobić, w jaki sposób się zorientować czy coś takiego można zacząć powoływać małymi kroczkami do życia. Ja teraz jak was słucham to żałuje, że oferowałem się brać w tym udział. Nawet zaczynam żałować, że zacząłem zabierać się za cokolwiek i robić nawet głupi kalendarz z rasą. Zresztą jak chcecie to możecie się dalej kłócić patrzeć na siebie wilkiem ( macie brać, z kogo przykład) na wystawach i organizować fałszywe spotkania. Co do tego gdzie trafiają szczeniaki Wilczaka, ja akurat nie mam wpływu jak i zresztą większość z was? Wiec czy tzw. „ przypadkowy głupek „ go dostanie to jest jego wybór. Niestety ani nasz ani tego biednego Wilczaka. Na szczęście dla tych „ przypadkowych głupków „ takich jak ja jest tyle hodowli w europie, ze nie ma problemu z kupnem szczeniaka. Choć gorszy jest właściciel nieodpowiedzialny od tego „ głupiego „. Na tym skończę, bo więcej nie mam ochoty czytać waszego czasami żałosnego gadania, gadania, gadania. |
|
|
|
![]() |
|
|