Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2008, 20:16   #10
Larra
Junior Member

Larra's Avatar

Ahojte, v blízkej budúcnosti by som si veľmi rada zadovážila ČsV a mám niekoľko otázok, ktoré mi "vŕtajú" v hlave...psíka teda najlepšie sučku by som chcela využívať na dogtreeking prípadne canicross a možno /ak ešte zvýši čas/aj záchranársky výcvik, určite by som sa chcela venovať tiež výstavám a chovu...pri počiatočnom zháňaní informácii som v jednej knihe, pri tomto plemene v riadku "zvláštne nároky" našla pre mňa naozaj zarážajúcu informáciu a to - "mimoriadne náročné, neustálené plemeno, patriace do rúk výhradne skúseného kynológa"...neskôr som začala zháňať info aj na nete a myslím, že to s ním nebude až také strašné...výcviku psov sa venujem už nejaký ten rok, mojim úplne prvým psíkom bol pes plemena RTW, s ktorým som zložila 8 skúšiek z výkonu a absolvovala ceľa pretekov, neskôr som cvičila s BOM a NO športovú kynológiu a záchranárčinu a s newfoundlakom vodnú záchranu...myslím si, že mám čo sa týka kynológie celkom dobré skúsenosti, preto by ma zaujímalo, či by som si pri ČsV mala, čo sa týka výchovy a výcviku na niečo "dávať pozor", je nazozaj po tejto stránke náročnejší?...ďalej by ma zaujímalo či je pri vyberaní vhodného šteniatka tiež dôležite vedieľ čo znamená napr.: Wirightov koeficient, Ancestor - Loss koeficient a tiež Vlčia krv v dokladoch jeho rodičov...pretože sa mi páčia striebristosivý jedinci, by som chcela vedieť, keď si vyberiem "najbledšie" šteniatko či môže jeho farba neskôr stmavnúť - teda na niektorých miestach zažľtnuť...sučka už príde k moji dvom terajším absolútne nekonfliktným psom plemena australsky dobytkársky pes a bulterier, môžem počítať s tým, že sa v ich spolunažívaní môžu vyskytnúť nejaké konflikty? Za odpovede ďakujem.

Last edited by Larra; 17-10-2008 at 20:36.
Larra jest offline   Reply With Quote

Posting Rules