Wróć   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11-10-2008, 14:37   #21
aneta1
Member

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do aneta1 Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika aneta1
Domyślnie

Ja jakoś nie wierze że to jedzenie ma wpływ

aneta1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-10-2008, 14:40   #22
shaluka
Wilczy Duch

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do shaluka Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do shaluka
Domyślnie

Kala jest mlodsza a wlasnie przezywamy punkt kulminacyjny cieczki, jednak mimo ze nie jest spokrewniona z Ish ma podobnie jak ona... Wydaje mi sie ze otoczenie, jedzenie no i w moim przypadku "zazdrosc" o to ze Ish juz ma, a mloda nie chciala byc gorsza tez ma znaczenie. Tak wiec u nas teraz zero wolnego czasu, wzmocnienie ogrodzenia i uwagi na mloda oraz czekanie na koniec W tym roku tylko jeden miot w wilczym duchu pozdrawiamy

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."

Ostatnio edytowane przez shaluka ; 11-10-2008 o 14:41 Powód: dopelnie zdania
shaluka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-10-2008, 14:41   #23
Galicja
Galicyjski Wilk

Domyślnie

Z ciekawości za kilka dni pojadę zrobic badanie na poziom progesteronu Blitz, bo jestem ciekawa czy to tylko takie tam czy faktycznie pełna cieczka, na oko , wygląda że to pełna cieczka, no ale zobaczymy.
stare 11-10-2008, 14:44   #24
shaluka
Wilczy Duch

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do shaluka Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do shaluka
Domyślnie

U nas na 99% pełna, Bali chce oszaleć (teraz jest trzymany w kojcu by nie bylo "niespodzianki"), a z Kali kapie tak ze nawet na dworze nie sposob tego nie zauwazyc.

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
stare 11-10-2008, 18:41   #25
Nebulosa
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Nebulosa Wyślij wiadomośc poprzez MSN do Nebulosa Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Nebulosa
Domyślnie

Cytat:
Napisał aneta1 Zobacz post
Ja jakoś nie wierze że to jedzenie ma wpływ
Tu troche karma (Premium lub gorzej) zawiera soi, kto miec fitoestrogeny, to moze zmiana cieczka.
stare 11-10-2008, 18:49   #26
Agnieszka
Distinguished Member

Domyślnie

Kala ma juz cieczke? A w jakim jest wieku?
Agnieszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-10-2008, 18:53   #27
shaluka
Wilczy Duch

Domyślnie

9 miesiecy, czyli praktycznie ten sam wiek co Ish keidy miala pierwsza

stare 11-10-2008, 19:14   #28
wolfin
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wolfin Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do wolfin
Domyślnie

hmm a to czym karmi cie - moze polskie kurczaki tak dzialaja?
kurde to zle, bo wilczak to taka rasa, ktora ma pierwsza cziecke okolo 15-18 miesiecy, to jest w ksiazkach i dla tego ja uwielbiam ta rase, jak i duzo innych, a jesli oni staja sie weciej psami i beda miec cziecke kazde 5-6 miesecy... uuu zle..
stare 11-10-2008, 19:19   #29
shaluka
Wilczy Duch

Domyślnie

daiva ja karmie jak najzdrowiej,specjalnie im gotuje, dostaja tez surowe i karme, i nie uwazam by to bylo zle, taki ma organizm i tyle, ja przynajmniej pisze jak jest a nie ukrywam tego

stare 11-10-2008, 19:29   #30
wolfin
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wolfin Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do wolfin
Domyślnie

po pierwsze co tu ukrywac, jest jak jest i moze to tez rozwoj rasy (ktorego ja by nie chcialam, mnie lepej od 15 i 1 raz w roku.) a to trzeba wiedziec i robic liste, ile % suk i kedy ma 1 cziecke i podobne.
po drugie- po co gotowac? (wiem to jerst obgadane w odzielnym temacie, ale nadal nie rozumem po co gotowac. albo sucha karma albo RAW.)
stare 11-10-2008, 20:09   #31
shaluka
Wilczy Duch

Domyślnie

wedlug mnie karmienie to indywidualna sprawa kazdego wlasciciela. Ja tak robie bo uważam, że to jak karmię nie szkodzi moim psiakom, a wręcz przeciwnie,służy im. I kazdy sie zmienia i rozwija, chocby ludzie, ktorzy kiedys jak dozywali 50lat to bylo wspaniale. To by bylo na tyle z mojej strony, wracam do synka i psiakow.

stare 11-10-2008, 22:42   #32
Vaiva
ir Brukne

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Vaiva
Domyślnie

Cytat:
Napisał wolfin Zobacz post
suki od Harki i Harry- Wesper juz miala 2 cziecki, a Walkiria nadal tylko 1. i to w okolo 2 lat, a karmienie takie same - RAW.
I could not be THAT sure Walkiria had only 1 heat... Males were interested, but...

Walmaj's heat is just like Walkiria's.

Vaiva jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-20-2008, 22:12   #33
DanielZ
Wilczasty : Foto

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do DanielZ Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika DanielZ
Domyślnie

Pinki miała pierwszą cieczke w wieku 9-10 miesięcy i tez bym ja przeoczył tylko Marcela mi o niej powiedziała.
DanielZ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-20-2008, 22:42   #34
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do sssmok Wysy?anie wiadomo?ci przez Gadu Gadu do U?ytkownika sssmok
Domyślnie

U nas na razie cisza - oby nie przed burza :/
Zmora ma w tej chwili 9,5 miesiaca i mam nadzieje, ze nie bedzie sie spieszyc...

Ile dokladnie miala Blitz jak sie u niej zaczelo?

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-21-2008, 09:48   #35
DORA
Member

Domyślnie

Nasza Tajgulina już jest pooooo swich dniach hm..... tygodniach a cieczka u niej zaczęła się 21 pażdziernika -powiem że byłam troszkę zdezorientowana bo jak dla mnie to o pare miesięcy za wcześnie ale.... telefon do Margo i wszystko jasne - znajomych sunia miała początki swoich dni gdy byli z nią u nas w odwiedzinach więc dla obu naszych burasków szczególnie dla Pana Jotuna sunia była bardzo atrakcyjna - no a nasza Tajgula tak koleżance zazdrościła że sama za parę tygodni wyprodukowała u siebie te fajne dla chłopakow tygodnie -kurcze jak sobie przypomnę tych amantów czekajacych pod drzwiami i biednego Jotunka dla którego Tajga była FEEEE! NIE RUSZ NIE TWOJA DZIOŁCHA !!!!!! no i wieczna walka Jotuna o pozbycie się konkurencji za płotem .....

Ostatnio edytowane przez DORA ; 11-21-2008 o 09:57
DORA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-21-2008, 10:00   #36
DORA
Member

Domyślnie

No i zapomniałam napisać że Tajga miała pierwszą cieczkę po 10-ciu miesiącach - ciekawe jak siostry z miotu K - pozdrawiamy dziewczyny Ej Smooku patrzaj u Was na wsi pod jakim płotem wystaja amanci i tamto miejsce omijaj szerokim łukiem żeby Zmorka nie zazdrościła jak nasza Tajga

Ostatnio edytowane przez DORA ; 11-21-2008 o 10:17
stare 11-21-2008, 10:16   #37
szasztin
Senior Member

Domyślnie

NOO to w takim razie mieliście "ręce pełne roboty."
czasmi ciesze sie że mam psa a nie sunię
szasztin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-21-2008, 10:34   #38
DORA
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał szasztin Zobacz post
NOO to w takim razie mieliście "ręce pełne roboty."
czasmi ciesze sie że mam psa a nie sunię
Był czas zakręcony ale jakoś przetrwaliśmy - najgorsze były noce - wyjący z niemocy Jotun amanci Tajgi i ciągłe pyskówki między psami -także było wesoło na szczęście mamy wyrozumiałego sasiada i dał naszemu Jotunkowi pozwolenie w tych dniach na wycie (facet ,faceta w takiej sytuacji zawsze zrozumie)
stare 11-21-2008, 10:38   #39
szasztin
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał DORA Zobacz post
Był czas zakręcony ale jakoś przetrwaliśmy - najgorsze były noce - wyjący z niemocy Jotun amanci Tajgi i ciągłe pyskówki między psami -także było wesoło na szczęście mamy wyrozumiałego sasiada i dał naszemu Jotunkowi pozwolenie w tych dniach na wycie (facet ,faceta w takiej sytuacji zawsze zrozumie)
No i zobacz - sąsiad stał sie człowiekiem tzn facetem
szasztin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-21-2008, 10:42   #40
DORA
Member

Domyślnie

Zawsze był tylko my o tym nie wiedzieliśmy że czasem jak z każdego człowieka wyłazi zwierze a tak jak w porzekadle- człowiek wilkowi człowiekim
Odpowiedz

Zasady Postowania