![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Jak dla mnie najważniejszy jest dobry kontakt z hodowcą. Możliwość przyjechania, konsultacji kiedy trzeba, pomocy z jego strony i to czy się interesuje co się dzieje w nowym domu z psem.
Ja jestem ze swojego wyboru wiecej niż w 100% zadowolony :-)
![]() |
#2 | |
Galicyjski Wilk
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sami musimy wybrać czego oczekujemy od hodowcy. Wtedy musimy wybrać tego, który nam przynajmniej najbardziej pod tym względem pasuje. Kwestia też jakiego chcemy psa bo to też jest różnica i psy oraz hodowle w danych krajach są różne. Nie mozna stanowczo powiedzieć, ze dana hodowla jest najlepsza, bo jest wiele dobrych hodowli o których się głośno nie mówi.
Jest też wiele takich o których się ciągle mówi, a to czy są dobre pozostawia wiele do życzenia. Najpierw sprecyzuj sobie sama czego ty oczekujesz, a następnie patrz co Ci jest w stanie zaoferować dana hodowla. Z hodowcą musisz mieć stały kontakt jeśli ty tego potrzebujesz, ale zastanów się co wtedy jeśli nie będziesz sobie radzić ze szczeniakiem. Nie możesz dopuścić do tego aby wszystko robić sama, ale też nie mozesz być zupełnie od kogoś uzależniona. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Na pewno dobrą hodowlą jest ta, z której człowiek przerwie rozmowę jeśli pierwsze pytanie będzie w stylu 'a ile kosztuje ten piesek'
![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
oi ja mam na takie pytanie odpowiedz "a po co Panu pies?"
i czlowiek zaczyna robic "eee, aaa, mmm, nooo" i jasna sprawa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilczy Duch
|
![]()
A wedlug mnie jesli chetny na szczeniaka, oczywiscie po juz dluzszej rozmowei i wypytaniu o wszystko co na lezy, na koniec zapyta o cene szczeniaka i mniej wiecej jak wyglada jego utrzymanie, z jakimi kosztami trzeba sie liczyc, to oznaka rozsadku, coz nie kazdego jest by od tak wylozyl na raz taka spora kwote lub nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie psa, bo przeciez zwierzaki tez choruja i robia sobie krzywdy, a wtedy trzeba czesto nie malo wydac na ich leczenie jak i utrzymanie w dobrej kondycji..
Popieram tez to co zauwazyla Magda i Grzesiek, bo jak bioerzemy szczeniaka to wedlug mnie jakbysmy brali dziecko i kontakt z hodowca, jego rady i pomoc tez sa bardzo potrtzebne i wazne. Pozdrawiamy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Ale przecież żyjemy w epoce komunikacji. Co za problem fotke pstryknac, maila napisac co jakis czas?
Będzie spoko, pytasz, szukasz, starasz się. To się liczy ![]()
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Heh masz świętą racje. Fotografia to moje następne hobby więc i hodowca i Wy (jak będziecie za rok mnie jeszcze pamiętać) ![]() ![]() A co do hodowli, naprawdę trzeba poświecić troche czasu zapokować tyłek w "cokolwiek" ![]() ![]() ![]() A co do ceny- nie ma w tym nic złego jeśli ktoś sie o nią spyta, bo wiadomo kasa nie rośnie na drzewie, ale z drugiej jesli ktoś sie interesuje zakupem psa....o cenie juz wie A i jeszcze wróce do hodowli....cięzko jest po nich jeżdzić jeśli sie nie wie gdzie one są ![]() Szukałam w necie na ten temat ale za wiele to ja nie znalazłam. Właściwie to Z Peronówki. Nie wiem, może nie umiem szukać ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Z Polskiego Dworu jest pod Warszawą. Daj znać na priva, to napiszę więcej.
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Tu masz adresy:
http://www.wolfdog.org/php/modules.p...els&country=PL i pod kazdym adresem stronę www lub tel. I do dzieła. Na wolfdogu po prawej stronie masz planowane mioty i tez do dzieła ![]()
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki wielkie. Nie mam pojęcia jak do tego nie doszłam. I to na tej samej stronie. Wstyd
![]() P.S- fantastyczne zdjęcia!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Gaga zgadzam się 100%
troche przesadzasz , cena to wilczaków jest czasami wrecz smieszna a to ona na dzień dobry ma odstraszać .
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
cena - taaak smiesna bo :inne rasy kosztuja wieciej niz wilczaki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member