![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Themen-Optionen | Ansicht |
|
![]() |
#1 | ||
Distinguished Member
|
![]() Zitat:
![]() Zitat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Spróbuj
![]() ![]() ![]() Aga napisała o klamkach na blokady- potwierdzam, że doskonały wynalazek: bębenek w klamce jest na kluczyk -bardzo pewne zamkniecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Zitat:
![]() |
![]() |
#4 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
My mamy tylko biurka ze specjalnym miejscem do schowania komputerów - oboje z przenośnych do tej pory korzystaliśmy, a kable mamy dobrze zorganizowane z powodu szczurów, ale to też tylko w jednym miejscu kawałek ikeowskiego peszla, a w pozosotałych srebrna taśma. Oprócz tego dużo rzeczy do niszczenia dostawanych od nas i w sumie nie licząc razów, gdy został sam i wiadomo, że to co innego, to tylko jeden róg szafki mamy lekko nadgryziony.
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Geändert von AngelsDream (11-14-2008 um 11:11 AM Uhr) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Bardzo ciekawy wątek Ronka i ja bym go rozszerzyła nie tylko na szczeniaczki. Wilczak mając nawet 6 lat czasami wychodzi " z formy". U mnie są kojce ale po co? przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo wilczaków i Raueczki. Gdyby po naszym wyjeździe z domu zostawały na podwórku , to nie sądzę aby szczególnie Max nie próbował mnie odnaleźć. Ci co byli w Lazne wtedy kiedy my wiedzą co mam na myśli. Potrafił mnie znaleźć nawet pod prysznicem i niektórzy potem mówili "fajny obóz, można się kąpać z wilczakiem w łazience". Poza tym drugi kojec powstał w trybie błyskawicznym wówczas gdy Ereshka miała swoją pierwszą cieczkę, więc też dla bezpieczeństwa. I takich przykładów jest więcej.
Poza tym uwielbiają podkopywać ogrodzenie szczególnie jak sarenki rano wyjdą z lasu i dokładnie wiedzą która strona ogrodzenia do tego najlepiej się nadaje bo jest najsłabsza więc mam założonego pastucha, który ma nieraz wyczerpaną baterię ale wystarczy ta zółta tasiemnka, która ukuła w nos. Poza tym dla bezpieczeństwa różne cudeńka w domu, abym ich nie pozabijała ![]() ![]() Pozdrawiam Bożena
![]() |
#6 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
A my mamy problem z drzewkami i krzakami malin: Furia zjadła nam już kilka. Plastikową siatkę podrze, metalową wyrwie z ziemi,a zrobienie półmetrowego fundamentu doodkoła drzewka odpada ze względu na drzewko... skończyły się nam pomysły...gałgan jeden drzewek nie wykopuje (bo w takiej sytuacji zastosowalibyśmy pomysły Magdaleny), tylko odgryza górną część w połowie wysokości...może ktoś ma jakieś pomysły jak takie drzewka przed psiątkiem zabezpieczyć, bo mnie dziś rano po kolejnym drzewku ręce opadły...
![]() |
#7 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
A potrzebujesz mieć drzewka?
![]()
![]() |
#8 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Może posmarować drzewko czymś gorzkim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Zitat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Zitat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Rona napisałem bo chciałem ruszyć temat bo to dość ciekawy wątek. Napisałem że mam '"zepsutego " wilczaka bo pinki była wyjatkowa i nie musiałem nic wymyślać i wcale niechciałem chwalic sie jaka to jest ah i oh. niedane mi było wymyslac zabezpieczen na suke a i w kojcu ani w klatce suka nigdy nie była.
![]() |
|
|