|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Cena jednej godziny zajęć prywatnych. Potem można szkolić psa samemu.
Jednak jedna godzina nie wystarcza więc i tak trzeba zapłacić więcej. Podałem średnio niskie koszty miesięczne przy absolutnym minimum wydatków własciciela. Bo nie rozumiem kogoś kto chce zaoszczędzić na kupnie psa i potem go karmić odpadami z obiadu aby było taniej i trzymać na łancuchu przy budzie cały rok. No można dobry pies , a własciciel podaje mu jedzenie na odległość. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|
|
|
#3 |
|
złośliwy krasnolud
|
..........
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 05-11-2008 at 08:56. Reason: podwójny post |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Pies rasowy ma "papiery", nierasowy nie ma "papierów". Moze byc nawet po rasowych rodzicach ( z rodowodem) ale jak oni nie mają uprawnień hodowlanych to i tak zostaje "bez papierów" czyli nierasowy.
Szukałam czegoś na necie o rasach i znalazłam to: http://209.85.135.104/search?q=cache...nk&cd=18&gl=pl
|
|
|
#5 |
|
złośliwy krasnolud
|
Taki tekst powinien pojawiać się w popupie do zaakceptowania przed wejściem na forum. Wtedy nie byłoby tłumaczenia że ktoś nie wiedział, albo przytaczania tych śmiesznych mitów
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
No i jeszcze coś z mojego własnego doświadczenia.
Tez jakies 3- 4 lata temu chcieliśmy ze Sławkiem wilczaka - ale bez papierów - bo takie tam.... na wystawy nie będziemy jeździć, nie będziemy rozmnażać itp itd... no i ceny wilczaków były wysokie. Ale po odwiedzaniu wolfdoga, dogomani i po rozmowach z ludźmi zmieniliśmy stosunek do tej sprawy: Musi być rodowodowy i musimy poczekać aż będzie nas stać na naszego wymarzonego wilczaka. Druga opcja - tzn wzięcie psa ze schroniska w moim przypadku nie wchodziła w grę - jak mialam mieć psa to tylko wilczaka No i nadszedł dzień kiedy Imbus pojawił sie w domu....... ![]() :s hocked![]() ![]() ![]() Z perpektywy czasu cieszę sie że poczekaliśmy trochę na psa. Teraz możemy zapewnić mu wszystko czego potrzebuje, jeździć na wystawy, spotkania, szkolić...... I wierzcie mi: cena początkowa za szczeniaka to nic w porównaniu z tym co czeka Was później......
|
|
|
#7 |
|
złośliwy krasnolud
|
U mnie to rok trwało od pierwszego, jeszcze mało przemyślanego 'chcielibyśmy wilczaka' do przywiezienia Ciri. Dużo czasu na poukładanie sobie w głowie wszystkiego w odpowiedniej kolejności
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
btd- ja myślałam że wszystko mamy poukładane a tu........ Imbus i tak nas zaskoczył
|
|
|
#9 |
|
złośliwy krasnolud
|
Taa na pomyslowosc wilczaka to tak, przygotowac sie ciezko
|
![]() |
|
|