![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Mi trenerka zawiązała linkę w pasie i pokazała, jak szarpać... A co robi ciągnięcie - prawie śniadanie przywitałam...
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Metoda drzewka (kiedy zatrzymujemy się gdy pies ciągnie) była u nas stosowana przez dobrych kilka miesięcy - nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Sprawdził się kantarek. I mimo, że zarzekałam się, że będę szkolić tylko pozytywnie, musiałam zmienić podejście. Bo niestety czasem szarpnąć muszę (czywiście na obroży, nie na kantarku...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ma ktoś doświadczenie w uczeniu wilczaka sztuczek, nie mam na myśli od razu dogdancing, ale np łapa, głos, ...... slalom między nogami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
love and terror
|
![]()
Garuda daje lape i robi slalom miedzy nogami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Baaj daje obie łapy, uczymy rozróżniać strony. Daje je też na kolano i na stopę. Prosi. Slalomu się uczył, ale zarzuciliśmy na razie. Kręci obroty, przybija piątki i szczeka, ale tego ostatniego nie polecam :P Robi też trupa. Generalnie z takich sztuczek robi sporo i nawet chętnie, ale ma swoje bardziej i mniej ulubione.
![]() |
#6 |
love and terror
|
![]()
No Garuda lape dawac uwielbia! Uczylysmy sie zdech pies, juz zaczela lapac o co chodzi, ale musialam zrezygnowac na jakis czas, bo na komende lezec zdychala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
K-lee daje obie łapy, na przemian oczywiście
![]() ![]() |
![]() |
![]() |